Serie A: Πρωταθλήτρια η Γιουβέντους και 7η η Ίντερ

Αν το πρωτάθλημα της Serie A κρινόταν από τη βαθμολογική συγκομιδή στο δεύτερο γύρο μέχρι στιγμής, η Γιουβέντους θα ήταν πρωταθλήτρια.

Οι «μπιανκονέρι» με ένα δυναμικό come back στα μισά της περιόδου έχουν συνολικά μέχρι και την 29η αγωνιστική 22 βαθμούς, η Μίλαν και η Νάπολι 21, η Ρόμα βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 20, ακολουθεί η Λάτσιο με 15 και η Φιορεντίνα με 14, ενώ η πρωταθλήτρια Ίντερ είναι έβδομη με 13 αλλά ένα ματς λιγότερο. Στην 8η θέση με 10 έχει… ξεμείνει η Αταλάντα. 

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έκανε μία απογοητευτική εκκίνηση στο φετινό πρωτάθλημα στην Ιταλία, με πολλούς να την ξεγράφουν σε ό,τι αφορά τον διαχρονικό στόχο της κατάκτησης του Scudetto. Ή καλύτερα την επιστροφή της στο… θρόνο της Serie A, μετά τη «σφήνα» της Ίντερ του Αντόνιο Κόντε την περασμένη σεζόν, που τερμάτισε την κυριαρχία της και κατέκτησε τον τίτλο έπειτα από 11 χρόνια. Από το 2012 έως το 2020 η «Μεγάλη Κυρία» είχε… κατασκηνώσει στην κορυφή, την ίδια ώρα που το τελευταίο Scudetto της σημερινής πρωτοπόρου Μίλαν, χρονολογείται το 2011. Για τη Νάπολι, πρέπει να… ταξιδέψουμε πολλά χρόνια πίσω για το βρούμε, στο 1990, με την υπογραφή τότε του τεράστιου Ντιέγκο Μαραντόνα. 

Σήμερα, εννιά στροφές πριν το τέλος, οι «ροσονέρι» είναι στην κορυφή της Serie A με 63 βαθμούς, η Νάπολι ακολουθεί με 60, η Ίντερ είναι στην 3η θέση με 59 αλλά ένα παιχνίδι λιγότερο και η Γιουβέντους έχει σκαρφαλώσει στην 4η θέση με 56 και 7 πίσω από τους «ροσονέρι». Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα αλλά όλα είναι πιθανά και για μία ακόμα φορά η κούρσα για το Scudetto αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ,έως τα τέλη Μαΐου που θα γίνει η στέψη της πρωταθλήτριας Ιταλίας.  

Κι όλα αυτά, ενώ η «Βέκια Σινιόρα» με τη νίκη επί της Σπέτσια με 3-1 την περασμένη αγωνιστική, τρέχει ένα αήττητο σερί 15 αγώνων και μάλιστα κόντρα σε μία αντίπαλο με την οποία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα στις 22 Σεπτέμβρη. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από Έμπολι και Νάπολι και οι ισοπαλίες με Ουντινέζε στην πρεμιέρα και Μίλαν στην 4η αγωνιστική. H τελευταία ήττα των «μπιανκονέρι» ήταν στις 27 Νοέμβρη από την Αταλάντα με 1-0 μέσα στο Τορίνο. 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Gazzetta dello Sport (@gazzettadellosport)

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News