Ολυμπιακός: Το Καραϊσκάκη έγινε το... κέντρο του κόσμου και της ανθρωπιάς

Ολυμπιακός: Το Καραϊσκάκη έγινε το… κέντρο του κόσμου και της ανθρωπιάς αφού στο φιλικό με τη Σαχτάρ βρέθηκαν άπαντες

Ήταν όλοι εκεί. Κι όσοι δεν ήταν, υποκλίθηκαν από μακριά. Ο Πειραιάς έγινε για 90 λεπτά το… κέντρο του κόσμου και της ανθρωπιάς το βράδυ του Σαββάτου όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ σ’ ένα φιλικό με ένα και μοναδικό ξεκάθαρο μήνυμα: σταματήστε τον πόλεμο.

Ολυμπιακός και ένα «όχημα» μεταφοράς ανθρωπιστικών μηνυμάτων

Και ήταν ένα ουδέτερο μήνυμα που προέρχονταν ταυτόχρονα από το μεγαλύτερο «στρατόπεδο» σ’ αυτόν τον πόλεμο, το «στρατόπεδο» της ανθρωπιάς. Ο πρόεδρος και διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, που φυσικά ήταν στο γήπεδο και δέχθηκε τα συγχαρητήρια όλων για την υπέροχη πρωτοβουλία, επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι για ‘κείνον απλά η αγαπημένη του ομάδα αλλά και ένα «όχημα» μεταφοράς σπουδαίων ανθρωπιστικών μηνυμάτων για έναν καλύτερο κόσμο.

Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, όλοι ενωμένοι

«Αν και… βαθύς Παναθηναϊκός είμαι εδώ και δείχνει πόσο σπουδαίο είναι αυτό που συμβαίνει με το φιλικό αυτό», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικός, Νίκος Δένδιας, που ήταν στο Γ.Καραϊσκάκης και περιέγραψε τόσο λιτά τη μεγαλύτερη αλήθεια απ’ όλες. Αυτό το ματς, αυτή η πρωτοβουλία, ήταν πάνω από «στρατόπεδα», «παρατάξεις», ομάδες, λαούς, φύλο, χρώμα στο δέρμα. Παρούσα ήταν η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν σιωπάς στη βαρβαρότητα»

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν ανοίξει μια αγκαλιά για τους Ουκρανούς. Φιλοξενούμε ήδη στην Ελλάδα 18.000 εκτοπισμένους και κάθε πρωτοβουλία όπως αυτό το φιλικό στέλνει έμπρακτο μήνυμα στήριξης σε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο κ.Μηταράκης.

«Όταν η βαρβαρότητα απειλεί την ελευθερία δεν σιωπάς. Η πρωτοβουλία του Ολυμπιακού είναι μια ακόμα σημαντική στιγμή στην πολύ σπουδαία ιστορία αυτής της μεγάλης ομάδας. Συγχαρητήρια», είπε ο κ. Οικονόμου ενώ η κα.Μπακογιάννη συμπλήρωσε από την πλευρά της: «Ο αγώνας αυτός είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση. Σε ένα γήπεδο γεμάτο παιδιά είναι ξεκάθαρο ότι πήραν το σωστό μήνυμα. Οι Έλληνες είμαστε εδώ, στηρίζουμε όσο μπορούμε και πάνω από όλα καταλαβαίνουμε τον πόνο τους. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε».

«Δεν χωράνε μεσοβέζικα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Έπενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε στο twitter: «Πολλά συγχαρητήρια στην ΠΑΕ Ολυμπιακός που ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει την Σαχτάρ Ντόνετσκ για ένα φιλικό παιχνίδι στον Πειραιά ως μήνυμα ειρήνης και φιλίας. Εδώ δεν χωράνε πλέον μεσοβέζικα πράγματα, είμαστε με τον αμυνόμενο, είμαστε με την Ουκρανία».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News