Παναθηναϊκός Aktor: Αυτή ήταν μια «βαρβάτη» δήλωση επιστροφής!

PHOTO V. STOLIS

Η διαβολοβδομάδα που έστειλε δύο σημαντικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας, ο σούπερ σταρ Κέντρικ Ναν, ο χαρακτήρας και ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο που βλέπει τους κόπους του να δικαιώνονται. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Κυρίες και κύριοι, ο Παναθηναϊκός Aktor είναι εδώ και δεν πάει πουθενά! Όχι! Είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει. Η απόδραση από την έδρα της Βιλερμπάν του τόνωσε την ψυχολογία την περασμένη εβδομάδα, η απόδραση από το Μονακό του έδειξε πως φέτος είναι έτοιμος για σπουδαία πράγματα, η απόδραση από το Μιλάνο έδειξε στους αντιπάλους του πως μπορεί να χαμογελάσει και με διαφορετικό τρόπο μέσα σε λίγες ώρες. Η αρμάδα του Εργκίν Αταμάν δεν μάσησε και πήρε αυτό που ήθελε. Τι έδειξε αυτή η διαβολοβδομάδα; Δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έδωσε ρεσιτάλ στην επίθεσή του με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας κόντρα στην αθλητική Μονακό και μέσα σε λίγες ώρες νίκησε την Αρμάνι με τον… τσαμπουκά του, με την ενέργεια στην άμυνα, με την αυτοθυσία, με τις μπάλες που κέρδισε, με τον εγωϊσμό του και φυσικά με το καθαρό του μυαλό στα κρίσιμα σημεία.

Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι έχουν αφομοιώσει πλήρως την τακτική, την φιλοσοφία του Εργκίν Αταμάν και μπορούν άνετα τη μία μέρα να κερδίσουν ένα ματς πάνω από 80 πόντους και στα καπάκια, να κερδίσουν ένα άλλο ματς που είχε όριο μέχρι τους 80 πόντους. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Τούρκου κόουτς πως… «η άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ίσως η καλύτερη τη φετινή σεζόν». Κόντρα σε ένα σύνολο που στα τελευταία παιχνίδια ήταν σε τρομερό φεγγάρι και σημείωνε πάνω από 80 πόντους. Οι «πράσινοι» ανάγκασαν τους Ιταλούς να σημειώσουν με το ζόρι 27 πόντους σε 20’ και έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία. Κατά συνέπεια αυτό το «διπλό» μήνυμα είναι ο καλύτερος συνδυασμός μαζί με το 2/2 που κρατάει την ομάδα γερά στο κόλπο της τετράδας.

Οι «πράσινοι» έδειξαν ότι έχουν αφομοιώσει πλήρως την τακτική, την φιλοσοφία του Εργκίν Αταμάν και μπορούν άνετα τη μία μέρα να κερδίσουν ένα ματς πάνω από 80 πόντους και στα καπάκια, να κερδίσουν ένα άλλο ματς που είχε όριο μέχρι τους 80 πόντους.

Πάμε στο άλλο κεφάλαιο. Κέντρικ Ναν. Το είχα αναφέρει και σε άλλα άρθρα. Όταν ο Αμερικανός γκαρντ πάρει τα πάνω του θα τους στέλνει για… νάνι. Το απέδειξε κόντρα στην Μονακό (μέχρι ο Γκριγκόνις να «καθαρίσει» το ματς) και φυσικά κόντρα στην Αρμάνι. Με το ματς να είναι θρίλερ και τον Λεσόρ να είναι εκτός (θα κάνει εξετάσεις στην Αθήνα μετά το σκληρό και απαράδεκτο φάουλ του Μέλι) δεν μάσησε και πήρε τις πρωτοβουλίες. «Χτύπησε» στο ένας εναντίον ενός (το έπραξαν οι «πράσινοι» κατά διαστήματα), αλλά το σημαντικό είναι πως έχει μπει για τα καλά στο ευρωπαϊκό στιλ. Είναι πάνω από όλα ομαδικός. Κοιτάζει την πάσα και μετά με τα «μαγικά» του «καθαρίζει» την επίθεση και ζαλίζει τους αντιπάλους του με τις ντρίμπλες του. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχει η ομάδα αυτό τον παίκτη. Είναι ο πιο απρόβλεπτος και «γλυκαίνει» περισσότερο το παιχνίδι.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συνεχάρη τους παίκτες στα αποδυτήρια όντας ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.

Σούπερ οι παίκτες, σούπερ ο Αταμάν, σούπερ ο κόσμος, αλλά δεν γίνεται να μην αναφερθώ σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει και την ψυχή του όλα αυτά τα χρόνια. Εχει προσφέρει πάρα πολλά. Εχει δεχθεί κριτική κατά διαστήματα, αλλά είναι πάντα εδώ. Αναφέρομαι στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ έριξε μπόλικο χρήμα (και) φέτος και σαν δώρο οι παίκτες του έκαναν αυτό το 2/2 ενώ είδε την ομάδα διά ζώσης. Η χαρά του ήταν απερίγραπτη. Ειδικά μετά το τρίποντο του Γκριγκόνις, όταν και πανηγύρισε έξαλλα στο Μονακό ενώ στο Μιλάνο αποθεώθηκε δικαίως από τον κόσμο που του φώναζε «είναι τρελός ο πρόεδρος». Φέτος έκανε all in σε όλους τους τομείς (μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και το ΟΑΚΑ) και βλέπει τους κόπους του να δικαιώνονται. Να καρποφορούν. Πραγματικά έφερε γούρι στην ομάδα που αγαπάει, που λατρεύει από μικρό παιδί και κάνει τα πάντα με πράξεις ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει εκεί που ανήκει σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ έριξε μπόλικο χρήμα (και) φέτος και σαν δώρο οι παίκτες του έκαναν αυτό το 2/2 ενώ είδε την ομάδα διά ζώσης. Η χαρά του ήταν απερίγραπτη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News