Ολυμπιακός: Η παραδοχή του Ανιγκό… η αυτοκτονία του Θρύλου

Ντόη Σωκράτης
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης στέκεται στην ατάκα του Ζοζέ Ανιγκό στη συνέντευξη Τύπου που ήταν μια σαφής παραδοχή της λάθος προσέγγισης που έκανε ο Γάλλος στο 1-3 του Φαλήρου.

Η στατιστική, μερικές φορές, σου δίνει τη δυνατότητα να πεις μεγάλα ψέματα. Να παραποιήσεις την αλήθεια. Αντιθέτως, αν τη διαβάσεις σωστά, αν σταθείς δηλαδή στα σωστά νούμερα, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.

Σύμφωνα με την επίσημη στατιστική της Stoiximan Super League η ΑΕΚ «πάτησε» τον Ολυμπιακό στο κυριακάτικο ντέρμπι της ΟΠΑΠ Αρένα (0-0). Είχε 15 τελικές έναντι 3 των ερυθρόλευκων, τα κόρνερ ήταν 11-1 και οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτικό ποσοστό κατοχής μπάλας. Να λοιπόν πως η στατιστική μπορεί να πει ψέματα.

Θα μετρούσε ένα… καρέ νωρίτερα

Η ΑΕΚ δεν πάτησε τον Ολυμπιακό. Αν κάποιος άξιζε τη νίκη σ’ αυτό το ματς ήταν ο Ολυμπιακός. Όπως σωστά είπε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μετά τη λήξη του αγώνα, οι ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που είχαν τις σημαντικές, κλασικές, ευκαιρίες και ένα ακυρωθέν γκολ για… τρίχες το οποίο θα μετρούσε αν ο VARίστας έκανε stop ένα καρέ ένα κλάσμα του δευτερολέπτου νωρίτερα αλλά «επέλεξε» το offside αντί του onside.

Η διπλή Σαμασέκου και Μπιέλ (ειδικά του Ισπανού) ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία όπως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία ήταν και του Κασάμι η αντεπίθεση λίγο πριν από το τέλος όπου δεν καταγράφηκε καν τελική αφού ο Ελβετός έδειξε το μεγάλο του μειονέκτημα, είναι αρκετά βαρύς και αργός για το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο θα μείνω στη μεγάλη εικόνα. Κι αυτή είναι ότι ο Ολυμπιακός, ακόμα κι αυτός ο Ολυμπιακός των πολλών λάθος επιλογών και προβλημάτων, το… είχε αυτό το πρωτάθλημα αν ο Μίτσελ παλιότερα και τώρα ο Ανιγκό δεν έκαναν τρέλες. Ειδικά αυτό με τα τρία 10άρια έχει ξεπεράσει τα όρια του αστείου αλλά έχει πάει σε άλλο επίπεδο που εκνευρίζει πολύ.

Το… αέρα τα πανιά του Γ.Καραϊσκάκης

Ουσιαστικά μετά τη λήξη του χθεσινού (3/5) ντέρμπι στην ΟΠΑΠ Αρένα ο υπηρεσιακός τεχνικός του Ολυμπιακού παραδέχθηκε τι… δώρο έκανε στην ΑΕΚ στο ματς του Γ.Καραϊσκάκης. Τότε που παρέταξε τον Ολυμπιακό… αέρα τα πανιά με τρία 10άρια (Βαλμπουενά, Φορτούνη, Μπιέλ) και η Ένωση έκανε τη μία φάση μετά την άλλη και έφτασε σε νίκη με 3-1 με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ βοήθεια της διαιτησίας βέβαια.

«Αναλύσαμε αρκετά το βίντεο του συγκεκριμένου αγώνα και αναλύσαμε τα λάθη μας», είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας ο Ανιγκό μιλώντας για τη διαφορά προσέγγισης και φιλοσοφίας μεταξύ αυτού του αγώνα και της ήττας με 1-3 από την ΑΕΚ λίγες αγωνιστικές νωρίτερα. Σόρι μεσιέ Ανιγκό αλλά τώρα είναι αργά για… δάκρυα και η παραδοχή των λαθών δεν προσφέρει κάτι. Το θέμα ήταν να μη γίνει λάθος διάβασμα των αγώνων και ο Ολυμπιακός να μην κάνει… δώρα στους αντιπάλους του.

Πλέον ο Ολυμπιακός, ο οποίος όπως έγραφα πρόσφατα θα παίξει για τον εαυτό του, την τιμή του και την υπόληψή του και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό αδιαφορώντας ποιός θα πάρει τον τίτλο, οφείλει να τελειώσει σωστά τη σεζόν και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε να μην επαναληφθούν λάθη σαν τα φετινά.

ΥΓ: Όταν ένας παίκτης είναι ντεφορμέ για σημαντικό χρονικό διάστημα ένας προπονητής πρέπει να τον προστατεύει αφήνοντάς τον εκτός 11άδας ώστε να πάρει ανάσες και να ξεκουραστεί πνευματικά και σωματικά και να επιστρέψει όταν είναι έτοιμος. Αν παίζει διαρκώς ένας ντεφορμέ παίκτης υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθεί και ο ίδιος ενώ εκτίθεται και ο προπονητής για την επιμονή που μπορεί όντως να έχει τις καλύτερες προθέσεις.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News