Παναθηναϊκός: Τα 5+1 στοιχεία που δουλεύει ο Χρήστος Σερέλης

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έχει μπόλικη δουλειά εν μέσω πολλών αγώνων και ο Χρήστος Σερέλης με τους συνεργάτες του έχουν κατασκηνώσει στο ΟΑΚΑ ώστε να παρουσιάσουν μια διαφορετική έκδοση.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χρόνο για… χάσιμο. Κανείς στο ΟΑΚΑ. Διότι οι «πράσινοι» έχουν μείνει πίσω σε πολλά πράγματα υπό τις οδηγίες του Ντέγιαν Ράντονιτς. Εν ολίγοις η ομάδα πραγματοποιεί δεύτερη καλοκαιρινή προετοιμασία ώστε να μπορέσουν οι παίκτες να αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του Χρήστου Σερέλη και μερικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την ζωή των παικτών και του προπονητή. Το sportday.gr, αναλύει.

+ Πνευματικό κομμάτι. Η αρχή έγινε με την Αρμάνι. Οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν καλύτερη ψυχολογία. Μεγαλύτερη διάθεση για να φανούν χρήσιμοι. Η δουλειά συνεχίζεται πάνω σε αυτό το κομμάτι. Ούτως ώστε να βγουν και περισσότεροι αυτοματισμοί στο παρκέ και να μην «κολλάει» το μυαλό σε επίθεση και σε άμυνα. Φυσικά χρειάζεται δουλειά.

+ Επιθετική άμυνα. Μια λέξη που ήταν άγνωστη υπό τις οδηγίες του Ράντονιτς. Γίνεται δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι από όλους τους παίκτες. Με σκοπό την πίεση των αντίπαλων γκαρντ, με σωστή αλληλοκάλυψη. Με δυναμικά hedge out και ουσιαστικές αλλαγές στα σκριν.

+ Η άμυνα στο πικ εν ρολ. Ένα κομμάτι στο οποίο ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο θέμα ήταν η αντιμετώπιση του αμυντικού πικ εν ρολ. Οι «πράσινοι» είχαν «πληγεί» αρκετά στο «5» από τους αντιπάλους τους και κυρίως στα ματς της Ευρωλίγκας. Η δυναμική άμυνα στο πικ εν ρολ είναι κάτι που δουλεύεται αρκετά.

+ Οι σωστές αποστάσεις. Το spacing όπως το αναφέρουμε στην μπασκετική διάλεκτο. Είναι ένα στοιχείο που πάντα δούλευε ο κόουτς Σερέλης στο Λαύριο. Είναι στη φιλοσοφία του. Κόντρα στο Μιλάνο υπήρξε μια μίνι βελτίωση. Οι παίκτες ήταν και πιο απελευθερωμένοι. Ο Ελληνας κόουτς θέλει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας ώστε να υπάρξουν και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για το σουτ. Με πολλές πάσες και όχι στατικότητα.

+ Ενεργοποίηση του Γιώργου Παπαγιάννη. Ένα από τα πρώτα στοιχεία που είδαμε κόντρα στην Αρμάνι ήταν η τροφοδότηση του Ελληνα σέντερ. Ο αρχηγός των «πράσινων» έπαιρνε ελάχιστες προσπάθειες μετά από πικ εν ρολ καταστάσεις. Βοηθούσε στην άμυνα και πίεζε ψηλά, αλλά στην επίθεση δεν υπήρχε η παραμικρή αξιοποίηση. Στόχος του Χρήστου Σερέλη είναι ο Ελληνας σέντερ να γίνει ξανά ένας σημαντικός επιθετικός πυλώνας για την ομάδα.

+ Αλτρουϊσμός. Η πάσα της πάσας! Ο Ελληνας κόουτς και οι συνεργάτες του δουλεύουν πολύ (με αντίπαλο τον χρόνο) στο κομμάτι της έξτρας πάσας. Ο Παναθηναϊκός στερούνταν δημιουργίας σε πολλά ματς και στόχευε σε προσωπικές φάσεις και σε απομονώσεις κυρίως με τον Μπέικον.

Ο αρχηγός των «πράσινων» έπαιρνε ελάχιστες προσπάθειες μετά από πικ εν ρολ καταστάσεις. Βοηθούσε στην άμυνα και πίεζε ψηλά, αλλά στην επίθεση δεν υπήρχε η παραμικρή αξιοποίηση. Στόχος του Χρήστου Σερέλη είναι ο Ελληνας σέντερ να γίνει ξανά ένας σημαντικός επιθετικός πυλώνας για την ομάδα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News