Ολυμπιακός: Γιατί ο Μπαρτζώκας θέλει τον Γκος - Η παράμετρος Σλούκα

Ο Γουίλιαμς Γκος που αρέσει στον Μπαρτζώκα, ο Σλούκας που καθορίζει τις εξελίξεις και ο Ολυμπιακός που ενδέχεται να χρειαστεί και τους δύο για τη νέα χρονιά!

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν που αναμένεται να είναι πιο απαιτητική από την προηγούμενη, με την μεταγραφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ να δίνει το στίγμα για το τι ακολουθεί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξετάζει αρκετές επιλογές στην αγορά, έτσι ώστε να βρει τους ιδανικούς παίκτες που να κουμπώνουν στα… θέλω του, αλλά και στις ανάγκες της ομάδας.

Τα πρώτα ονόματα έπεσαν ήδη στο τραπέζι και εξετάζονται, όμως κακά τα ψέματα, όλα θα λειτουργήσουν σε συνάρτηση με τις υποθέσεις των Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ.

Ο 28χρονος φόργουορντ επεξεργάζεται τα δεδομένα σχετικά με την μετακόμιση στο ΝΒΑ και τους Σακραμέντο Κινγκς, περιμένοντας μία προσφορά που θα του δείξει εάν υπολογίζεται για το βασικό ροτέισον. Η οικονομική πρόταση που θα του γίνει, θα του δείξει πολλά σχετικά με τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα.

Η περίπτωση του Κώστα Σλούκα μοιάζει κάπως διαφορετική. Ο 33χρονος γκαρντ έχει επικοινωνήσει πολλές φορές πως θέλει να παίζει παραπάνω, ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την άλλη έχει το δικό του σχέδιο όσον αφορά την χρησιμοποίησή του και όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί να υπάρξει συμφωνία σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής, μπορεί όμως οι δύο πλευρές να οδηγηθούν και σε… βελούδινο διαζύγιο.

Ο Ολυμπιακός δεν μένει άπραγος και εξετάζει τις επιλογές που έχει στο τραπέζι. Ένα γνώριμο όνομα που αρέσει στον προπονητή των ερυθρολεύκων, είναι αυτό του Γουίλιαμς Γκος, πρωταθλητή Ευρώπης με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αμερικανός, έχει όλα αυτά τα στοιχεία που ψάχνουν οι άνθρωποι της ομάδας και είναι ένας παίκτης, που ενδέχεται να καλύψει τη μία θέση των γκαρντ, ενώ γνωρίζει από πρώτο χέρι τα της ομάδας, αφού στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Η χρονιά του Γκος στη Ρεάλ, τον έβαλε και πάλι στον χάρτη της ελίτ

Ο Γκος αναμφίβολα αποτελεί στόχο αρκετών ομάδων στην Ευρώπη. Η χρονιά που διέγραψε, έχοντας ρόλο στο σύνολο του Τσους Ματέο, τον επανέφερε για αυτό που ξεκίνησε όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στα λημέρια της Euroleague.

Ουσιαστικά, με τους Γιουλ και Σέρχι Ροντρίγκεθ σε ειδικό ρόλο λόγω ηλικίας, ήταν αυτός που στη διάρκεια της χρονιάς τράβηξε κουπί. Mε 7.4 πόντους μέσο όρο και 1.8 ασίστ ανά παιχνίδι, με 58.3 % στο δίποντο και 38.9% στο τρίποντο, ήταν ο πιο σταθερός παίκτης στην περιφέρεια της «βασίλισσας».

Mπορεί τα νούμερά του να μην ζαλίζουν, όμως μιλάμε για ένα πολύ οικονομικό στις προσπάθειες και εγκεφαλικό παίκτη, που φαίνεται να ταιριάζει στο οικοδόμημα του Ολυμπιακού. Σε πολλές περιπτώσεις άλλωστε, οι προπονητές δεν διαλέγουν τον καλύτερο, αλλά αυτόν που εξυπηρετεί καλύτερα το σχέδιο, με τρανό παράδειγμα τον Τόμας Γουόκαπ, που ήρθε ως ρολίστας και εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες της ομάδας, αλλά και ολόκληρης της Euroleague.

