ΑΕΚ: Ο Μελισσανίδης το κράταγε μανιάτικο στον Τσιάρτα και ο... Βασίλης στον Δημήτρη!

Sportday.gr

Οι λόγοι της απουσίας του Βασίλη Τσιάρτα, του Στέλιου Μανωλά και του Τόνι Σαβέβσκι από την τελετή εγκαινίων της «Αγιά Σοφιάς» μόνο επιφανειακοί δεν είναι. Ποια είναι η αλήθεια για τις σκιές στις σχέσεις των τριών παικτών με την ΑΕΚ.

 • Υπήρχαν λόγοι επιπλέον των πολύ επιφανειακών, για το γεγονός ότι τρεις πολύ μεγάλες μορφές στην ιστορία της ΑΕΚ δεν θα παραστούν στα εγκαίνια της OPAP ARENA. Κι είναι αναμφίβολα μία πληγή για το σύλλογο και την ιδέα αυτής της ομάδας, το να προκύπτουν τέτοιες τρανταχτές απουσίες.
 • Ο Στέλιος Μανωλάς ενημέρωσε ότι θα παραμείνει στη Νάξο όπου εδώ και αρκετό καιρό διαμένει μόνιμα, αφοσιωμένος στις τουριστικές επιχειρήσεις του. Προσπαθεί να είναι πάντοτε αποστασιοποιημένος από την ΑΕΚ, αρνείται να παραχωρήσει συνεντεύξεις και γενικότερα δεν θέλει να μιλάει για την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε από μικρό παιδάκι μέχρι και που έκλεισε την καριέρα του, στα 38 του.
 • Με τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν έχει προβλήματα αλλά ούτε και ιδιαίτερες παρτίδες. Όταν κλήθηκε να βοηθήσει ως προπονητής το έκανε και με εκείνον στον πάγκο η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2016 κόντρα στον Ολυμπιακό, επικρατώντας στον τελικό με 2-1. Του ζητήθηκε να συνεχίσει μάλιστα ως πρώτος προπονητής αλλά εκείνος, φοβούμενος για την υγεία του, προτίμησε να αποχωρήσει από την προπονητική.
 • Ένα γεγονός που πάντοτε τον ενοχλεί είναι τα όσα του καταλογίζονται από ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντος της ομάδας αλλά και μερίδα οπαδών για το ρόλο που διαδραμάτισε στη μεταπήδηση του ανιψιού του Κώστα στον Ολυμπιακό από την ΑΕΚ, πριν από 10 χρόνια.
 • Κι επειδή δεν θα ήθελε σε αυτή την ιστορική στιγμή να βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι ενδεχομένως θα ενοχληθούν από την παρουσία του εκεί ή θα γιουχάρουν, προτίμησε να διατηρήσει τις αποστάσεις του και την τρόπον τινά απομόνωσή του στο αγαπημένο του νησί.
 • Ο Τόνι Σαβέβσκι είναι πολύ διαφορετική περίπτωση. Ουδέποτε του άρεσαν τα φώτα της δημοσιότητας και αποστασιοποιήθηκε πλήρως όταν θεώρησε πως αδικείται από τον τρόπο με τον οποίον του συμπεριφέρθηκαν παλαιότερες διοικήσεις.
 • Ήταν πάντοτε χαμηλών τόνων και ποτέ δεν εξέφρασε παράπονα αλλά άνθρωποι που γνωρίζουν, έχουν να λένε ότι είχε παράπονο για το γεγονός ότι η νέα τάξη πραγμάτων επί εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη στην ηγεσία του συλλόγου, δεν τον κάλεσε προκειμένου να τον αξιοποιήσει στις Ακαδημίες, που τόσο πολύ αγαπά.
 • Κάποιοι λένε ότι σε αυτό το κομμάτι έπαιξε ρόλο ή όχι και τόσο καλή σχέση με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος στο ξεκίνημα της προσπάθειας του Δημήτρη Μελισσανίδη το καλοκαίρι του 2013. ήταν το νο. 1 πρόσωπο εντός της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ. Όπως και να χει ο Σαβέβσκι μάλλον περίμενε κάτι διαφορετικό και ίσως πλέον να νιώθει αποξενωμένος από όλα όσα στην ΑΕΚ συμβαίνουν.
 • Όσον αφορά στον Βασίλη Τσιάρτα, επί της ουσίας από μόνος του έβαλε τον εαυτό του απέναντι στην ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη με τις δηλώσεις που τελευταία έκανε, στηλιτεύοντας καταστάσεις εντός της ομάδας.
 • Ο ιδιοκτήτης ΠΑΕ ΑΕΚ ήθελε να τον αξιοποιήσει πέρσι το καλοκαίρι σε ρόλο προπονητή στη δεύτερη ομάδα, ωστόσο ήταν οι αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών εκείνες που έφραξαν το δρόμο γι’ αυτή τη συνεργασία.
 • Από τότε ο Τσιάρτας του το κρατούσε… μανιάτικο, καθώς θεώρησε ότι ο Μελισσανίδης θα έπρεπε να αγνοήσει τις οπαδικές φωνές και να επιμείνει στην αρχική απόφασή του. Κάτι το οποίο φάνηκε από όλα όσα είπε τελευταία και τα οποία επί της ουσίας οδήγησαν τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ στην απόφαση να μην τον καλέσει στα εγκαίνια του νέου γηπέδου.
 • Και φυσικά μετά από αυτές τις δηλώσεις ο Μελισσανίδης το… φύλαγε μανιάτικο στον Τσιάρτα και ουσιαστικά τον έχει σβήσει ολοκληρωτικά από το τεφτέρι του!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News