Ολυμπιακός: Το… ντέρμπι του Περιστερίου και η διπλή αλλοίωση

Πασχαλάκης Τούμπα
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης αισθάνεται ότι δεν έχει καμία αξία να μιλήσει για το ποδόσφαιρο που παίχτηκε στην Τούμπα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού λόγω της κωμωδίας στο Περιστέρι.

Δηλαδή τώρα εμείς πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτό το αληθινά υπέροχο (γενικά υπέροχο, όχι τόσο στην Ελλάδα…) άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο και να μιλήσουμε σοβαρά; Είναι λίγο δύσκολο δε νομίζετε; Ενώ περιμέναμε όλοι την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού είδαμε να παίζεται ένα άλλο λίγες ώρες νωρίτερα στο Περιστέρι, εκείνο μεταξύ του Ατρομήτου και της ΑΕΚ. Ή μήπως ήταν το… ντέρμπι της ΑΕΚ με όλους τους υπόλοιπους για τον τίτλο;

Ο Άμραμπατ, λέει (προσέξτε, όχι κάποιος τερματοφύλακας ή ο γυμναστής τερματοφυλάκων…), διαπίστωσε ότι υπήρχε διαφορά 3-4 εκατοστών στα δοκάρια και το ανέφερε αμέσως με συνέπεια να λάβει χώρα όλο αυτό το θέατρο. Όλη αυτή η τραγελαφική κατάσταση με τη φτηνή μεζουρίτσα μοδίστρας και διαιτητές και υπευθύνους των ομάδων να μετράνε σηκώνοντας πόδια στις μύτες και τεντώνοντας δάχτυλα.

Φρεσκαδούρα στον ημιτελικό

Και η ΑΕΚ, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν υπογράμμιζε σε ανακοίνωσή της τη διαφορετικότητά της και τους αξιακούς της κώδικες και πως τα ματς πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο, τα… τύλιξε όλα αυτά σε μια ένσταση αφού, όπως είπε ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου κ.Σπανός, ο κ.Μελισσανίδης του είπε ότι θέλει πάση θυσία να πάρει τους . στο Περιστέρι στην προσπάθεια που κάνει για τον τίτλο.

Έχετε καταλάβει ότι μ’ αυτό που συνέβη στο Περιστέρι έχουμε διπλή αλλοίωση; Αλλοίωση στο πρωτάθλημα αλλοίωση και στο κύπελλο. Γιατί την Πέμπτη στον α’ ημιτελικό κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ που πήγε μια… τσάρκα μέχρι το Περιστέρι και γύρισε ξεκούραστη σπίτι, θα είναι φρεσκαδούρα και ο Ολυμπιακός με σημαντική επιβάρυνση έχοντας ταξιδέψει ως τη Θεσσαλονίκη και παίξει ένα απαιτητικό ντέρμπι όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ. Αλλοίωση είναι αυτή για το κύπελλο.

Με τα ίδια δοκάρια οι γκέλες όλων στο Περιστέρι…

Παράλληλα, υπάρχει και αλλοίωση στο πρωτάθλημα. Γιατί, αν μετέφρασα σωστά τις δηλώσεις του κ.Σπανού, με τα ίδια δοκάρια υποδέχθηκε όλους τους αντιπάλους του φέτος ο Ατρόμητος. Και όλοι έπαιξαν πλην της ΑΕΚ που είχε παίκτη με… αετίσιο μάτι (σ.σ.: κάποιοι υποψιάζονται πως υπήρχε inside info και παίχτηκε θεατράκι αλλά δεν μπορώ να το ξέρω) και είδε τη διαφορά. Συνεπώς και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ (και άλλες ομάδες) που έπαιξαν εκεί και έχασαν βαθμούς, πρέπει να καταθέσουν, έστω ετεροχρονισμένα, ενστάσεις.

Πνεύμα ή γράμμα κανόνων και το «πάρε βαθμούς και τρέχα»

Μα, δεν προβλέπεται, θα πει κανείς κάτι τέτοιο. Ναι αλλά μιλάμε για το πνεύμα ή το γράμμα των κανονισμών και εν τέλει της δικαιοσύνης του αθλήματος; Η ΑΕΚ εξάλλου με τους υψηλούς αξιακούς της κώδικες θα κατανοήσει την κατάσταση, ή μήπως όχι και θα… βολευτεί με το ξεκούραστο τρίποντο σε μια έδρα που ήταν πολύ πιθανό να γκελάρει;

Ναι, ξέρω. Τίποτα απ’ αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Η ΑΕΚ θα πάρει τους 3β. μέσω της ένστασης και θα… τρέξει (κατά το πάρε τους βαθμούς και τρέχα) προς τη γραμμή τερματισμού της Super League ελπίζοντας να είναι πρώτη στο νήμα. Και η ζωή στην «υπέροχη» ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- Ελλάδα θα συνεχιστεί. Πάνω που νομίζεις τα έχεις δει όλα…

ΥΓ: Μεγάλη μαγκιά του Πασχαλάκη που μετέτρεψε όλη αυτή τη γιούχα σε θετική ενέργεια και μεγαλύτερο κίνητρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News