Ολυμπιακός: Όχι δάκρυα γι’ αυτή την ομάδα και τους «μαχητές» του Λονδίνου!

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πίστη και υπομονή όπως φάνηκε στο Λονδίνο κόντρα στην Γουέστ Χαμ όπου ήταν ανταγωνιστικός και μπορεί να πάρει την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχεια παρά την ήττα. Γράφει ο Αλέξανδρος Χρηστάκος.

Ο Ολυμπιακός έδωσε την μάχη του στο Λονδίνο κόντρα στην Γουέστ Χαμ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αλλά δεν πήρε αποτέλεσμα.

Είναι αυτό που λένε πως έπεσε ηρωϊκά ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γουέστ Χαμ, η οποία αγωνίστηκε με όλα τα αστέρια της. Αλλά η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην έδρα μιας από τις πιο ιστορικές ομάδες της Premier League έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Σε μια ήττα που τον πλήγωσε, αλλά όπως φαίνεται θα του κάνει καλό.

Το DNA των Πειραιωτών δεν είναι να μένουν πίσω, αλλά είναι να κοιτούν μπροστά, να ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους και να προχωρούν.

Αυτό έγινε στο Λονδίνο όπου ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και οι παίκτες έδωσαν την πρώτη τους απάντηση. Έκαναν το παιχνίδι τους και θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη.

Αλλά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας κρίνεται στις λεπτομέρειες. Με τον Ορτέγα να καλύπτει τον Λούκας Πακετά στην φάση του γκολ. Του άψογου κατά τ’ άλλα Αργεντινού αριστερού μπακ.

Επίσης ο Μαντί Καμαρά είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και τον Ρόντινεϊ να χάνει μεγάλη ευκαιρία.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης επίσης έδειξε πως ήταν μια κακή παρένθεση και η δική του εικόνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Καθώς ήταν εντυπωσιακός στο ματς με την Γουέστ Χαμ.

Η τριάδα στα χαφ των Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλου ήταν όλα τα λεφτά. Λειτουργούσαν αρμονικά και ήταν οι… φύλακες στο κέντρο.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πολλά από τα δυνατά στοιχεία που έχει σαν ομάδα. Σε βάθος χρόνου μόνο καλύτερος μπορεί να γίνεται.

Ολυμπιακός: Καλό και το Conference League

Συνολικά ήταν μια ομάδα, ένα σύνολο, όπου ο ένας κάλυπτε τον άλλο και ειδικά στην άμυνα. Ήταν και πολλές οι φορές που οι ερυθρόλευκοι πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα και ήταν ένα δείγμα του πάθους τους.

Με βάση την πολύ καλή εικόνα που έδειξε κόντρα στην Γουέστ Χαμ, μάλλον υποτίμησε τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που προηγήθηκε και την πάτησε.

Όσο για την πορεία στην Ευρώπη, το Conference League δεν είναι αμελητέο. Δίνει ευκαιρίες για μια πολύ καλή πορεία. Όπως φαίνεται σε αυτή την διοργάνωση θα συνεχίσουν οι Πειραιώτες και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News