Ολυμπιακός: Ξεχάστε τα περσινά (part2) και τα… σπυράκια του Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Ντάνιελ Ποντένσε
eurokinisi

Ο Σπύρος Γρομητσάρης έκανε και στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες συγκρίσεις σχετικά με ό,τι συνέβαινε πέρυσι.

Δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες από το blog που έγραψα μετά το 4-1 του Ολυμπιακού επί του Άρη. Ένα ματς στο οποίο οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 1-0, ύστερα ισοφαρίστηκαν 1-1 και οι κιτρινόμαυροι άγγιξαν το 1-2 έχοντας δοκάρι πριν εν τέλει συντριβούν.

Ενθυμούμενος το περυσινό 2-0 που κατέληξε σε 2-2 και έθεσε μια και καλή τους ερυθρόλευκους εκτός διεκδίκησης του τίτλου είχα γράψει ότι θα πρέπει άπαντες να ξεχάσουν τα περυσινά. Το πρόγραμμα τα έφερε έτσι ώστε ο Ολυμπιακός να πάει ελάχιστα 24ωρα μετά στα Γιάννενα και τους Ζωσιμάδες όπου πέρυσι είχε υποστεί ένα άλλο ανάλογο σοκ. Και τότε είχε προηγηθεί 2-0 στο ημίχρονο και κατέληξε στο οδυνηρό 2-2.

Είπαμε όμως, ξεχάστε τα περυσινά. Φέτος ο Ολυμπιακός είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Κανονικός.

Είπαμε όμως, ξεχάστε τα περυσινά. Φέτος ο Ολυμπιακός είναι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Κανονικός. Δεν είναι η περυσινή προβληματική ομάδα. Δεν είναι η ομάδα που είχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της πως, όσο σωστά κι αν κάνει τα πράγματα, πιθανότατα κάτι θα στραβώσει στο φινάλε και είτε θα ηττηθεί είτε δεν θα κερδίσει.

Φέτος οι ερυθρόλευκοι είναι μια πολεμική μηχανή. Μπαίνουν στο γήπεδο και… πνίγουν τον αντίπαλο. Αυτό έκαναν και χθες (1/10) στα Γιάννενα. Δεν πήρε… ανάσα ο ΠΑΣ. Και το τελικό 3-0 μάλλον κολακευτικό είναι για την εικόνα του αγώνα. Με 27 τελικές ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει σκοράρει κι άλλα. Λίγο καλύτερες πάσες να έκαναν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι Πειραιώτες και θα είχε γράψει περισσότερα το ταμπλό.

Ακόμα όχι εκεί που μπορούν ουκ ολίγοι παίκτες

Αν αναλογιστεί λοιπόν κανείς ότι, ακόμα, υπάρχουν σπουδαία όπλα στη φαρέτρα του Μαρτίνεθ τα οποία δεν έχουν αποδώσει αυτό που μπορούν, τότε εύλογα ελπίζει για κάτι πολύ καλύτερο. Ούτε ο Γιόβετιτς, ούτε ο Σολμπάκεν, ούτε ακόμα και ο Ποντένσε βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή βέβαια προέχει για τον Ολυμπιακό το ματς με την Μπάτσκα Τόπολα την Πέμπτη στη Σερβία. Είναι κομβικό για την κατάληξη των ερυθρόλευκων στον όμιλο του Europa League. Μετά την ήττα από τη Φράιμπουργκ στο Φάληρο στην πρεμιέρα επιβάλλεται το θετικό αποτέλεσμα ώστε να μη βρεθεί να κυνηγά και αυτή την ομάδα.

ΥΓ: Σε ατομικό επίπεδο μπορεί επίσης να πει πολλά για τον Ολυμπιακό, για τους πρωταγωνιστές του που αλλάζουν ματς με ματς. Θα συμφωνήσω ωστόσο με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τη φιλοσοφία του που όταν ερωτάται ατομικά για παίκτες βγάζει… σπυράκια και τονίζει διαρκώς ότι πάνω απ’ όλους είναι η ομάδα. Είτε κάποιος παίζει 90 λεπτά, είτε 1 είτε κανένα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News