Δολοφονία Άλκη: «Ένοχοι όλοι» η πρόταση της εισαγγελέως για τους 12 κατηγορούμενους

Eurokinissi

Η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Κλιάμπα, ζήτησε στην πρότασή της την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των φίλων του

H εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα ολοκλήρωσε σήμερα την πρόταση της αποδομώντας τις απολογίες και των έξι τελευταίων κατηγορουμένων για τους οποίους δεν είχε προλάβει λόγω χρόνου. Και μίλησε στη δική τους γλώσσα:

«Δεν σκόραραν εκτός έδρας, αλλά έβαλαν 12 φοβερά αυτογκόλ, έπαιξαν κι έχασαν δύο φορές. Όταν το ψέμα αγγίζει την υπερβολή η αλήθεια βγαίνει στο φως, είναι μία και χωρίς σκιές», είπε η εισαγγελέας απευθυνόμενη στους 12 κατηγούμενους.

Μίλησε μάλιστα για «12 οργανωμένους και φανατισμένους οπαδούς οι οποίοι εκτέλεσαν κατά γράμμα και με σαφή ανθρωποκτόνο δόλο μία προσχεδιασμένη επίθεση σε δύο ημίχρονα».

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώτου κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του Άλκη, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας φίλου του Άλκη, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας δεύτερου φίλου του Άλκη.

Για τον δέκατο κατηγορούμενο η εισαγγελέας πρότεινε ενοχή για ανθρωποκτονία με δόλο του Άλκη, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο του φίλου του, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο του δεύτερου νεαρού.

Για τον έκτο και τον όγδοο πρότεινε ενοχή για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο του Άλκη, συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του φίλου του, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του δεύτερου νεαρού, που τραυματίστηκε.

Τέλος η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορούμενων για επίθεση με αθλητικό υπόβαθρο και για κατοχή και χρήση αντικειμένων, που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

«Λυπάμαι πραγματικά γιατί έχουμε απέναντί μας δώδεκα νέους που ήταν στο χέρι τους να επιλέξουν έναν καλύτερο δρόμο και όχι το σκοτάδι. Σε έναν ανορθόδοξο πόλεμο η νίκη σημαίνει καταδίκη», είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Γονείς Άλκη: «Η εισαγγελέας ήταν συγκλονιστική, να σταματήσει η ατιμωρησία στην Ελλάδα»

H μητέρα του Άλκη Καμπανού, Μελίνα Kακαουλίδου, σχολίασε την πρόταση της εισαγγελέως:  «Ευτυχώς υπάρχουν και φωτισμένοι εισαγγελείς. Ίσως να καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία στην Ελλάδα».

O πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης Καμπανός, δήλωσε βγαίνοντας από το δικαστήριο: «Η εισαγγελέας ήταν συγκλονιστική, άψογη και έκανε το λειτούργημά της. Αυτό θέλω να πω και να την ευχαριστήσω».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News