Ολυμπιακός: H μπίλια έκατσε στη… ζημιά!

Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν από το ΟΑΚΑ με το κίτρινο φύλλο αγώνα και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ τραυματισμένο, τουλάχιστον πρέπει να κεφαλαιοποιήσουν τα λιγοστά κέρδη που προέκυψαν από μια βραδιά με αρνητικό πρόσημο. Με πρώτο τον Φίλιπ Πετρούσεφ.

Σε ρόλο τσόχας, το πράσινο φόντο πέριξ του αγωνιστικού χώρου και πάνω στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Το τζάμπολ δόθηκε στις 8.15 και δύο ώρες αργότερα η μπίλια της ρουλέτας έκατσε στο μαύρο και όχι στο κόκκινο.

Μαύρο, σαν το μαντάτο που ήρθε λίγο ακόμα πιο μετά. Ένα μήνα έξω ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που εκτός απροόπτου χάνει και το φάιναλ έιτ του Κυπέλλου. Εν τη απουσία μέχρι (πριν, ελπίζεται) το Ηράκλειο και του Μουσταφά Φαλ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεμένει από λύσεις στη φροντ λάιν και δη στο «5».

Μαύρο χάλι ήταν και το ξεκίνημα της ομάδας του στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων: άμυνα με τα μάτια, πάσες ακόμα και από τον Τόμας Γουόκαπ στο… πάνω διάζωμα, να το -14. Πρόσκαιρη επιστροφή στη δεύτερη περίοδο, άντε πάλι ίδιο χάντικαπ με τον Κέντρικ Ναν να αλωνίζει. Στη δε τρίτη, η αναλογία της μιας τελικής πάσας προς τα επτά λάθη βγαίνει από άλλες, κατάμαυρες αγωνιστικά εποχές.

Γύρισε όμως και από το -15 ο νταμπλούχος Ελλάδας και όλες αυτές οι (τρεις) ανατροπές μέσα στο ίδιο ματς, μέσα στο καμίνι του «αιώνιου» αντιπάλου του, αφήνουν περιθώρια συγκρατημένης αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Βλέπετε, ενδιάμεσα η μπίλια είχε περάσει και από το κόκκινο 30, το κόκκινο 1. Τα νούμερα στη φανέλα του Φίλιπ Πετρούσεφ και του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Μεγαλύτερο κέρδος όλων, ο Σέρβος σέντ… ε, ψηλός! Στο «4» χρησιμοποιούνταν όλο αυτό το διάστημα ο πρώην ΝΒΑer, να όμως που έκανε την καλύτερη εμφάνισή του παίζοντας σχεδόν αποκλειστικά στο «5». Εκεί όπου εξαρχής τοποθετήθηκε με απόντα τον Φαλ, αδήλωτο στην Α1 τον Λουκ Σίκμα και φορτωμένο νωρίς με δύο φάουλ τον Μιλουτίνοφ.

Με 13 πόντους σε ισάριθμα λεπτά, αλλά και 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αυτός ήταν βασικά που είχε σχεδόν σβήσει το προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Δικά του μεγάλα καλάθια σήμαναν και την τελευταία χρονικά ανατροπή, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ελέω Γκος.

Εχοντας κερδίσει το φάουλ από τον Μάριους Γκριγκόνις, ο Αμερικανός γκαρντ είχε μείνει αυτός και το… ανυπεράσπιστο καλάθι ώστε να φτάσει στο «and one» και να διατάξει σιγή στο ΟΑΚΑ 10’’ πριν το τέλος. Όχι μόνο έχασε το εύκολo τελείωμα της φάσης, αλλά και μία βολή – και η παρέα του το παιχνίδι.

Νωρίτερα, όμως, ο πρώην παίκτης της Ρεάλ είχε κάνει εξαιρετική δουλειά και εκτελεστικά (δεύτερος σκόρερ με 16 π.) και δημιουργικά που είναι η βασική δουλειά του (καλύτερος πασέρ με 7 ασ.) και αμυντικά (3 κλεψ., επίσης τα περισσότερα), ακόμα και στα ριμπάουντ (4, τα 2 επιθετικά). Αυτός είχε το καλύτερο ranking με 23 μονάδες, οριακά πάνω από τις 21 του Πετρούσεφ.

Ο Ολυμπιακός έχασε 85-80 και εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των πλέι οφ, έχασε τον Μιλουτίνοφ και πρέπει να προβεί σε αλχημείες στο προσεχές διάστημα, αν όχι σε κάτι άλλο (λέγε με μεταγραφή). Κρατάει όμως -πέραν των προαναφερθέντων παικτών του που ήρθαν από τον πάγκο- τον χαρακτήρα που έβγαλε, την αντίδραση, το πειραματικό σχήμα στο τέλος με Κώστα Παπανικολάου και Αλεκ Πίτερς ψηλούς.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News