Παναθηναϊκός: «Ήχησε» το 112 πριν από την… κακοκαιρία της Τρίπολης

ΠΑΟ - ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Κύπελλο και το προσεχές κρίσιμο παιχνίδι με τον Αστέρα που φέρνει άγχος και πίεση λόγω των συνθηκών και των… επικίνδυνων φαινομένων.

Το ματς της Δευτέρας στην Τρίπολη ήταν εξ αρχής πιο δύσκολο από τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Ξεκινώντας με αυτή τη βάση, ο Παναθηναϊκός πήγε χθες να παίξει με τον Δικέφαλο έχοντας να αντιμετωπίσει την ψυχολογική πίεση από τις δύο συνεχόμενες ήττες, το βαρύ 0-3 που έφερε μαύρα σύννεφα και δεν ήταν της κακοκαιρίες και ταυτόχρονα το άγχος του προσεχούς αγώνα με τον Αστέρα.

H ζημιά έγινε στην Τούμπα

Ο Παναθηναϊκός δεν «έτρεξε» για να κλείσει τον Μαντσίνι για να τον βάλει ο Γιοβάνοβιτς να παίξει με τον ΠΑΟΚ, αλλά τον πήρε για την Τρίπολη και έπειτα για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Κακά τα ψέματα, το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα δύσκολα θα μπορούσε να ανατραπεί που σημαίνει ότι οι «πράσινοι» είχαν συμφιλιωθεί κάπως με την ιδέα του αποκλεισμού.

Η ζημιά έγινε στο πρώτο παιχνίδι, όπως η ζημιά έγινε και την Κυριακή στο αντίστοιχο ντέρμπι του πρωταθλήματος. Επί της ουσίας, λοιπόν, αυτό που περιμέναμε να δούμε -και κυρίως ο Γιοβάνοβιτς- στο χθεσινοβράδινο ματς ήταν την αντίδραση. Έναν Παναθηναϊκό να παλεύει, να μη παρατάει το παιχνίδι και να δείχνει στους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος -μεταξύ αυτών και ο ΠΑΟΚ- πως δεν τον έχει πάρει η κάτω βόλτα.

Ναι, ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, είχε ένταση και νεύρο, είχε το 1-0 που έδωσε διαφορετικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, είχε και αλλαγές (μπήκαν οι νεοαποκτηθέντες Μαντσίνι και Κλέινχαϊσλερ, έπαιξε από την αρχή ο Πούχατς, άρα έρχονται λύσεις για τη συνέχεια), αλλά δεν είχε τη μεγάλη φάση εκτός από το τέρμα του Τσέριν.

Πίσω ήταν πιο προσεκτικός, περισσότερο διαβασμένος, απειλήθηκε από δικά του λάθη κατά κύριο λόγο, αλλά μπροστά για ακόμα ένα ματς δεν είχε την απαιτούμενη παραγωγή φάσεων. Κι εδώ είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τώρα που… σφίγγουν τα γάλατα και το πρωτάθλημα είναι μονόδρομος (μετά την απώλεια του κυπέλλου).

Ο φόβος πριν από την Τρίπολη

Ο Παναθηναϊκός πάει να παίξει με τον Αστέρα. Αυτό από μόνο του προκαλεί ανησυχία και άγχος στους φίλους του. Και πάει να παίξει τελευταίος, χρονικά, από τους υπόλοιπους τρεις. Ο ΠΑΟΚ θα έχει παίξει με τον Λεβαδειακό, ο Ολυμπιακός θα έχει αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, η ΑΕΚ θα έχει αγωνιστεί με τον Άρη. Πιθανόν να πάει στην Τρίπολη ως δεύτερος και με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να τον πλησιάζουν επικίνδυνα.

Αυτό από μόνο του είναι πιεστικό, αλλά τι να κάνουμε; Έτσι είναι οι συνθήκες του πρωταθλητισμού, αυτά καλείται να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Ξέρει, λοιπόν, τι τον περιμένει την προσεχή αγωνιστική. Το… 112 «ήχησε» για την επερχόμενη κακοκαιρία και καλείται να σταθεί όρθιος, να αποφύγει τις πλημμύρες και να μη… βραχεί στο ματς με τον Αστέρα.

Ό,τι άφησαν τα τρία παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι παθήματα που πρέπει να γίνουν μαθήματα και επειδή ο χρόνος πιέζει και δεν υπάρχει η πολυτέλεια του καθαρού μυαλό λόγω των back to back αγώνων, οι «πράσινοι» οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίζουν να ορίζουν οι ίδιοι τη τύχη τους. Με τα σωστά και τα λάθη.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News