Ζούλας ΕΡΤ: Τρίζει η καρέκλα του - Θα προκηρυχθεί η θέση του προέδρου μέσω ΑΣΕΠ

Δυσκολεύει η κατάσταση για τον Ζούλα, αφού θα προκηρυχθεί η θέση του προέδρου της ΕΡΤ μέσω ΑΣΕΠ.

Δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα για τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, ο οποίος με διαρροή του σε φίλα προσκείμενη στήλη media προσπαθεί να παρουσιάσει μια εικόνα αστάθειας στην ΕΡΤ, προτάσσοντας ως μοναδική διέξοδο από αυτήν την ανανέωση της θητείας τόσο του ίδιου, όσο και μελών-φίλων του στο Δ.Σ της εταιρίας, η θητεία των όποιον λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Το άρθρο- διαρροή τονίζει επίσης «την προσωπική σχέση και φιλία του Κωνσταντίνου Ζούλα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» κάνοντας τους κακοπροεραίτους να πιστεύουν ότι προσπαθεί να αποτρέψει την υποβολή υποψηφιοτήτων για την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, προαναγγέλοντας την ευνοϊκή μεταχείριση του ίδιου από τον πρωθυπουργό. Αυτό φυσικά που δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Ζούλας είναι το πρόσωπο του έχει ταυτιστεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κρατικό παράγοντα με την λέξη «αλαζονεία».

Οι ανακοινώσεις όλων των σωματείων των εργαζομένων, της ΕΣΗΕΑ αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, έχουν φέρει ουκ ολίγες φορές σε αμηχανία το Μέγαρο Μαξίμου και τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Μαρινάκη. Όταν δε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να απομακρύνει άμεσα όλους τους υπουργούς που «καβάλησαν το καλάμι» φαντάζει σχεδόν αδύνατον να αφήσει στην θέση του τον άνθρωπο που ακόμα και οι ποιο στενοί του συνεργάτες στο ραδιομέγαρο φωνάζουν «Λουδοβίκο».

Πάντως, άσχετα με τις διαρροές Ζούλα, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει ρητή εντολή να τηρηθεί η νομοθεσία κατά γράμμα, και έτσι ο αρμόδιος υπουργός θα προκηρύξει σύντομα την θέση του προέδρου της ΕΡΤ μέσω ΑΣΕΠ , ενώ ήδη έχουν βρεθεί τα πρόσωπα του που θα αντικαταστήσουν την Ιωάννα Στεφανάκη και τον Νίνο Ελματζιογλου στο επόμενο Δ.Σ της ΕΡΤ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News