NBA All-Star Weekend 2022: Η ομάδα του Ρικ Μπάρι κατέκτησε το τρόπαιο του Rising Stars Challenge

NBA All-Star Weekend 2022: Η ομάδα του Ρικ Μπάρι κατέκτησε το Rising Stars Challenge

Το NBA All-Star Weekend 2022 του Κλίβελαντ άνοιξε τις «πύλες» του τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/02) με τη διεξαγωγή τριών αγώνων κι ενός Clutch Challenge στο πλαίσιο του Rising Stars Challenge.

Η ομάδα του Ρικ Μπάρι ήταν αυτή που πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου των Rising Stars, κερδίζοντας με 25-20 στον τελικό την αντίστοιχη ομάδα του Αϊζάια Τόμας, με τους Άιζακ Οκόρο και Ίβαν Μόμπλι των Κλίβελαντ Καβαλίερς να γνωρίζουν την αποθέωση από το ντόπιο κοινό.

MVP του τουρνουά, ως το πλέον αποτελεσματικό μέλος της νικήτριας της ομάδας, αναδείχθηκε ο Κέιντ Κάνιγχαμ των Ντιτρόιτ Πίστονς, ο οποίος σημείωσε 18 πόντους και στους δύο αγώνες. 

 

 

Στο… δρόμο για τον τελικό, η ομάδα του Τόμας είχε επικρατήσει με 50-49 επί της αντίστοιχης του Τζέιμς Γουόρθι χάρη σε δύο εύστοχες βολές του Ντέσμοντ Μπέιν των Μέμφις Γκρίζιλις, ενώ η ομάδα του Μπάρι είχε λυγίσει την αντίσταση της ομάδας του Γκάρι Πέιτον με σκορ 50-48, έχοντας ως ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Τζέι’Σον Τέιτ, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο καλάθι του αγώνα.

 

 

Τέλος, οι Ταϊρίς Χαλιμπάρτον των Σακραμέντο Κινγκς και Ντέσμοντ Μπέιν των Μέμφις Γκρίζλις αναδείχθηκαν νικητές στο Clutch Challenge της βραδιάς, στο οποίο έπρεπε να σκοράρουν από διάφορα σημεία του γηπέδου στα οποία είχε γραφτεί ιστορία στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα το corner three του Ρέι Άλεν στον 6ο τελικό του 2013 ανάμεσα στους Μαϊάμι Χιτ και τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Την… παράσταση, πάντως, έκλεψε για τους… λάθος λόγους το ζευγάρι των Ταϊρίς Μάξι των Φιλαντέλφια Σίξερς και Σκότι Μπαρνς των Τορόντο Ράπτορς, με τα δύο ανερχόμενα αστέρια του NBA να… κατορθώνουν να αστοχήσουν έξι διαδοχικές φορές από το πιο εύκολο σημείο του Challenge, ήτοι από απόσταση 2.5 μέτρων!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News