Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 2-3: Η Τότεναμ με «κλεφτοπόλεμο» έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 2-3: Τη δεύτερη ήττα (3-2) από την Τότεναμ γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι, με τα «σπιρούνια» να βάζουν στοπ στο σερί ηττών τους και να βάζουν «φωτιά» στο πρωτάθλημα της Premier League…

Τη δεύτερη ήττα (3-2) από την Τότεναμ γνώρισε η Μάντσεστερ Σίτι, με τα «σπιρούνια» να βάζουν “στοπ” στο σερί ηττών τους και να βάζουν «φωτιά» στο πρωτάθλημα της Premier League…

Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν κατάφεραν να κερδίσουν την Τότεναμ, στην έδρα τους, παρά το γεγονός ότι είχαν την κυριαρχία και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Τότεναμ βρήκε την αχίλλειο πτέρνα των «πολιτών» και χτυπώντας τις κατάλληλες στιγμές πήρε μία τεράστια νίκη στο Έτιχαντ.

Η ήττα αυτή δεν αλλάζει την βαθμολογική διαφορά ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Σίτι, με τους «reds» πλέον να έχουν την ευκαιρία, με νίκη στο παιχνίδι λιγότερο που έχουν, να μειώσουν στους τρεις βαθμούς από τους πρωτοπόρους.

O αιφνιδιασμός ως απάντηση στο ποδόσφαιρο κατοχής

Τα «σπιρούνια» ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση, κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, πετυχαίνοντας πριν τη συμπλήρωση του 5λεπτου γκολ, με τον Κουλουσέφσκι. Η Τότεναμ αναπτύχθηκε εκπληκτικά στην αντεπίθεση και με τρεις πάσες η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σον, ο οποίος «έσπασε» το τεχνιτό οφσάιντ δίνοντας στη συνέχεια την ασίστ στο σκόρερ που προ κενής εστίας δεν αστόχησε.

Οι «πολίτες», μετά το «σοκ» του γρήγορου τέρματος της Τότεναμ, επανήλθαν και βγήκαν μπροστά. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έκλεισαν στο ένα τρίτο του γηπέδου τα «σπιρούνια», δημιουργώντας απειλές για την εστία του Γιορίς, με τον Γκουντογκάν στο 21ο λεπτό να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι. 

Δώδεκα λεπτά, μετά το δοκαρι, ο μέσος της Σίτι είδε τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του, μετά από λάθος εκτίμηση του πορτιέρε της Τότεναμ, και με την εστία να μένει απροστάτευτη πλάσαρε και πέτυχε το γκολ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

O Γιορίς έπιανε, ο Κέιν έβαζε

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Σίτι έχοντας ισοφαρίσει, βγήκε για να βρει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα, όμως, είχαν απέναντι τους ένα εξαιρετικό Γιορίς, ο οποίος σε κάθε επίθεση τη Σίτι δήλωνε παρών πραγματοποιώντας εκπληκτικές επεμβάσεις.

Την κομβική εμφάνιση του Γάλλου «κέρβερου» κάτω από τα γκολπόστ εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο η Τότεναμ, η οποία όπως και στο πρώτο μέρος χτύπησε την κατάλληλη στιμγή. Πιο συγκεκριμένα, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Σον μοίρασε ακόμα μία ασίστ σε συμπαίκτη του. Αυτή τη φορά στη θέση του σκόρερ ήταν ο Χάρι Κέιν, ο οποίος ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφήνοντας άγαλμα τον Έντερσον.

Οι «πολίτες», βρισκόμενοι στο ίδιο έργο θεατές, πίεσαν ξανά την Τότεναμ αντιμετωπίζοντας έναν εξωγήινο Γιορίς και μία ατσαλένια άμυνα. Την απάντηση, βέβαια, την βρήκαν πάλι από λάθος της άμυνας των «σπιρουνιών», με τον Ρομέρο να κάνει χέρι μέσα στην περιοχή και να δίνει την ευκαιρία στον Ριγιάντ Μαχρέζ να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση.

Βέβαια την τελευταία κουβέντα στο παιχνίδι είχαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ξανά με τον Χάρι Κέιν, πέτυχαν το γκολ της νίκης. Ο Άγγλος επιθετικός με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Γουόκερ, Ρόντρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Στέρλινγκ (68′ Μαχρέζ), Μπερνάρντο Σίλβα

Τότεναμ: Γιορίς, Ντάιερ, Ρομέρο, Ντέιβις, Έμερσον (83′ Ντόχερτι), Σεσενιόν (90’+4 Σάντσες), Μπεντανκούρ, Χόιμπιεργκ, Κουλουσέφκσι, Σον (80′ Λούκας Μόουρα), Κέιν

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News