ΠΑΟΚ: Η δεύτερη ευκαιρία σε Σαμάτα και Παβλένκα

Ο Τανζανός φορ και ο Τσέχος κίπερ δίνουν απαντήσεις στο γήπεδο
Αλί Σαμάτα τον Φεβρουάριο έκανε τον καλύτερό του μήνα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Παβλένκα έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δυο τους έχουν κερδίσει πολλούς πόντους για να μείνουν στην ομάδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο Τανζανός, που κάποτε είχε γίνει πρωταγωνιστής bloobers κι όλοι αναρωτιούνταν αν ήταν πραγματικά ποδοσφαιριστής ή κάτι σαν τον… Πίου στη διαφήμιση, τον Φεβρουάριο έγινε φόβος και τρόμος των αντιπάλων αμυντικών και γκολκίπερ. Ο Σαμάτα έκανε… σαματά σκοράροντας και δείχνοντας ότι ξεπέρασε όλα τα ψυχοπνευματικά προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν.
Ο Τανζανός φορ την περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού του Λουτσέσκου. Αρχισε να μένει μακριά απ’ το γκολ κι έχασε την αυτοπεποίθησή του. Δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2023 για δύο χρόνια και με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» σκέφτονται να τον κρατήσουν, δηλαδή, να ενεργοποιήσουν τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου.
Πέρα απ’ το αγωνιστικό κομμάτι, ο Σαμάτα είναι απ’ τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια. Οι συμπαίκτες του τον θεωρούν «διαμάντι». Οι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, αλλά πλέον είναι ο βασικός φορ και πίσω του βρίσκονται οι Τσάλοφ, Τόμας, ενώ ο Τισουντάλι χαιρέτησε νωρίς. Αυτές τις ημέρες γίνεται και ψηφοφορία για τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ τον μήνα Φεβρουάριο και με ποσοστά… Τσαουσέσκου, ο Σαμάτα προηγείται με 90% και δεν… βλέπει καν τους δεύτερους Κεντζιόρα, Μπάμπα.
Από εκεί και πέρα, στον ΠΑΟΚ βλέπουν θετικά την παραμονή του Παβλένκα στην ομάδα τη νέα σεζόν. Και στις προπονήσεις και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο 33χρονος γκολκίπερ έδειξε ότι έχει την εμπειρία και την ποιότητα να είναι ένας απ’ τους δύο γκολκίπερ που θα στηριχτεί η ομάδα τη νέα σεζόν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Super League: Οι δέκα ακριβότεροι παίχτες αυτή την στιγμή - Μουζακίτης και Κωστούλας στην κορυφή
- Super League: Ο Γερμανός Elite Ζίμπερτ στο Άρης-ΑΕΚ
- ΠΑΟΚ: Η επόμενη μέρα για τον Αλι Σαμάτα
- Απίθανος Παυλίδης: Πέτυχε χατ-τρικ στο 1-4 της Μπενφίκα επί της Πόρτο! (videos)
- Βιτόρια: «Αξίζαμε να κερδίσουμε»