Παναθηναϊκός: Οσο έχει εσένα (Σλούκας), δεν φοβάται κανέναν!

Ο Παναθηναϊκός είναι… ηφαίστειο που ξυπνά ή έχει ήδη ξυπνήσει κι η «λάβα» του ΟΑΚΑ τους παίρνει όλους παραμάζωμα. Η απολαυστική 4η σερί νίκη –αυτή τη φορά με τη Βαλένθια– είχε ονοματεπώνυμο: Κώστας Σλούκας. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Επειδή η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει (όχι δεν αναφέρομαι σε κάποια φάση στο παρκέ), θα αναφερθώ στην τρομερή σύνδεση του κόσμου με τους παίκτες. Κάτι που είχα καταγράφει στο τελευταίο άρθρο. Το ντελίριο ενθουσιασμού στο φινάλε με τους οργανωμένους, αλλά γενικότερα με τον κόσμο που ήταν στην εξέδρα ήταν το κάτι άλλο. Για κάνα 10λεπτο ουδείς είχε φύγει από την θέση του και άπαντες τραγουδούσαν και πανηγύριζαν με την ψυχή τους. Ολοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού και όλοι οι οπαδοί (θα μάθει και τα λόγια ο Λεσόρ να τα λέει όπως ανέφερε). Εν ολίγοις αυτή η εικόνα αποδεικνύει έμπρακτα πως οι παίκτες απολαμβάνουν την κάθε στιγμή. Ενας από αυτούς είναι και ο Κώστας Σλούκας.

Ο Ελληνας γκαρντ πήρε το καλοκαίρι μια απόφαση. Να φύγει από τον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί στα πράσινα. Διότι αναζητούσε το κίνητρο. Το κάτι διαφορετικό. Σεβαστό. Ο αρχηγός των «πράσινων» είναι πλέον άλλος… παίκτης. Από τη στιγμή που η ομάδα έχει βρει τους ρόλους της και σε καθημερινή βάση «δένεται» περισσότερο, ο Κώστας Σλούκας είναι ο μπροστάρης της. Ο άνθρωπος που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα. Είναι το κομπιούτερ της ομάδας. Ειδικά σε αυτό το 4/4 είναι σε τρομερή κατάσταση και αποτελεί την βάση για το «χτίσιμο» σε κάθε ματς. Διότι έχει γύρω του και παίκτες που τον βοηθούν όπως ο Γκραντ ή όπως ο Βιλντόσα και αισίως προστέθηκε και ο Ναν (αναφέρομαι στους γκαρντ).

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει πάρει τα πάνω του και προσφέρει αυτό για το οποίο αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Τις ηγετικές του ικανότητες. Παρά μία ασίστ θα έκανε νταμπλ-νταμπλ (12 πόντους και 9 ασίστ) κάτι που είναι θέμα χρόνου να το κάνει, αλλά και πάλι δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αυτό που το ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να ομορφαίνει την εικόνα της ομάδας του, να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του και να βγαίνει μπροστά στην επίθεση με τα κλασικά του ντράιβ (από την αριστερή πλευρά) ή τα σουτ από μέση απόσταση μετά από ντρίμπλα.

Τον παρατήρησα κατά τη διάρκεια και αυτού του παιχνιδιού ακόμα και όταν ήταν στον πάγκο για να πάρει ανάσες, να σηκώνεται, να δίνει συμβουλές στους συμπαίκτες του, να τους εμψυχώνει με χειροκροτήματα και γενικώς να ζει το κάθε δευτερόλεπτο. Σαν να του έλειπε κάτι και το βρήκε στον Παναθηναϊκό. Είναι ξεκάθαρο πως το Α και το Ω του φετινού συνόλου είναι ο Κώστας Σλούκας. Είναι ο «εγκέφαλος» αυτής της ομάδας και θα συνεχίζει τις υψηλές του πτήσεις γιατί απλά ξέρει τι πρέπει να κάνει και πως θα το κάνει, απλά και όμορφα.

Ο Ελληνας γκαρντ το είπε ξεκάθαρα. «Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια κίνηση μαζί μου, εγώ ήθελα να είμαι εδώ. Ο προπονητής θέλει να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Πάντα πιέζω τον εαυτό μου. Εχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου». Αυτό είναι το «κλειδί» για την προσωπική επιτυχία του Σλούκα όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτό το 4/4 ο έμπειρος γκαρντ έχει 13,2 πόντους και 5,5 ασίστ ανά αγώνα και μαζί με την βοήθεια των συμπαικτών του και την νοοτροπία νικητή που περνάει ο Εργκίν Αταμάν, ο Παναθηναϊκός βγάζει μπασκετική «υγεία» στα ματς.

Τον παρατήρησα κατά τη διάρκεια και αυτού του παιχνιδιού ακόμα και όταν ήταν στον πάγκο για να πάρει ανάσες, να σηκώνεται, να δίνει συμβουλές στους συμπαίκτες του, να τους εμψυχώνει με χειροκροτήματα και γενικώς να ζει το κάθε δευτερόλεπτο.

Αντί επιλόγου, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έκανε το 4/4 (6-4 ο απολογισμός) διότι πλέον έχει μπει γερά στο κόλπο των πλέι οφ και γλυκοκοιτάζει την 4άδα (αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς). Με δεδομένο πως στη συνέχεια έχει μια τριάδα παιχνιδιών που είναι αρκετά «καυτή». Εχει εκτός Παρτιζάν και Εφές και εντός την Ρεάλ. Αυτή η τριάδα έρχεται την κατάλληλη στιγμή σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση να είναι στα ύψη. Μια τριάδα που θα του δείξει περισσότερο τον δρόμο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News