Ολυμπιακός Μεταγραφές: Τα καλά και τα... άσχημα με τον Μαντί Καμαρά

Μαντί Καμαρά

Η Ρόμα δεν σκοπεύει να αγοράσει τον Μαντί Καμαρά για τον οποίο υπάρχουν μερικές κακές αλλά και περισσότερες καλές ειδήσεις / δεδομένα που κάνουν τον Ολυμπιακό να πιστεύει ότι μπορεί να τον πωλήσει.

Είναι γνωστό εδώ και εβδομάδες ότι ο Μαντί Καμαρά δεν έχει μέλλον στη Ρόμα αφού ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν πείστηκε ποτέ από τον Αφρικανό χαφ του Ολυμπιακού ώστε να τον κάνει βασικό. Ακόμα κι αν υπήρχαν τα πάμπολλα ιταλικά δημοσιεύματα (με πιο φρέσκο ένα το βράδυ της Δευτέρας 5/6) ήταν εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι τα… ψωμιά του στη Ρώμη είναι λιγοστά.

Στα 15 από τα 23 ματς που έδωσε η Ρόμα για το ιταλικό πρωτάθλημα εντός του 2023 έμεινε στον πάγκο και δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Σε ένα ήταν εκτός αποστολής, σε τέσσερα έπαιξε λίγο ως αλλαγή και στα υπόλοιπα τρία μόλις ήταν βασικός… Ακόμα και σε δύο ματς κυπέλλου εντός του 2023 δεν αγωνίστηκε λεπτό όπως βεβαίως δεν αγωνίστηκε λεπτό και στην πορεία της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο ως τον τελικό του Europa League

Το κεφάλαιο (φαίνεται να) έχει κλείσει και για τους δύο

Άρα θεωρούνταν περίπου αυτονόητη η απόφαση των Ιταλών να μην κάνουν χρήση της οψιόν αγοράς από τον Ολυμπιακό που προφανώς δεν θα έφερνε αντίρρηση να τον δώσει με ένα λογικό ποσό. Ωστόσο ακόμα κι έτσι οι ερυθρόλευκοι μπορούν να πετύχουν το στόχο τους. Και ο στόχος τους δεν είναι να ποντάρουν αγωνιστικά στον Μαντί, αφού το κεφάλαιο φαίνεται να έχει κλείσει. Και ο ίδιος ο παίκτης εξάλλου δήλωσε πρόσφατα ότι δεν γυρίζει στον Πειραιά, αλλά θέλει να βρει άλλη πρόκληση.

Το κακό για τον Μαντί είναι ότι η φετινή σεζόν ήταν έναν στοίχημα που προφανώς το… έχασε. Πίστευε πολύ στον εαυτό του, θεωρούσε τα τελευταία δύο χρόνια ότι δεν τον… χωράει ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα αλλά η πρώτη του απόπειρα σε μεγάλο πρωτάθλημα και σημαντική ομάδα τον… προσγείωσε απότομα. Κακό είναι επίσης ότι μετά από εκείνη την παρεξήγηση, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, εξακολουθεί να μην καλείται στην εθνική του ομάδα.

Τα θετικά που οδηγούν σε καλή μεταγραφή

Ωστόσο υπάρχει και μια σειρά καλών δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν για να δοθεί λύση που θα ικανοποιήσει και τον παίκτη και τον Ολυμπιακό. Ποιά είναι αυτά;

1) Ο Αφρικανός είναι ακόμα σε πολύ καλή ηλικία, 26 ετών, όποιος τον αποκτήσει μπορεί να ελπίζει ότι θα τον δουλέψει καλά και θα τον μεταπουλήσει.

2) Η πόρτα της εθνικής, όπως δήλωσε και ο κόουτς της Γουΐνέας, δεν είναι ανοιχτή τώρα αλλά δεν έχει κλείσει οριστικά, μετά από μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα μπορεί να επιστρέψει.

3) Είναι πολύ αθλητικός και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

4) Εκπροσωπείται από ένα γραφείο μάνατζερ (CAA Base ltd) πια, μετά το διαζύγιο με τον Πιερ Ισά που προφανώς είναι περιορισμένων διασυνδέσεων, το οποίο μπορεί να τον πάει σε όποιο πρωτάθλημα της Ευρώπης επιθυμεί. Το πελατολόγιο της εν λόγω εταιρείας είναι τεράστιο.

Αποζημίωση για το ποδοσφαιρικό ανάθρεμμα

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λοιπόν θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεθεί μια λύση για τον Μαντί Καμαρά ώστε και εκείνος να είναι χαρούμενος βρίσκοντας μια νέα πρόκληση και ο Ολυμπιακός να βάλει στο ταμείο του ένα καλό ποσό ως «αποζημίωση» για το ποδοσφαιρικό ανάθρεμμα του παίκτη αλλά και τα πλούσια συμβόλαια που του έκανε ως τώρα. Βεβαίως, επειδή έχει συμβόλαιο ως το 2024, είναι ξεκάθαρο ότι θα πρέπει να βρεθεί πρόταση που θα ικανοποιεί τον Ολυμπιακό για να φύγει ειδάλλως είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στο Ρέντη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News