Παναθηναϊκός Aktor: Αυτά πρέπει να αλλάξει για να γυρίσει τούμπα την κατάσταση!

Οι «πράσινοι» μετρούν 3 σερί ήττες απέναντι σε Παρτιζάν, Εφές και την υπερηχητική Ρεάλ. Η συνέχεια έχει πολλά… πρέπει στην Ευρωλίγκα. Υπάρχουν όμως μερικά «χτυπητά» σημεία που θα πρέπει να περιοριστούν ώστε ο Παναθηναϊκός Aktor να επιστρέψει δυναμικά. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν βρέθηκε στο «6-4» της βαθμολογίας μετά από 10 αγωνιστικές. Κόντρα στην Παρτιζάν έχασε στα… σημεία, απέναντι στην Εφές «πληγώθηκε» από την κακή του αγωνιστική συμπεριφορά και με αντίπαλο την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης (Ρεάλ) απλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Σε αυτό το 0/3, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν μερικά «μελανά» σημεία που θα πρέπει – αν όχι να τα διαγράψουν – να τα περιορίσουν ενόψει των κρίσιμων αγώνων με Βιλερμπάν, Μονακό και Αρμάνι εκτός έδρας και με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ.

Για πάμε να δούμε. Είναι οφθαλμοφανές πως ο Παναθηναϊκός Aktor είχε μερικά… κακά της αγωνιστικής του μοίρας που δεν την άλλαξε και έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια και ειδικά κόντρα σε Παρτιζάν και Εφές. Το sportday.gr αναλύει.

ΠΟΝΤΟΙ ΑΠΟ ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ: Οι «πράσινοι» δέχθηκαν 10 πόντους από την Παρτιζάν, η Εφές σημείωσε 6 πόντους σε αυτό τον τομέα ενώ η Ρεάλ σκόραρε 12 πόντους μέσα από τρανζίσιον καταστάσεις. Εν ολίγοις οι «πράσινοι» δέχθηκαν 28 πόντους. Αποτέλεσμα των κακών επιθέσεων ή της… αφηρημάδας τους.

ΠΟΝΤΟΙ ΑΠΟ «ΠΡΑΣΙΝΑ» ΛΑΘΗ: Η Παρτιζάν «τιμώρησε» με 20 πόντους τον Παναθηναϊκό Aktor, η Εφές σκόραρε 19 πόντους μέσα από τα λάθη των «πράσινων» και αυτό το νούμερο αποτέλεσε και ένα από τα «κλειδιά» της ήττας, όπως και στο Βελιγράδι ενώ η φουριόζα Ρεάλ σκόραρε 13 πόντους από τα… δωράκια των «πράσινων». Συνολικά ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 52 πόντους σε αυτά τα τρία ματς από λάθη δικά του.

ΠΟΝΤΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ: Η ομάδα του Ομπράντοβιτς εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία στα δυναμικά box out σημειώνοντας 14 πόντους. Η Εφές σκόραρε 14 πόντους έπειτα από δεύτερες κατοχές ή και παραπάνω ενώ η Ρεάλ σκόραρε μόλις 7 πόντους (αλλά τον «πλήγωσε» σε άλλους τομείς). Εν ολίγοις οι «πράσινοι» δέχθηκαν 35 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και το πιο σημαντικό είναι ότι τα ματς με την Παρτιζάν και την Εφές ήταν πιο κλειστά και έτσι αυτοί οι πόντοι ήταν καταλυτικοί για το 0/2 με Σέρβους και Τούρκους.

ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΟΥΛ: Στα εκτός έδρας παιχνίδια (κυρίως), απαιτείται έξτρα σκληράδα στην άμυνα και σωστή χρησιμοποίηση των φάουλ. Δεν ήταν λίγες οι φορές στις οποίες ολοκληρωνόταν ένα δεκάλεπτο και οι «πράσινοι» δεν είχαν καν συμπληρώσει τα 5 ομαδικά ή ακόμα ούτε τα 4. Κόντρα στην Παρτιζάν έκαναν 18 φάουλ, απέναντι στην Εφές, είχαν ισάριθμα φάουλ ενώ με αντίπαλο την Ρεάλ υπέπεσαν σε μόλις 13(!) φάουλ. Εν ολίγοις σε τρία ματς ή αλλιώς σε 85 λεπτά, ο Παναθηναϊκός Aktor έκανε συνολικά 49 φάουλ.

Σε αυτό το 0/3, οι «πράσινοι» δέχθηκαν 28 πόντους από τρανζίσιον, 52 πόντους από δικά τους λάθη, 35 πόντους από δεύτερες κατοχές ενώ έκαναν μόλις 49 φάουλ σε 85′.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News