Φορτούνης Ολυμπιακός: Η μεγάλη απόφαση, στο γραφείο των μεγάλων αποφάσεων!

Η τελική απόφαση του Κώστα Φορτούνη θα οριστικοποιηθεί στο γραφείο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Έτσι έχουν τα πράγματα στην υπόθεση του αρχηγού…

Φανταστείτε έναν… τρελό, τότε, μετά τον δεύτερο χιαστό και τον «εξορισμό» του Κώστα Φορτούνη από τον Πέδρο Μαρτίνς στις… μπουλντόζες και στο «53», να μας έλεγε ότι το βιβλίο της Ιστορίας του αρχηγού στο μεγάλο Λιμάνι δεν είχε φτάσει ούτε στα μισά. Και σίγουρα δεν είχε ακόμα εξώφυλλο.

Αυτό, βρέθηκε σε ένα κλικ από τα πολλά μοναδικά εκείνης της νύχτας στις 29 του περασμένου Μάη. Της ημερομηνίας που θα μείνει για πάντα χαραγμένης σε εκατοντάδες χιλιάδες μυαλά, σα να πρόκειται για γενέθλια ή για επέτειο γάμου.

Τότε, που ο Κώστας Φορτούνης σήκωσε στον ουρανό το ευρωπαϊκό και έδωσε εικόνα στο πιο τρελό όνειρο των εκατομμυρίων, ανά τις δεκαετίες, οπαδών. 

Το αν αυτή η βραδιά ήταν η τελευταία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μένει να φανεί. Η όποια απόφαση, πάντως, θα παρθεί… ντόμπρα, σε μία συνάντηση με εκείνον που το 2014 έκανε τα πάντα για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του να περάσει ξανά το κατώφλι του Ρέντη: Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έτσι έχουν τα πράγματα…

Δικαίως θα χαρακτήριζε κάποιος τον Κώστα Φορτούνη, «χορτασμένο». Ο αρχηγός του Θρύλου κατάφερε να κάνει… τα πάντα σε αυτή την «ερυθρόλευκη» δεκαετία.

Τα 94 γκολ, που τον καθιστούν πέμπτο σκόρερ στην Ιστορία τις ομάδας και οι 106 ασίστ, που του δίνουν την απόλυτη πρωτιά στην αντίστοιχη λίστα, δεν επαρκούν για να αναδείξουν τα όσα έχει πετύχει με τον Έφηβο. Ούτε καν τα έξι πρωταθλήματα ή το ένα Κόνφερενς Λιγκ, ως αρχηγός…

Ο Κώστας κατάφερε να κάνει και τους πιο… άπιστους, να τον λατρέψουν. «Haters to believers», που έλεγε και ο Κλοπ. Χορτασμένος, λοιπόν, ναι είναι. Παρ’ όλα αυτά, δεν προκύπτει ότι «καίγεται» για περιπέτειες. Αν η επόμενη αγωνιστική σεζόν τον βρει και πάλι στο «Καραϊσκάκης»… κανένα πρόβλημα.

Η αγάπη του για την ομάδα είναι γνωστή, όπως και η σχέση του με τη διοίκηση. Είναι λογικό να εξετάσει πιθανές προτάσεις με μεγάλα ποσά, καθώς πλησιάζει τα 32, όμως πάντα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Ολυμπιακός.

Προτάσεις από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού δε θα έρθουν, καθαρά και μόνο λόγω ηλικίας, η οποία όμως δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τα… εξωτικά κλαμπ της Ανατολής, που συνηθίζουν τα πολλά… μηδενικά στις επιταγές τους. Εκεί, όπως είναι λογικό, επαγγελματικό και… ανθρώπινο, θα το σκεφτεί.

Όποια κι αν είναι, πάντως, η απόφαση, θα οριστικοποιηθεί με κάθε βεβαιότητα μέσα στο γραφείο του Βαγγέλη Μαρινάκη, σε μία κατ’ ιδίαν συζήτηση. Εκεί, που ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού θα του προτείνει να παραμείνει και ο Τρικαλινός θρύλος του Θρύλου θα αποφασίσει, με απόλυτο σεβασμό στην ομάδα της ζωής του.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News