ΑΕΚ Μεταγραφές: Η ανάγκη του Αλμέιδα, οι Έλληνες και ο Φετφατζίδης

O Γιάννης Φετφατζίδης έχει πάντα στο μυαλό του την επιστροφή στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα τον ήθελαν. Από το θέλω στο μπορώ και κάνω κίνηση η απόσταση είναι μεγάλη. Προτάθηκε και στην ΑΕΚ (και στον ΠΑΟ). Θα γυρίσει;

Το πιθανότερο είναι πως όχι. Η «Ενωση» έχει άλλες προτεραιότητες. Ο,τι της άρεσε παλιά δεν σημαίνει τίποτα. Κι αν προτάθηκε επίσης δεν σημαίνει τίποτα. Η «Ενωση» έχει αλλάξει πολλά. Εχει αλλάξει η ίδια. Κυρίως αυτό. Δεν σημαίνει ότι ο Ελληνας παίκτης δεν είναι καλός. Είναι και παραείναι. Ότι είναι Ελληνας ο 32χρονος Φετφατζίδης είναι σημαντικό. Δεν σημαίνει όμως ότι η ΑΕΚ θα πάρει κάθε Ελληνα που κινείται. Ο πρώην διεθνής είναι εδώ και καιρό στο Κατάρ. Η ΑΕΚ κοιτάει αλλού.

Η ΑΕΚ στηρίζει τους Έλληνες όμως ο στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει

Ο Αλμεϊδα με τον Κουχάρσκι έχουν τη λίστα τους.  Σε αυτή πρώτος που έκλεισε και ήρθε είναι ο Γκατσίνοβιτς. Δεν είναι βάση η απόκτηση Ελλήνων απλά και μόνο για να υπάρχει ελληνικό στοιχείο.

Η ΑΕΚ δεν είναι η Εθνική Ελλάδας όπου παίζουν μόνο όσοι έχουν ελληνικό διαβατήριο. Στηρίζει τους Ελληνες παίκτες, είναι ελληνική ομάδα, αλλά όλοι στην ομάδα έχουν στόχο την απόκτηση παικτών που θα την κάνουν να πρωταγωνιστεί. Οποιο διαβατήριο κι αν έχουν. Το να έχουμε Ελληνες είναι μια σκέψη. Όχι όμως όλους τους Ελληνες. Αν υπάρχουν καλύτεροι και είναι στα πλάνα του Αλμεϊδα τότε η θέση της διοίκησης και όλης της ομάδας είναι «καλώς να έρθουν».

Ο προγραμματισμός υπάρχει. Η ιστορία άρχισε καλά με τον Γκατσίνοβιτς. Αναμένεται ανάλογη συνέχεια. Ικανοποίηση σε πρώτο βαθμό υπάρχει. Οσο για τον Φετφατζίδη; Το πιθανότερο είναι να κάνει μεταγραφή. Όχι όμως για την Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι θα πάει από την Αλ Κορ, όπου παίζει, στην Αλ Σαλίγια. Θα παραμείνει δηλαδή κάτοικος Κατάρ με τεράστιο συμβόλαιο για τα δεδομένα της εποχής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News