AΕK: Μια ήττα καλύτερα τώρα παρά μετά

Αν η AΕK έπρεπε να χάσει ένα ματς πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, ο Ματίας Αλμέιδα θα προτιμούσε το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής και όχι κάποιο από τα δύο των πλέι οφ.

Αήττητο ήταν και έσπασε. Φυσιολογικά πράγματα. Κανείς δεν μπορεί να διατηρήσει το αήττητο της έδρας του για πάντα.

Η Αγιά-Σοφιά έπεσε από την ομάδα του Μίτσελ που, όπως γράφαμε και πριν το ντέρμπι, είναι ο βασικός αντίπαλος της AΕK στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Για την ήττα της AΕK ρόλο έπαιξε και η τύχη, ο ίδιος παράγοντας που την είχε ευνοήσει στο 3-0 επί των «ερυθρολεύκων» στο Κύπελλο. Με μια μικρή διαφορά. Η η Ένωση ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία στον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος, ενώ στο Κύπελλο το ματς ήταν μοιρασμένο (και λόγω της εξέλιξης του σκορ), όπως ήταν και το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κρατήσει η AΕK από τα τρία φετινά ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα και ο κόσμος του Ολυμπιακού πανηγύρισαν αυτή τη νίκη σαν πρόκριση στον τελικό του Champions League, κι αυτό από μόνο του δείχνει πόσο πολύ υπολογίζουν, αν όχι φοβούνται, τη φετινή AΕK.

Ακούω από διάφορους ρεπόρτερ της Ένωσης να λένε ότι είναι καλύτερα να παίξει άμεσα η AΕK στα πλέι οφ με τον Ολυμπιακό. Λάθος! Δεν πας να παίξεις άμεσα με την ομάδα που, δεν σε κέρδισε απλά μέσα στο σπίτι σου, αλλά ανατάραξε το ψυχολογικό πλεονέκτημά σου.

Η σωστή τακτική είναι να αφήσεις το βασικό αντίπαλό σου στην έκσταση στην οποία ζει και να τον συναντήσεις ξανά, όταν κι εσύ θα έχεις ανακάμψει ψυχολογικά, και η αίσθηση ανωτερότητας που νιώθει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, θα έχει κοπάσει.

Στην Ένωση έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεμπερδεύουν μια και καλή με την απειλή του Ολυμπιακού, ωστόσο, αν το καλοσκεφτούν, αυτή ήττα δεν είναι απλά ένα καλό μάθημα, αλλά μια ευκαιρία για να κατεβούν όλοι τους από το επουράνιο κιτρινόμαυρο σύννεφο στο οποίο είχαν ανεβεί.

Αν ντε και καλά η AΕK έπρεπε να χάσει ένα ματς φέτος από τον Ολυμπιακό είμαι σίγουρος ότι ο Ματίας Αλμέιδα θα προτιμούσε αυτό το παιχνίδι και όχι τα δύο των πλέι οφ. Γιατί εκεί κάθε ήττα θα αφαιρέσει μεγάλο ποσοστό από τις πιθανότητές της για τον τίτλο.

 Στο 1-3 με τον Ολυμπιακό η AΕK έχασε το μυαλό της μετά το τυχερό αυτογκόλ και στις αντεπιθεσεις δέχτηκε και δεύτερο και τρίτο τέρμα. Αυτήν την έλλειψη ψυχραιμίας οφείλει να την αφήσει πίσω της και να μην την επαναλάβει.

Η AΕK επ ουδενί δεν είναι ανίκητη,  παραμένει όμως η πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος κι αυτή με τις περισσότερες επιλογές όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό. Και όσο πιο γρήγορα ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τον Ολυμπιακό, τόσο πιο κοντά θα βρεθεί στην επίτευξη των στόχων της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News