Εθνική Ανδρών: Σα να λέμε ο Μπαλτάκος «τελείωσε» τον Πογέτ. Τι, όχι;

Γκουστάβο Πογέτ
eurokinissi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης αναφέρεται στο προφανές που είπε με… πλάγια λόγια ο Τάκης Μπαλτάκος σχετικά με το μέλλον που φαίνεται να μην έχει πια στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ο Γκουστάβο Πογέτ.

Διάβαζα χθες εδώ στο sportday.gr και την στήλη Roof Garden ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, «αδειάζει» και τον Πογέτ αλλά δεν το φωνάζει. Σόρι φίλε Roof αλλά ήταν απ’ αυτές τις φορές που καλύτερα ήταν να μασήσεις παρά να μιλήσεις.

Μετά την εκκωφαντική «σφαλιάρα» από την Ολλανδία και «καπάκι» το διεθνές ρεζιλίκι από την αδιανόητη γκάφα με τις κίτρινες κάρτες των διεθνών που δηλώθηκαν τιμωρημένοι δίχως να είναι, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε το απολύτως προβλέψιμο με βάση την έως τώρα συμπεριφορά του στον προεδρικό θώκο. Βλέποντας τα δύσκολα έσπευσε να βγάλει την… ουρά του από το κάδρο των ευθυνών «δίνοντας» όλους τους υπόλοιπους. Πρώτος απ’ όλους φυσικά ο πλέον αναλώσιμος, η ΕΠΙΛΟΓΗ του στον πάγκο της εθνικής, Γκουστάβο Πογέτ.

«Έχω προσωπική άποψη για τις προσκλήσεις και δεν μπορώ να την πω γιατί δεν θέλω να διαταράξω το κλίμα της εθνικής ομάδας»

«Έχω κάνει συζήτηση αλλά δεν είναι ανακοινώσιμη δημόσια. Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις του προπονητή και κρίνεται από το αποτέλεσμα. Πρέπει να αφήνουμε να κάνει τις επιλογές του και κρίνεται στο τέλος, όχι κάθε μέρα. Έχω προσωπική άποψη για τις προσκλήσεις και δεν μπορώ να την πω γιατί δεν θέλω να διαταράξω το κλίμα της εθνικής ομάδας», δήλωσε στον ν«Metropolis 95,5» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Τι μας είπε επί της ουσίας ο Μπαλτάκος; Ότι ουσιαστικά τον έχει απολύσει τον Πογέτ και απλά περιμένει το σωστό τάιμινγκ να μας το ανακοινώσει. Γιατί όταν λες «έχω άποψη για τις κλήσεις του Πογέτ αλλά δεν τις λέω για να μη διαταράξω το κλίμα της εθνικής», σημαίνει ότι διαφωνείς οριζοντίως και καθέτως αλλά κάνεις την καρδιά σου… πέτρα.

Βεβαίως αυτά μπορεί να… περνάνε σε άλλους. Τώρα που ο Πογέτ είναι το εύκολο θύμα, τον… πυροβολεί και ο Μπαλτάκος. Αλήθεια, με ποιές κλήσεις διαφωνεί ο πρόεδρος; Τον Φορτούνη θα τον καλούσε; Ή μήπως έχει «πρόβλημα» με τη μη κλήση του Κωνσταντέλια;

Όπως κα να ‘χει, κατέστη σαφές σε όλους, Πογέτ τέλος μετά απ’ αυτές τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας. Βεβαίως δύσκολα θα λείψει από οποιονδήποτε ή το ελληνικό ποδόσφαιρο ο συγκεκριμένος τεχνικός. Δεν ξέρω αν όντως έπαιρνε… χαρτάκι για κλήσεις όπως είναι βέβαιοι οι περισσότεροι. Ξέρω ότι σε μένα προκαλούσαν πάντα απορία οι τελικές επιλογές και ξέρω ότι ήταν αρκετή η πρόσφατη δήλωσή του για απόλυση. Μια δήλωση που έκανε μετά την ήττα από την Ολλανδία και πριν από το ματς που… σκοτώσαμε το θηρίο του Γιβραλτάρ.

Δηλαδή μπορούσαν και να ΜΗΝ παραδεχθούν το λάθος Φύσσας και Κωνσταντινίδης;

Παρεμπιπτόντως ο Μπαλτάκος, ακόμα, δεν θέλει να αφήσει απόλυτα έκθετους τους Φύσσα και Κωνσταντινίδη για την αδιανόητη γκάφα με τις κίτρινες κάρτες των διεθνών τους οποίους… αυτοτιμωρήσαμε. Το παραδέχθηκαν, είπε ο Μπαλτάκος, το λάθος τους. Δηλαδή μπορούσε να γίνει και αλλιώς; Να βγάλουν όλους τους υπόλοιπους τρελούς και άσχετους;

«Θα ασχοληθούμε να αποφασίσουμε ποιος έφταιγε, τι έγινε και θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο πρόεδρος. Θα την… πληρώσει ένας υπαλληλάκος δηλαδή λες και δεν βρωμάει το ψάρι από το κεφάλι. Τεσπα. Το σίγουρο είναι ότι κάθε φορά που μιλάει ο Μπαλτάκος δεν πλήττουμε.

ΥΓ: Και πάνω που γράφω αυτό το blog βλέπω ότι αποτελεί οριστικά παρελθόν από την Εθνική Πολωνίας ο Φερνάντο Σάντος. Άραγε θα επέστρεφε ΑΝ του το πρότεινε κάποιος; Να του το έχει προτείνει άραγε; Είμαι τρελός, μου είπε κάποιος που ασχολείται με τα… κοινά της εθνικής. Κι αυτό επειδή ο Σάντος, όπως μου είπε, έχει 4-5 φορές μεγαλύτερο μισθό από του Πογέτ. Το ακούω αλλά φαντάζομαι και τι τυμπανοκρουσία (δικαίως) είχε να… πέσει με πιθανή έλευση Σάντος. Τουλάχιστον με αυτόν θα ησυχάζαμε όλοι… Σχεδόν όλοι τέλος πάντων γιατί με την εθνική δεν ησυχάζεις ποτέ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News