Εθνική Πόλο Ανδρών: «Έπνιξε» τις ΗΠΑ και πέρασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η Εθνική ομάδα πόλο ήταν εξαιρετική από το τρίτο οκτάλεπτο και μετά και με καταιγισμό τερμάτων αλλά και φανταστική άμυνα, πήρε μεγάλη νίκη με 16-11 επί των ΗΠΑ και πέρασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Εθνική ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα με τον Γενηδουνιά να κάνει το κλέψιμο και στη συνέχεια να ανοίγει το σκορ, ενώ μετά από δεύτερο κλέψιμο αυτή τη φορά του Βλαχόπουλου, ο Γενηδουνιάς με δεύτερο γκολ έδωσε αέρα δύο τερμάτων.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου με εξαιρετική άμυνα κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 3-1 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Οι Αμερικανοί έκαναν την αντεπίθεσή τους και με πλουραλισμό στην επίθεση κατάφεραν να μειώσουν και τελικά να ισοφαρίσουν στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου σε 4-4 με το γκολ του Ντάουντε.

Ο τραυματισμός του Ζερδεβά και ο ρυθμός που έδωσαν οι Αμερικάνοι άλλαξαν τις ισορροπίες, όμως οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου όμως με εξαιρετική άμυνα δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, αν και συνάντησαν σθεναρή αντίσταση από τις ΗΠΑ, με το δεύτερο οκτάλεπτο να κλείνει στο 7-7.

Στο τρίτο οκτάλεπτο όμως οι Έλληνες παίκτες κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και χάλασαν το μυαλό των Αμερικανών. Με δύο τέρματα του Βλαχόπουλου και ένα του Γούβη, η Εθνική πήρε προβάδισμα τριών γκολ και δεν ξανακοίταξε πίσω της.

Η διαφορά μεγάλωσε και έφτασε μέχρι και το 12-7, με τον Καλογερόπουλο να σκοράρει με παίκτη παραπάνω. Οι Αμερικανοί έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια όμως το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την Εθνική που πήρε τη νίκη με 16-11 και παράλληλα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News