Παναθηναϊκός: Η Ριζούπολη θα πάρει αξία στο Αγρίνιο!

Ο Παναθηναϊκός να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Απόλλωνα με νίκη στον Παναιτωλικό

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τελειώσει τη δουλειά του με το διπλό του επί του Απόλλωνα, αλλά πρέπει να το ολοκληρώσει με τη νίκη επί του Παναιτωλικού το Σάββατο.

Πριν το παιχνίδι της Ριζούπολης, ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει μόλις δύο διπλά στο πρωτάθλημα: το 3-1 επί της Λαμίας στο ουδέτερο Πανθεσσαλικό Στάδιο και το 1-0 εναντίον του Ιωνικού στη Νίκαια. Συνεπώς, το καθαρό 3-0 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, όπως και να επιτεύχθηκε, έχει σημασία για ένα σύνολο που δεν έχει συνηθίσει στην πίεση και φέτος μαθαίνει να συμπεριφέρεται σαν πραγματικός Παναθηναϊκός.

Ωστόσο, το σκορ δεν ήταν τυχαίο, αλλά πέρα για πέρα δίκαιο. Κάποιος θα σταθεί στα δύο πέναλτι που κέρδισαν οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο 11’ και στο 15’. Εκτός από το ορθό των υποδείξεων του διαιτητή σε αμφότερες τις φάσεις, για παράδειγμα στην πρώτη παράβαση, αν ο Αϊτόρ δεν δεχόταν την κλωτσιά στη μούρη, ήταν δυνατό να αστοχήσει στο μισό μέτρο από την εστία; Όχι, το 0-1 έμοιαζε αναπόφευκτο από τον Ισπανό εξτρέμ.

Επιπροσθέτως, ο Παναθηναϊκός είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει, εκτός από τα δύο κερδισμένα πέναλτι και το αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη. Όμως, οι μεσοεπιθετικοί θυμήθηκαν τον κακό εαυτό τους και δεν τελείωσαν ψύχραιμα και σωστά τις φάσεις. Αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς περισσότερο από κάθε άλλο. Με κανονικές προϋποθέσεις, ο Παναθηναϊκός θα έφευγε από τη Ριζούπολη με μία πεντάρα και χωρίς να προβληματίζεται (έστω και λίγο) στα τελευταία λεπτά.

Ο Απόλλωνας έκανε… κηδείες στην έδρα του

Μπορεί ο Απόλλωνας να είναι τελευταίος στη βαθμολογία, όμως έχει κάνει αρκετές… κηδείες φέτος. Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός δεν σκόραρε στη Ριζούπολη, η ΑΕΚ παραλίγο να ηττηθεί και ισοφάρισε 2-2 λίγο πριν τη λήξη, ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, ενώ και ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο. Μόνο ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το διπλό, αλλά πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 0-2. Συνεπώς, το 3-0 του Παναθηναϊκού έχει αξία κόντρα σε έναν αντίπαλο που παλεύει για την επιβίωση του στη Superleague.

Ήταν μία επικίνδυνη έξοδος για το Τριφύλλι, σε κοντινή απόσταση από το «Απόστολος Νικολαΐδης», όπου το «τρίποντο» δεν θεωρήθηκε δεδομένο. Ας μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός παραμένει εύθραυστος εκτός έδρας: δεν εμπνέει σταθερότητα και δεν έχει ως σίγουρη καμία νίκη πριν την πάρει στο τερέν. Η επικινδυνότητα μεγάλωνε και άλλο, επειδή πλέον κάθε λάθος στη βαθμολογία κοστίζει όλο και περισσότερο, γιατί οι αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας τελειώνουν και οι απώλειες δεν αναπληρώνονται.

Γιάννης Αναστασίου, ένας μόνιμος υποψήφιος

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τελειώσει τη δουλειά του για αυτή την εβδομάδα. Το Σάββατο αντιμετωπίζει τον ανεβασμένο Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο οποίος λίγο πριν το ματς της Ριζούπολης, επικράτησε 1-0 της Λαμίας στην έδρα του. Στον πάγκο του δουλεύει ο Γιάννης Αναστασίου, ο τελευταίος προπονητής ο οποίος έφερε τίτλο στο «Γεώργιος Καλαφάτης»: το Κύπελλο του 2014. Επιπλέον, ο Αναστασίου έχει προσωπικό κίνητρο να πάρει αποτέλεσμα, αφού όταν η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού… χηρεύει, εκείνος συμπεριλαμβάνεται πάντα στα πρώτα ονόματα που τίθενται υπόψη του Γιάννη Αλαφούζου.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Αναστασίου είχε συνομιλίες με τον Αλαφούζο πριν την πρόσληψη του Μπόλονι και μετά την απόλυση του Ρουμάνου, όμως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε ήδη καταλήξει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και επί της ουσίας, δεν εξέτασε άλλη επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει πως ο ολλανδικών επιρροών προπονητής, δεν θα εμφανιστεί ξανά στο προσκήνιο κάποια στιγμή. Μέχρι τότε, ο Αναστασίου έχει προσωπικό συμφέρον να δείξει τις ικανότητες του στον πρώην εργοδότη του…    

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News