Διαιτησία: Διαλύεται το αφήγημα της ΑΕΚ για Μουκουντί: Πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια

Με μια ανατροπή στις επίσημες τοποθετήσεις της, σχετικά με το χέρι του Κουκουρέγια στο πρόσφατο Euro, η UEFA «καίει» την Ένωση για την αντίστοιχη φάση με τον Μουκουντί.

Στο πρόσφατο Euro 2024, στο 107ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα σε Γερμανία και Ισπανία,  τα «Πάντσερ» ζήτησαν πέναλτι για ένα χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια, εντός περιοχής μετά από σουτ του Τζαμάλ Μουσιάλα, ωστόσο, ο Άντονι Τέιλορ το αρνήθηκε, με τους Ισπανούς τελικά να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Λίγους μήνες αργότερα, η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA ενημέρωσε τους διεθνείς διαιτητές ότι υπήρχε ένα λάθος σε αυτό το παιχνίδι και θα έπρεπε να είχε καταλογισθεί πέναλτι.

«Υπήρξε λάθος τόσο από τον διαιτητή του γηπέδου, που δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για το χέρι του Ισπανού ποδοσφαιριστή, όσο και του VAR που δεν επενέβη. Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της UEFA, όταν η επαφή με το χέρι σταματάει ένα σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται προς το τέρμα, θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στην μπάλα και το σώμα».

Ένα παρόμοιο περιστατικό, είχε συμβεί και στο ματς της ΑΕΚ απέναντι στον Λεβαδειακό με τον Μουκουντί να κάνει χέρι, σε μια φάση που ο Λεβαδειακός ήταν σε ξεκάθαρη θέση για γκολ και έπρεπε να κερδίσει το πέναλτι.

Ο στόπερ της Ένωσης είχε κάνει ακριβώς το ίδιο χέρι και μάλιστα με την μπάλα να πηγαίνει στην εστία χωρίς γκολκίπερ, όμως τότε ο διαιτητής και το VAR έδειξαν «παίζεται», με τους ανθρώπους του Λεβαδειακού να διαμαρτύρονται έντονα. Κάπως έτσι, κατέρρευσε το εν λόγω αφήγημα των ανθρώπων της ΑΕΚ που έδινε ως παράδειγμα, τον μη καταλογισμό πέναλτι, στο χέρι του Κουκουρέγια.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News