Παναθηναϊκός: Οσο δεν έχει ρόλους, θα κυνηγάει και θα πετάει ευκαιρίες!

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός μοιάζει ώρες – ώρες «μπερδεμένος» στο παρκέ και αναγκάζεται να κάνει υπερπροσπάθειες. Η «σοφτ» ομάδα του Ράντονιτς και τα στοιχήματα με Μπέικον και… ΟΑΚΑ!

Θα συμφωνήσω απόλυτα! Η διαιτησία ήταν απαράδεκτη, τραγική και πραγματικά για άλλη μια φορά το επίπεδό της ήταν χαμηλό για τέτοιου είδους παιχνίδια. Πολύ καλά πράττει ο Παναθηναϊκός και θα το κυνηγήσει το θέμα. Πολύ καλά θα κάνει και θα προβεί σε επίσημη διαμαρτυρία στην Ευρωλίγκα.

Είναι κρίμα, πολύ κρίμα όλο αυτό. Αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα με πιο τρανταχτό το οφθαλμοφανές φάουλ του Εξουμ τη στιγμή που ο Μπέικον ήταν έτοιμος να καρφώσει. Δικαιολογημένα «βράζει» ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και για αυτό θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Εδώ θα κλείσω την παρένθεση για την διαιτησία και θα πάω στο αγωνιστικό κομμάτι. Διότι η ΚΑΕ θα φροντίσει για αυτό και αναλόγως θα δει αν θα υπάρξει ανταπόκριση. Από την άλλη πλευρά πρέπει και ο κόουτς Ράντονιτς να φροντίσει να δώσει τους ρόλους που χρειάζεται η ομάδα. Διανύουμε ήδη τις αρχές Νοεμβρίου και παρακολουθώ έναν «μπερδεμένο» Παναθηναϊκό.

Είναι ένα σύνολο που ώρες – ώρες, πραγματικά «πελαγοδρομεί» στο παρκέ. Σαν να μπερδεύεται, σαν να μην ξέρει που να στοχεύσει και βγάζει τις παθογένειές του, όπως η αναιμική άμυνα, αλλά και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ που μετατρέπονται σε «δωράκια» για τους αντιπάλους.

Ο κόουτς Ράντονιτς ανέφερε τη λέξη «σοφτ», αλλά δεν είναι η πρώτη φορά μετά από παιχνίδι

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είπε το εξής. «Είμασταν σοφτ στην αρχή». Κόουτς δεν είναι το πρώτο ματς που ο Παναθηναϊκός ήταν σοφτ. Να θυμίσω πως στο εντός έδρας ματς με την Μονακό, ο Παναθηναϊκός ξέχασε να πατήσει παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο και αναγκάστηκε να κυνηγάει. Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Σαν να μην έχει γίνει σωστή πνευματική προετοιμασία.

Απορώ που είναι όλη αυτή η σκληράδα που υποτίθεται θα έβγαζε η ομάδα. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς φέρνει μεγάλη ευθύνη σε αυτό το κομμάτι και στο θέμα της κατανομής ρόλων. Η περίοδος χάριτος έχει περάσει, γιατί απλά δεν γίνεται να παρουσιάζονται οι ίδιες παθογένειες.

Η παρουσία του Γουόλτερς και του Μπέικον προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον. Ναι, διότι είναι δύο μονάδες που μπορούν να προσφέρουν ουσία και θέαμα αντίστοιχα. Φάνηκε στο παιχνίδι. Η οργανωτική ηρεμία, η σωστή καθοδήγηση και η εκτέλεση όταν χρειαζόταν, ήταν στοιχεία που έλειπαν όλο αυτό το διάστημα εν τη απουσία του Γουόλτερς.

Η συνεργασία Μπέικον με τους Γκριγκόνις-Πονίτκα και το ΟΑΚΑ που έχει χάσει τη δύναμή του

Από την άλλη ο Μπέικον ήταν μεν άστοχος (3/15 σουτ), αλλά έδειξε σημάδια πως μόλις «κολλήσει», θα μπορέσει να παρασύρει τους συμπαίκτες του είτε στο «3» είτε στο «4». Προσωπικά για πρώτο παιχνίδι και με ελάχιστες προπονήσεις, μου άρεσε ο τρόπος που έβγαζε ενέργεια. Προφανώς και του λείπει ρυθμός, αλλά είναι κάτι που το περιμέναμε.

Το ζήτημα είναι να μπορέσει να «κολλήσει», να «δέσει» με μονάδες όπως ο Γκριγκόνις και ο Πονίτκα. Να βρεθεί τρόπος για να μπορέσουν μαζί να συνεργαστούν, να βοηθήσουν την ομάδα ώστε να βγάλει αυτοματισμούς. Να έχουν ο καθένας τον δικό του ρόλο. Κάτι που ακόμα αναζητείται.

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχασε και τρίτο φετινό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα στο γήπεδό του. Εχει το 0/3 κόντρα σε Ρεάλ, Μονακό, Παρτιζάν. Είναι υποχρεωμένος, αν θέλει να κάνει κάτι στη διοργάνωση, να το μετατρέψει σε φρούριο διότι πριν από μερικά χρόνια, το ΟΑΚΑ ήταν η δύναμή του. Πλέον δεν την έχει και κυρίως δίνει τη δυνατότητα στους αντιπάλους να πιστέψουν πως το ΟΑΚΑ δεν είναι απόρθητο φρούριο.

Η σκληρή πραγματικότητα αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη τελευταία θέση της βαθμολογίας με 1 νίκη και 5 ήττες. Ειλικρινά, το τελευταίο που με απασχολεί είναι αν θα έχει ελπίδες για οχτάδα. Αυτό που με απασχολεί είναι να δω μια σταθερή ομάδα στο παρκέ, με αρχές, με το Α και το Ω στο πλάνο της και σε αυτό ο κόουτς Ράντονιτς έχει πάρει – προς το παρόν – βαθμό κάτω από τη βάση.

Είναι υποχρεωμένος, αν θέλει να κάνει κάτι στη διοργάνωση, να το μετατρέψει σε φρούριο διότι πριν από μερικά χρόνια, το ΟΑΚΑ ήταν η δύναμή του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News