Παναθηναϊκός: Πριν 6 χρόνια η τελευταία συμμετοχή του σε play off με μαύρα γράμματα… απόψε όμως για την ιστορία

Ο Παναθηναϊκός είχε 6 χρόνια να βρεθεί να διεκδικεί είσοδο στο Final 4 και σαφέστατα σήμερα μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση αρκετά χρόνια, ειδικά να έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Από τη σεζόν 2018/19 είχαμε να δούμε τους πράσινους σε μια τέτοια κατάσταση, όπου είχαν παίξει με την Ρεάλ Μαδρίτης, με τη σειρά να τελειώνει άδικα με 3-0 υπέρ των Μαδριλένων.

Απόψε στις 20:30 αντιμετωπίζει μετά το μακρινό 2011 την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ και δίνει ραντεβού με την ιστορία του καθώς τότε είχε περάσει στο Final 4 παίρνοντας την σειρά με ένα πολύ αγχωτικό τροπο (3-2).

2011 Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ η ιστορία που επαναλαμβάνετε 13 χρόνια μετά!

Οι πράσινοι είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 20 πόντους διαφορά (93-73) και όλα έδειχναν ιδανικά για την συνέχεια της σειράς. Όμως η Μακάμπι δεν τα παράτησε και με δυο σερί νίκες (92-94παρατ. 65-62) έφερε την σειρά στα μέτρα της και άγχωσε τον εξάστερο, ο οποίος δεν είχε κανένα περιθώριο καθώς ήθελε δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για να βρεθεί στη Βαρκελώνη. Εν τελεί κατάφερε με νύχια και με δόντια να πάρει την πρόκριση επικρατώντας στο τελευταίο παιχνίδι με 86-85 σε ένα ματς θρίλερ που οποίος ήταν στο γήπεδο δεν θα ξεχάσει ποτέ

Φτάνοντας στο σήμερα ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει ξανά το πλεονέκτημα έδρας, ανεξάρτητα αν έχασε και τις δυο φορές από την Μακάμπι στην κανονική διάρκεια. Τώρα ήρθε η στιγμή του Παναθηναϊκού να δείξει τι ομάδα είναι και κατά πόσο είναι εφικτό να φτάσει τον μεγάλο της στόχο, ο οποίος είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News