Conference League: Το προφίλ των Νοά και Σλιέμα Γουόντερερς που μπορεί να βρει στο δρόμο της η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έμαθε χθες (22/07) τους υποψήφιους αντιπάλους της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, εφόσον περάσει την Ίντερ ντ’Εσκάλδες. Αυτοί είναι η Νοά από την Αρμενία και η Σλιέμα Γουόντερερς από τη Μάλτα, τις οποίες και θα σας παρουσιάσουμε.

Η ΑΕΚ, έμαθε στη χθεσινή κλήρωση (22/07) του τρίτου προκριματικού γύρου του Conference League, ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στη φάση αυτή, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Ίντερ ντ’Εσκάλδες. Αυτή θα είναι η νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Νοά από την Αρμενία και τη Σλιέμα Γουόντερερς από τη Μάλτα. Ήρθε η ώρα να δούμε λίγο πιο διεξοδικά αυτές τις δύο ομάδες.

Η Νοά με το «ελληνικό» χρώμα

Ξεκινούμε την ανάλυσή μας με την Νοά. Η ομάδα από την Αρμενία, ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 2017 στο Ερεβάν, την πρωτεύουσα της χώρας, όπου και αγωνίζεται. Από την περίοδο 2017-18 βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία της Αρμενίας, έχοντας πανηγυρίσει ένα Κύπελλο το 2020 και ένα Σούπερ Καπ το 2021. Τις τύχες της έχει αναλάβει ο 45χρονος Πορτογάλος Ρούι Μότα από την 1/7, ενώ τη φανέλα της θα φορά πλέον ο Ισλανδός Γκούντμουντουρ Θοράρινσον, τον οποίον θαυμάσαμε τη χρονιά που μας πέρασε στον ΟΦΗ.

Η επιτυχημένη στη χώρα της Σλιέμα

Ώρα να ολοκληρώσουμε με τη Σλιέμα Γουόντερερς. Η πιο επιτυχημένη ομάδα της Μάλτας, ιδρύθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1908, στο λιμάνι της Σλιέμα και έχει να καμαρώνει για τα 26 πρωταθλήματά της, τα 22 κύπελλά της (φέτος σήκωσε το τελευταίο εξ αυτών) και τα τρία Σούπερ Καπ της. Ως έδρα της, έχει το Εθνικό Στάδιο Τα’ Κάλι, το οποίο μοιράζεται με άλλες τέσσερις ομάδες και αποτελεί επίσης την έδρα της εθνικής Μάλτας. Προπονητής της είναι ο 54χρονος Μαλτέζος Πολ Ζάμιτ, έχοντας ήδη δύο χρόνια στον πάγκο της. Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από ντόπιους παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν περάσει την καριέρα τους στη χώρα τους. Μοναδική εξαίρεση ο αμυντικός Κάιν Άταρντ, ο οποίος τη χρονιά που αφήνουμε πίσω μας πέρασε από τη Μπελενένσες της Πορτογαλίας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News