Ολυμπιακός: Το θέμα είναι να… δαγκώνει και στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ινμπόμ Χουάνγκ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης θεωρεί σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός έβαλε έξι γκολ στον Λεβαδειακό αλλά καταλαβαίνει όπως όλοι ότι το κριτήριο είναι το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ…

Μία Κυριακή (25/2) πριν ο Ολυμπιακός υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό και έκανε 17 τελικές αλλά το ταμπλό στο φινάλε έγραφε: 0-0.

Αυτή την Κυριακή (5/3) ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό και έκανε 17 τελικές και το ταμπλό στο φινάλε έγραψε: 6-0.

Προφανώς είναι άλλο Λεβαδειακός και άλλο Παναθηναϊκός. Στον αντίποδα κόντρα στους παίκτες του Γιάννη Πετράκη ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες και πιο σοβαρές απουσίες απ’ αυτές που είχε κόντρα σ’ εκείνους του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ευστοχία λοιπόν. Ό,τι δεν είχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του, το είχε με τους Βοιωτούς. Αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Και έναν Πεπ Μπιέλ ο οποίος στο ντέρμπι ήταν άφαντος και τώρα κεφάτος και του… έπιαναν τα πάντα.

Ήταν αναμφίβολα διασκεδαστικό το 6-0 επί του Λεβαδειακού. Το χάρηκε ο κόσμος που πήγε με λιακάδα στο γήπεδο. Όμως ήταν ένα ματς κόντρα στον Λεβαδειακό που, προς τιμήν του, δεν έμεινε κλεισμένος στα καρέ του για να χαλάσει το παιχνίδι. Προσπάθησε να παίξει και το πλήρωσε με μια βαριά ήττα.

Δάγκωνε λοιπόν ο Ολυμπιακός κόντρα στον Λεβαδειακό όπως δάγκωσε τη φανέλα ο Ινμπόμ μετά το υπέροχο γκολ που έβαλε. Το θέμα ωστόσο είναι να… δαγκώνει την ερχόμενη Κυριακή για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.

Μοιάζει με ματς της χρονιάς

Κατά κάποιο τρόπο είναι όντως το ματς της χρονιάς. Με νίκη ο Ολυμπιακός τα κάνει όλα, για τα καλά, άνω κάτω και τρομοκρατεί άπαντες και τους στέλνει το μήνυμα πως είναι αποφασισμένος να πάρει κι αυτό το πρωτάθλημα.  Αντιθέτως με ενδεχόμενη ήττα των ερυθρόλευκων τα πράγματα αγγίζουν το όριο του αδύνατου εν όψει των πλέι οφ.

Να δαγκώνει λοιπόν πρέπει ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ την Κυριακή. Να δαγκώνει στην επίθεση αλλά και την άμυνα. Και να μην εμφανιστεί φυσικά όπως εμφανίστηκε στο ίδιο γήπεδο στο κύπελλο και γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 και πλέον χρειάζεται θαύμα για να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Όλα πρίμα για Μίτσελ, ήρθε η ώρα για πρώτη νίκη σε ντέρμπι;

Όπως και να ‘χει, όλα πήγαν πρίμα για τον Μίτσελ στο ματς με τον Λεβαδειακό. Και άνετα κέρδισε η ομάδα του χωρίς να σπαταλήσει έξτρα ενέργεια. Και την ψυχολογία της έφτιαξε ομαδικά και ατομικά. Και δεν πήραν κίτρινες οι Ινμπόμ και Μπακαμπού που ήταν στο όριο και κινδύνευαν να μην παίξουν στη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά του βγήκε το ρίσκο για το οποίο θα τα άκουγε σίγουρα αν… στράβωνε κάτι… Και τον κόσμο ικανοποίησε.

Τώρα λοιπόν έρχεται η ώρα για μια μεγάλη νίκη μέσα στη σεζόν, την πρώτη σε ντέρμπι. Θέλει το πρωτάθλημα; Μπορεί; Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι «ναι», ιδού η Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News