Σερβία: Στην έξοδο o Στοΐκοβιτς - Σκέψεις ποδοσφαιριστών για απόσυρση από την Εθνική

Χάος επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Σερβίας, μετά τον αποκλεισμό της στην φάση των ομίλων του Euro 2024.

Η Εθνική Σερβίας αποκλείστηκε πρόωρα από την τελική φάση του Euro 2024 και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είναι βαρύ. Οι αντιδράσεις τόσο από παίκτες που ζητούσαν μια διαφορετική διαχείριση από τον προπονητή τους, όσο και από τους οπαδούς είναι μεγάλες και αναμένονται πολλές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι από τους καλύτερους παίκτες της Σερβίας σκέφτονται ακόμα και να αποσυρθούν από την Εθνική ομάδα. Πρόκειται για τους Ντούσαν Τάντιτς, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Υπενθυμίζουμε πως ο Τάντιτς είχε αποκαλύψει από τα πρώτα παιχνίδια πως δεν ήταν ευχαριστημένος με το να μην βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα.

Οι παίκτες που αναφέραμε, άσκησαν βέτο για την παραμονή τους στην εθνική, μόνο αν αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς. Είναι φανερό πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν κατάφερε να εμπνεύσει σε κανένα σημείο τους παίκτες με το πλάνο του, ενώ τα αποτελέσματα της φάσης των ομίλων για τους Σέρβους ήταν μια ήττα, δυο ισοπαλίες και μόλις… ένα γκολ υπέρ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που αποτυγχάνει να δείξει κάτι καλό σε μεγάλο τουρνουά (ανάλογη πορεία υπήρχε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022) και το τέλος της συνεργασίας των δυο πλευρών είναι ένα ορατό ενδεχόμενο.

Οι ριζικές αλλαγές που ενδεχομένως θα δούμε, δεν τελειώνουν στο θέμα του προπονητή. Σύμφωνα με τα Μέσα της γειτονικής χώρας, η ηγεσία της FFS κινδυνεύει να χάσει τη θέση της, αφού είναι κι αυτή υπεύθυνη για την επιλογή του προπονητή και άρα για το αποτέλεσμα της παρουσίας των Σέρβων στα γήπεδα της Γερμανίας.  Το σίγουρο είναι πως αναμένονται εξελίξεις στο σερβικό «στρατόπεδο» τις προσεχείς ημέρες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News