Καμίλα Βαλίεβα: Η άνοδος και η πτώση του 15χρονου κοριτσιού-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ

Η πίεση από το παγκόσμιο ενδιαφέρον της… περίεργης υπόθεσής της ήταν ένα βάρος πολύ μεγάλο για τους ώμους της 15χρονης Καμίλα Βαλίεβα. Η μικρή καταποντίστηκε στο ελεύθερο πρόγραμμα κι έχασε το ολυμπιακό μετάλλιο, που ίσως δεν έπαιρνε ποτέ στα χέρια της.

Η πίεση από το παγκόσμιο ενδιαφέρον της… περίεργης υπόθεσής της ήταν ένα βάρος πολύ μεγάλο για τους ώμους της 15χρονης Καμίλα Βαλίεβα.

Η μικρούλα Ρωσίδα που άφησε τον κόσμο άφωνο με την απόδοσή της στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και να που λίγες μέρες μετά, στο ελεύθερο πρόγραμμα από πρώτη με διαφορά, έπεσε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης με μια καταστροφική για την ίδια απόδοση που την έφερε πέμπτη στο δεύτερο σκέλος του αγωνίσματος. Νικήτρια μια άλλη εκπρόσωπος της ρωσικής σχολής, η Άννα Σερμπάκοβα.

Αυτή η τέταρτη θέση αποδείχτηκε λυτρωτική για όλους. Τη Διεθνή Ομοσπονδία, τη ΔΟΕ, τους διοργανωτές, τις συναθλήτριές της, το εργαστήριο αντι-ντόπινγκ που άργησε να βγάλει το αποτέλεσμα του δείγματός της και τη ρωσική ομάδα, που είδε άλλο ένα πέπλο σκανδάλου να καλύπτει τις επιδόσεις των μελών της.

Αυτή που σίγουρα δεν… βολεύτηκε με αυτήν την εξέλιξη είναι η μικρούλα Βαλίεβα, πήρε δεν πήρε εις γνώσην της το απαγορευμένο μείγμα ουσιών. Γιατί ένα 15χρονο κορίτσι πρέπει να προστατεύεται και όχι να θυσιάζεται ως άλλη Ιφιγένεια στο βωμό των διακρίσεων, των σκοπιμοτήτων και της πολιτικής.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News