Στέφανος Τσιτσιπάς: Τρέχει για να προλάβει τη γενιά που έρχεται

epa

Μια σειρά από εξαιρετικούς νέους και ταλαντούχους τενίστες… στριμώχνεται για να διαδεχτεί τους big three. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρέπει να προλάβει να τους κόψει το… βήχα στο open της Μελβούρνης.

Για το πόσο μεγάλη ευκαιρία αποτελεί αυτό το open της Αυστραλίας για να κάνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς to μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του, το είχαμε γράψει πριν από το συγκλονιστικό παιχνίδι με τον Σίνερ.

Ο Έλληνας τενίστας είναι από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, της γενιάς του και στα 24 χρόνια του βρίσκεται σε μια εποχή που θεωρητικά μπορεί να ξεκινήσει τη δική του βασιλεία.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει βγει από το κάδρο, ο Ράφα Ναδάλ εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από μια σειρά ατελείωτων τραυματισμών και ο Άντι Μάρεΐ είναι πια σκιά του εαυτού του, παίκτης του ενός ή δύο αγώνων. Επιπλέον, κανείς από από τους συνομήλικους του δεν φαντάζει σταθερά καλύτερός του, παρά μόνο περιστασιακά.

Ουσιαστικά σκόπελο για τον Στέφανο αποτελεί σταθερά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που κι αυτός όμως αρχίζει να ταλαιπωρείται όλο και πιο συχνά από τραυματισμούς, αλλά και ο κακός του δαίμονας, ο Κάρλος Αλκαράθ,  αυτός ο απίστευτος πιτσιρικάς που ανέβηκε τόσο γρήγορα στο Νο 1, αλλά μπήκε κι αυτός από νωρίς στα βάσανα με θεραπείες και τραυματισμούς που γίνονται όλο και συχνότεροι.

Ο Αλκαράθ το Μάιο θα γίνει 20 ετών και εκπροσωπεί την γενιά που έρχεται πίσω από αυτή του Στέφανου Τσιτσιπά. Μέλη της απολαμβάνουμε στη Μελβούρνη να φτάνουν πολύ ψηλά, στους «16» ή στα προημιτελικά.

Ο 22χρονος Αμερικανός Σεμπαστιάν Κόρντα, γιος του Τσέχου νικητή του αυστραλιανού όπεν το 1998, Πετρ. Ο αντίπαλος του, στον προημιτελικό 21χρόνος Τσέχος Γίρι Λεχέτσκα. Ο 20χρονος Αμερικανός Μπεν Σέλτον, ο οποίος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά διαβατήριο περνώντας τα σύνορα της χώρας του. Ο 21χρονος Ιταλός Γιανίκ Σίνερ που έβγαλε το… λάδι το Στέφανου στον προηγούμενο γύρο. Αλλά και ο καλός του φίλος, ο 19χρονος Δανός Χόλγκερ Ρούνε.

Νέοι, δυνατοί, φιλόδοξοι, που παίζουν χωρίς φόβο απέναντι σε παίκτες με μεγαλύτερες εμπειρίες και υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Το μόνο που τους λείπει είναι η εμπειρία, αλλά πολύ σύντομα με τη μορφή που έχει το tour, θα την αποκτήσυουν και θα μπουν στη σειρά για την διαδοχή του big three.

Γι’ αυτό Στέφανος Τσιτσιπάς πρέπει να προλάβει να καπαρώσει τη θέση του… crown prince και να χτίσει το δικό του θρύλο, πριν τον αμφισβητήσουν οι δελφίνοι της νέας γενιάς. Και η θέση αυτή μπορεί να γίνει δική του μόνο αν αρχίσει να κατακτά γκραν σλαμ, αρχής γενομένης από τη Μελβούρνη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News