Ολυμπιακός: Ο Μπορδαλάς, οι δύο… σταντ μπάι και ο κόουτς που έρχεται Ελλάδα ως την Τετάρτη!

Η αντίστροφη μέτρηση για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού ξεκίνησε. Μέχρι την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να πιάσει δουλειά! Ανεβαίνει στη λίστα του Κορδόν ο Μπορδαλάς, «μέσα» ο Ιραόλα και ο Μαρτίνεθ, ποιοι είναι οι δύο τεχνικοί που έχουν συμφωνήσει και παραμένουν stand by.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον προπονητή του Ολυμπιακού ξεκίνησε. Ο νέος… τιμονιέρης των «ερυθρολεύκων» θα βρίσκεται στην Ελλάδα το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη (14/6) όπως αποκαλύπτουν άριστα ενημερωμένες πηγές, για να υπογράψει και να πιάσει δουλειά.

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει συμφωνήσει ως τώρα με τουλάχιστον δύο προπονητές, αλλά τους κρατά stand by, μέχρι να γίνει, σε συνεννόηση με τη διοίκηση, η τελική επιλογή. Είναι αλήθεια ότι ο νέος αθλητικός διευθυντής δεν έχει χτυπήσει μόνο μία πόρτα. Οι περιπτώσεις προπονητών που έχει βάλει στο τραπέζι και συζητήσει για τον Ολυμπιακό είναι τουλάχιστον δέκα!

Κάποιοι αρνήθηκαν να τον ακολουθήσουν στην Ελλάδα που δεν είναι και ο πιο ελκυστικός προορισμός για έναν κόουτς από την Ιβηρική, κάποιοι άλλοι το συζήτησαν ή το συζητούν, κάποιοι έχουν συμφωνήσει ήδη σε προφορικό επίπεδο και περιμένουν το… πράσινο φως.

Πλέον έχει φτάσει η ώρα της τελικής επιλογής, η οποία πιθανότατα έχει γίνει ήδη, παρότι έως τώρα δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό από την ΠΑΕ Ολυμπιακός ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι ο νέος αθλητικός διευθυντής θέλει να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια για την καλύτερη δυνατή επιλογή μεταξύ των υποψηφίων.

Το «ναι» και η αναμονή για Γκαρίδο και Κρόιφ

Ασφαλείς πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι στις συζητήσεις που έγιναν με τον Γκαρίδο και τον Ζόρντι Κρόιφ, αμφότεροι οι δύο τεχνικοί πέταξαν τη σκούφια τους για να αναλάβουν το project Ολυμπιακός. Οι περιπτώσεις τους, ωστόσο, έχουν μπει -προσωρινά ή όχι θα το μάθουμε σύντομα- στο συρτάρι, καθώς ο Κορδόν έχει κι άλλους άσους στο μανίκι και όπως όλα δείχνουν, κάποιον από αυτούς θα φανερώσει τελικά! Στην ίδια λίστα είναι και ο 42χρονος Ντιέγκο Μαρτίνεθ, πρώην της Εσπανιόλ, ο οποίος μπορεί υπό προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε φαβορί της κούρσας

Για τον Γκαρίδο υπάρχει ένσταση αναφορικά με το ότι έχει δουλέψει μόνο στη Βιγιαρεάλ και στην… Κίνα, ενώ ο υιος του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ, είναι λίγο προπονητής, λίγο τεχνικός διευθυντής (Μπαρτσελόνα) κι αυτό το… λίγο δεν ταιριάζει με τις πολύ μεγάλες προσδοκίες που έχουν στον Πειραιά. Όσο για τον Καγιέχα έχει ακόμη υποχρεώσεις για τουλάχιστον δέκα μέρες, άρα η δική του περίπτωση μάλλον δεν θα απασχολήσει περαιτέρω.

Ο Μαρθελίνιο για μία ακόμη φορά δεν έδειξε ζεστός για Ελλάδα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε που αν αποφάσιζε να επιστρέψει στον Πειραιά θα του έστρωναν κόκκινο χαλί από το αεροδρόμιο έως το «Καραϊσκάκη», έχει ακόμη συμβόλαιο ενός έτους με τη Μπιλμπάο, το οποίο προς ώρας είναι σε ισχύ, ενώ ο Ιραόλα που βρίσκεται στις πρώτες γραμμές της λίστας έχει δεχθεί έντονο πρέσινγκ και από άλλα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Τη δική του υποψηφιότητα, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν… ζωντανή και περιμένουν την τελική του απόφαση το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η περίπτωση Μπορδαλάς που ανεβαίνει στη λίστα

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες έχει ανέβει στα πάνω σκαλοπάτια της αναζήτησης ο Πέπε Μπορδαλάς, ο οποίος είναι συνομήλικος με τον Κορδόν (στα 59) και από τους πιο έμπειρους για τον πάγκο του Ολυμπιακού, έστω κι αν δεν έχει συναντήσει ως τώρα τις απαιτητικές συνθήκες του πρωταθλητισμού.

Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει σε ισπανικά Μέσα πως θα ήθελε να καθίσει στον πάγκο της Ρόμα, ενώ πριν από κάποιες ώρες υποστήριξε ότι είναι ανοικτός στην επόμενη… πρόκληση, λέγοντας πως «η ιδέα μου είναι να προπονήσω μια ομάδα με πιο φιλόδοξους στόχους», από τη Χετάφε που πέτυχε υπό τις οδηγίες του την παραμονή στην Primera.

O Μπορδαλάς παρότι ως τώρα αναλαμβάνει συνήθως επικίνδυνες αποστολές… σωτηρίας, θεωρείται προπονητής με επιθετικές τάσεις. Του αρέσει το 4-4-2 double 6, δηλαδή με τετράδα στην ευθεία της μεσαίας γραμμής και δύο εσωτερικούς μέσους. Οι τελευταίες πληροφορίες για τον γεννημένο στο Αλικάντε προπονητή είναι πως έχει αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά το ενδιαφέρον του Κορδόν και είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα εκτός των συνόρων.

Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κάτι πιο προχωρημένο ή οριστικό που να έχει γίνει γνωστό, ωστόσο, αυτά είναι τα δεδομένα αναφορικά με τον προπονητή, με την υποσημείωση πως θα βρίσκεται στη χώρα μας μέχρι τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Άρα μέσα στις επόμενες μέρες ή ώρες θα «σκάσει» και το όνομα οριστικά. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News