Γιώργος Χελάκης: «Με αυτούς δεν θα τελειώσει η φετινή Super League!»

EUROKINISSI

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για το «εκρηκτικό» σκηνικό που διαμορφώνεται στο πρωτάθλημα της Super League από την 4η αγωνιστική και καταγράφει τους φόβους του για τη συνέχεια της σεζόν, όσο δεν αναλαμβάνει δράση η ΟΥΕΦΑ. Στη SportDay που κυκλοφορεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου…

Βρισκόμαστε μόλις στην τέταρτη αγωνιστική και τα όργανα για τη διαιτησία έχουν ήδη αρχίσει. Την Κυριακή βγήκαν παραπονούμενοι ο Άρης, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Μιλάμε για σοβαρά παράπονα. Ειδικά από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό οι οποίοι οι οποίοι, επί της ουσίας, ισχυρίζονται ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχαμε το φιάσκο με την τοποθέτηση του Σιδηρόπουλου από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ.

Ο αρχιδιαιτητής Μπενετ είχε πάρει αυτή την απόφαση και μετά από παρέμβαση της ΕΠΟ την πήρε πίσω  Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να στέκεται στη θέση του ο Άγγλος αρχιδιαιτητής από τη στιγμή που με ένα τηλεφώνημα αναγκάζεται να αλλάξει τον ορισμό.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι προχτές αναγκάστηκε να αλλάξει το διαιτητή με ένα τηλεφώνημα του Μπαλτάκου και αύριο θα βάλει διαιτητή αυτόν που θα του πει με το πρώτο τηλεφώνημα ο Μπαλτάκος. Ξέρετε τι σημαίνει να είμαστε μόλις στην τέταρτη αγωνιστική και να μαίνεται ο πόλεμος για την διαιτησία;

Σημαίνει ότι πρακτικά αυτό το πρωτάθλημα είναι δύσκολο να τελειώσει με τόση δυσπιστία που είναι ήδη φορτωμένο. Έχει γίνει μόλις ένα ντέρμπι. Σκεφτείτε τι θα γίνει στη συνέχεια με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας υπόψη ότι κάθε ομάδα έχει το επικοινωνιακό μηχανισμό για να περνάει τις απόψεις της στις τάξεις των οπαδών της. Μοιάζει απίθανο, αύριο μεθαύριο, να μην έχουμε ακόμα και συμπλοκές για θέματα διαιτησίας.

Η ΕΠΟ με τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο της είναι μέρος του προβλήματος και φυσικά δεν μπορεί ακόμα και να θέλει (που δεν θέλει) να δώσει λύση. Η κυβέρνηση αρκείται να παρατηρεί την κατάσταση χωρίς να παίρνει επί του παρόντος κάποια πρωτοβουλία.

Κατά συνέπεια  η λύση επιβάλλεται να έρθει από την UEFA. Χρειάζεται όμως κάποιος να την ενημερώσει για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση ώστε να τραβήξει τη διαιτησία από τον έλεγχο της ΕΠΟ. Να ορίσει η ίδια αρχιδιαιτητή και να προχωρήσει μαζικά σε ορισμούς ξένων διαιτητών στα περισσότερα παιχνίδια.

Είναι ο μόνος τρόπος για να κοπάσει ο θόρυβος και να τελειώσει το πρωτάθλημα. Όσο ο κύριος Μπαλτάκος και ο Μπενετ θα έχουν το πρώτο λόγο στη διαιτησία τόσο θα φουντώνει το πρόβλημα ακόμα και για ασήμαντες αφορμές και θα βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα.

Φέτος είναι που βγαίνουν δύο ομάδες στα προκριματικά για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πέντε οι ομάδες που με τον ένα ή άλλο τρόπο λένε πως πάνε για πρωτάθλημα. Φωνές θα υψώνονται ακόμα και για ένα φάουλ που σφυρίχτηκε ανάποδα. Μόνη λύση η παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ ορισμός με δική της ευθύνη νέου αρχιδιαιτητή και ξένοι διαιτητές στα περισσότερα παιχνίδια. Διαφορετικά όλα θα τιναχτούν στον αέρα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News