Άρης: Κοινό σημείο με Σούντγκρεν, απόσταση με Μπερτόγλιο

Από τους τρεις ποδοσφαιριστές που ο Άρης ήθελε να ανανεώσει, ο Τζέγκο έφυγε, ο Σούντγκρεν πλησιάζει, ενώ με τον Μπερτόγλιο υπάρχει διαφορά

Ο Άρης έχει μπροστά του 15 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι, ουσιαστικά όμως και από τα 15, μόλις τρία είναι αυτά που ήθελε να ανανεώσει και για τα επόμενα χρόνια. 

Ένας από αυτούς ήταν ο Τζέιμς Τζέγκο, αλλά ο Αυστραλός έδειξε τις προθέσεις του ζητώντας να πάει στο Βέλγιο και ο Άρης συμφώνησε για την παραχώρηση του στην Οστάνδη, καθώς η απόφαση είχε ληφθεί και ο Αυστραλός θα έφευγε έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι. 

Οι άλλοι δύο είναι οι Σούντγκρεν και Μπερτόγλιο, με τους οποίους ο Άρης αρχικά συνάντησε χαώδη διαφορά στο οικονομικό στις πρώτες συζητήσεις.

Στροφή με Σούντγκρεν

Ωστόσο στις τελευταίες επαφές με τον Σουηδό αμυντικό και τον εκπρόσωπό του το κλίμα έχει αλλάξει. Το πιο βασικό είναι πως ο Σούντγκρεν που περιμένει με τη σύζυγό του το πρώτο τους παιδί, θέλει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη κι αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Στο οικονομικό υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση, αλλά έχει μειωθεί σε σχέση με την αρχική επαφή και στον Άρη αισιοδοξούν πως ο Σούντγκρεν είναι πιθανό να παραμείνει στα κιτρινόμαυρα. 

Ο Άρης απέκτησε και τον Σαλέμ Εμπακατά για το δεξί άκρο της άμυνας, είναι δεδομένο όμως πως λήγει και το συμβόλαιο του Εμάνουελ Σάκιτς και ο Άρης δεν έκανε κάποια πρόταση για ανανέωση. Επομένως έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί κι άλλος ποδοσφαιριστής στο δεξί άκρο. 

Απίθανο για Μπερτόγλιο

Όσον αφορά τον Φακούντο Μπερτόγλιο θεωρείται απίθανο να ανανεώσει με τις οικονομικές απαιτήσεις που εγείρει. Ο Αργεντινός ζητάει να διπλασιάσει τα χρήματα του, το ποσό ξεφεύγει για τον Άρη, ενώ κάνει και μία μέτρια χρονιά στα 32 του χρόνια με αρκετούς τραυματισμούς. Με τα δεδομένα αυτά δύσκολα θα προχωρήσει κάτι, εκτός κι αν αποφασίσει να κατεβάσει πολύ το κασέ του, κάτι που δνε προκύπτει πάντως από τις επαφές που έγιναν. 

Για όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, πιθανότητα να παραμείνουν υπάρχει μόνο αν απαγορευτεί στον Άρη να κάνει μεταγραφές και υπό πίεση αναγκαστεί να πάει σε ανανεώσεις. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News