Ο Σλούκας καθορίζει τα πάντα στον Ολυμπιακό

Ο 33χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε μία ακόμη σεζόν με επιτυχία στο υψηλότερο επίπεδο. Κατέκτησε το νταμπλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τον Ολυμπιακό και έφτασε ως το Final Four της Euroleague, χάνοντας το τρόπαιο για ένα σουτ.

Είναι ο παίκτης που ορίζει τη μοίρα του Ολυμπιακού και ίσως ο πιο σημαντικός στη λειτουργία της ομάδας. Τη φετινή χρονιά τελείωσε με 11.4 π. ανά παιχνίδι με 5.6 ασίστ. Ο Σλούκας επιθυμεί να παίζει παραπάνω. Προτάσεις φυσικά και θα έχει, όντας από τους πιο ολοκληρωμένους περιφερειακούς στην Ευρώπη. Ψάχνει το τελευταίο μεγάλο του συμβόλαιο, κάτι που του δίνει ο Ολυμπιακός, όμως το ζήτημα δεν είναι οικονομικό, αλλά ο χρόνος συμμετοχής.

Η διάθεση από πλευράς Πειραιωτών είναι να γεφυρωθεί το χάσμα, κάτι που όμως δεν είναι πάντα εύκολο. Σε περίπτωση που ο Έλληνας γκαρντ μείνει στην ομάδα, τότε αυτόματα όλα γίνονται πιο εύκολα και ο Ολυμπιακός ψάχνει για έναν παίκτη στην περιφέρεια.

Εάν όμως ο Σλούκας αποφασίσει να ακολουθήσει άλλη προοπτική, τότε οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν στην αγορά για δύο παίκτες, με τον Γκος να είναι ο ένας εκ των δύο που βρίσκονται ψηλά στη λίστα.

Η στόχευση Μπαρτζώκα σε Γκος, δείχνει πόσο θέλει τον Σλούκα

Η επιλογή ενός παίκτη σαν τον Γκος δεν είναι τυχαία. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ξεκάθαρο στο μυαλό του τι θέλει να κάνει, σχετικά με τον φυσικό ηγέτη της ομάδας. Ουσιαστικά, ο Αμερικανός σε περίπτωση που αποκτηθεί, θα δώσει τη δυνατότητα στον Σλούκα να ακουμπήσει αποκλειστικά στο «2», όντας στο βασικό ροτέισον του 56χρονου τεχνικού, κάτι που ο ίδιος άλλωστε επιθυμεί.

Έτσι, θα δημιουργηθεί μια τετράδα με Γουόκαπ, Γουίλιαμς-Γκος στον άσσο και Σλούκα, Κάνααν στο «2» με τον Λούντζη μπαλαντέρ. Από αυτή τη δεξαμενή θα βγαίνουν τα περιφερειακά δίδυμα με ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη να παίζουν περισσότερο στο «3» σε πιο κοντά σχήματα, πίσω από τον Παπανικολάου.

Ο Κώστας Σλούκας αγαπάει τον Ολυμπιακό, αλλά θέλει και ο ίδιος να αισθάνεται άνετα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκτιμά τον Έλληνα γκαρντ, αλλά θέλει να τον κρατήσει με τους δικούς του όρους. Ενδεχόμενη απόκτηση του Γουίλιαμς-Γκος (και όχι του πανάκριβου Ντάριους Τόμπσον για παράδειγμα) δείχνει ότι ο «Σλούκι-Λουκ» θα εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης που θα παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις. Αν και πάλι δεν πειστεί, τότε θα αποχαιρετήσει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News