Ρεάλ Μαδρίτης- Αταλάντα: Η «βασίλισσα» και η «θεά» για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς!

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος του Europa League Αταλάντα, κοντράρονται απόψε (14/8) στη Βαρσοβία για τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς, το Super Cup. Ας δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται ενόψει του μεγάλου αυτού αγώνα.

Το Euro τελείωσε, ώρα να επιστρέψει η δράση σε επίπεδο συλλόγων. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει αυτή με ένα πολύ μεγάλο ματς.  Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος του Europa League Αταλάντα, αγωνίζονται απόψε (14/8, 22:00, MEGA) στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, με έπαθλο το Σούπερ Καπ της UEFA, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς. Ας δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι δύο ομάδες ενόψει του αγώνα αυτού, που θα στέψει μία εκ των δύο διάδοχο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είχε κατακτήσει πέρσι στο Φάληρο το τρόπαιο.

Οι «γκαλάκτικος 2.0» της Ρεάλ Μαδρίτης έτοιμοι για όλα!

Kylian Mbappé - Player profile 24/25 | Transfermarkt

Φυσικά ξεκινάμε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μπλάνκος» πανηγύρισαν την 1η Ιουνίου το 15ο Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League στην ιστορία τους κερδίζοντας με 2-0 τη Ντόρτμουντ στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά σε όλους ότι είναι η ομάδα που ταυτίζεται με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και σε αυτή τη νέα σεζόν, μπαίνουν με κρότο, έχοντας πλέον στις τάξεις τους έναν από τους καλύτερους παίκτες αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σταρ, άφησε το Παρίσι και την Παρί Σεν Ζερμέν, για να κάνει παρέα στους Τζουντ Μπέλιγχαμ, Βινίσιους Ζούνιορ και Ροντρίγκο, ενώ μαζί τους θα είναι και το μεγαλύτερο ταλέντο της Βραζιλίας, ο μόλις 17 χρονών Έντρικ. Σε πιο υποστηρικτικό ρόλο θα βρίσκονται ο Λούκα Μόντριτς, ο Ντάνι Καρβαχάλ και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, ενώ στον πάγκο για μία ακόμη χρονιά θα βρίσκεται ο μεγάλος Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος ξέρει τι εστί μεγάλα ματς στην Ευρώπη. Δικαίως, πολλοί τους χαρακτηρίζουν «γκαλάκτικος 2.0». Ας τους δούμε και εν δράσει.

Αταλάντα: Η «θεά» που θα προσπαθήσει να θαμπώσει τους πάντες!

Clinical Atalanta beat Marseille 3-0 to reach Europa League final | Reuters

Απέναντι στη Ρεάλ, τίθεται αντιμέτωπη η Αταλάντα. Η ομάδα από το Μπέργκαμο, σόκαρε όλη την Ευρώπη, σαρώνοντας με 3-0 την υπερηχητική Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο στον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο, στον οποίο προσερχόταν έτοιμη να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ σερί αήττητων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Το σύνολο του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, κράτησε στις τάξεις του τον Σαρλ Ντε Κετελάρε, με κανονική μεταγραφή, τον οποίο είχε ως δανεικό από τη Μίλαν, ενώ ενισχύθηκε έτι περαιτέρω στη μεσοεπιθετική της γραμμή με τους Ματέο Ρετέγκι και Νικολό Τζανιόλο, με τον τελευταίο να θέλει να βάλει την καριέρα του και πάλι σε μια σειρά μετά τις περιπέτειες με Γαλατασαράι και Γουέστ Χαμ (από την πρώτη θα αγωνίζεται ως δανεικός για ένα χρόνο στους «μπεργκαμάσκι»). Στην άμυνα, το κενό του Χοσέ Λουίς Παλομίνο που έφυγε ως ελεύθερος, θα καλύψει ο Μπεν Γκόντφρεϊ, ο οποίος αποκτήθηκε έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ από την Έβερτον, στην πρώτη του περιπέτεια εκτός Αγγλίας. Πάντως, η «θεά», όπως είναι το παρατσούκλι της, δεν θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα και θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει μία ακόμη υπέρβαση, κόντρα στην ομάδα που εκφράζει το «κατεστημένο» στην Ευρώπη. Άλλωστε, δεν είναι και λίγο αυτό που έχει πετύχει μέσα σε λίγα χρόνια. Από εκεί που βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, να κατακτά έναν ευρωπαϊκό τίτλο και να διεκδικεί ακόμη έναν… Άλλωστε, δεν έχει και τίποτα να χάσει, μόνο να κερδίσει από αυτό.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News