ΑΕΚ: Ο Σαντάνα και οι... αντί - Πινέδα

Η ΑΕΚ ψάχνει ήδη στην αγορά παίκτες που θα επιχειρήσει να πάρει σε περίπτωση που δεν καταφέρει να κρατήσει τον Μεξικανό. Διαβάστε στην SportDay της Πέμπτης (8/6).

Τελικά αν υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά στην υπόθεση του Αλεξ Σαντάνα, του Βραζιλιάνου μέσου της Ατλέτικο Παραναένσε, την οποία έφερε στο φως ο Τύπος της Βραζιλίας, κάνοντας λόγο για σημαντικό ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

Ο 28χρονος χαφ με το βουλγαρικό διαβατήριο, πρώην παίκτης της Λουντογκόρετς, παρουσιάζεται ότι είναι στα ραντάρ της «Ενωσης» και πως παρακολουθείται απ’ τους ανθρώπους της, που θέλουν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή της ομάδας, είτε παραμείνει ο Πινέδα, είτε φύγει.

Κοντολογίς, η ΑΕΚ θα κινηθεί για δύο μέσους αν τελικά αποχωρήσει ο Μεξικανός άσος, ώστε να έχει περισσότερη ποιότητα, αλλά κι επιπλέον λύσεις, καθώς την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, η «Ενωση» θα δώσει δέκα ματς περισσότερα έως τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα, οπότε θέλει επιπλέον επιλογές.

Ομως, δεν είναι κι απολύτως διασταυρωμένο ότι είναι διατεθειμένη να ξοδέψει 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του Σαντάνα, όσα δηλαδή λέγεται ότι απαιτούν οι Βραζιλιάνοι ως αντάλλαγμα για την παραχώρησή του. Σε ρεπορτάζ στην πατρίδα του, λοιπόν, επισημαίνεται ότι «ο Σαντάνα έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 με το κόστος μίας τέτοιας μεταγραφής να φτάνει στα 2,5 εκατ. ευρώ». Ταυτόχρονα, υπογραμμίζεται ότι «η Ατλέτικο Παραναένσε, στην οποία ανήκει ο παίκτης, δεν βιάζεται να διαπραγματευτεί και θα αποδεσμεύσει τον παίκτη μόνο για ένα ποσό που θεωρείται σημαντικό, με το “παράθυρο” για διεθνείς μεταγραφές ν’ ανοίγει απ’ τις 3 Ιουλίου».

Απ’ το δικό μας ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, ακόμα κι αν ο Σαντάνα συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα, προφανώς όμως με σημαντικά χαμηλότερο οικονομικό τίμημα. Δεν έχουν βγάλει οι Βραζιλιάνοι το θέμα απ’ το μυαλό τους, προφανώς έχει γίνει κάποια επαφή προκειμένου η ΑΕΚ να ενημερωθεί, αλλά απ’ το να πούμε ότι ο εν λόγω αποτελεί στόχο, απέχουμε ακόμα πολύ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News