Κολύμβηση: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με πανελλήνιο ρεκόρ η Νόρα Δράκου

Κολύμβηση: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. ύπτιο στους διεθνείς αγώνες Φάρος – Έλενα Σαΐρη στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, η Νόρα Δράκου

Μια ιστορική κούρσα πραγματοποίησε η Νόρα Δράκου κατά την πρώτη μέρα των διεθνών αγώνων κολύμβησης, Φάρος – Έλενα Σαΐρη στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Μετά από έξι χρόνια στασιμότητας, η επί σειρά ετών πρωταθλήτρια Ελλάδας, κατάφερε στα 30 της χρόνια να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. ύπτιο με χρόνο 27.96.

Η Δράκου έσπασε έτσι το φράγμα των 28 δευτερολέπτων στο αγώνισμα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και έδειξε να επανέρχεται στις μεγάλες επιδόσεις, μετά από τις περιπέτειες που είχε με τραυματισμούς και χειρουργεία.

 H κούρσα της Δράκου στο 6:34

Το προηγούμενο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 28:00 από τις 16/5/2016. Την προηγούμενη εβδομάδα στο Χειμερινό Όπεν είχε σημειώσει 28.22. Η ίδια ήταν η πιο γρήγορη και στον προκριματικό των 50 μ. με ελεύθερο με 25.96.

«Το ότι μετά από έξι πλέον χρόνια καταφέρνω να καταρρίψω αυτή την επίδοση, είναι κάτι που με ευχαριστεί πάρα πολύ. Θεωρούσα ότι έχω φτάσει στα όρια μου αλλά είδα ότι έχω και άλλα περιθώρια και για αυτό συγκινήθηκα πάρα πολύ», δήλωσε η Δράκου, που αγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού στο αγώνισμα.

Όριο για το Ευρωπαϊκό ο Σπανουδάκης

Στον προκριματικό των 50 μ. ύπτιο των ανδρών ο Απόστολος Χρήστου ήταν ο ταχύτερος με 25.24 (ατομικό 24.49). Από κοντά και ο με 25.37 και ο Γιώργος Σπανουδάκης, ο οποίος με αυτόν τον χρόνο εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έμεινε μόλις 2/100 πίσω από την ατομική του επίδοση. 

Ο Απόστολος Παπαστάμος πρώτευσε στα 400 μ. μικτή με 4:21.14.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News