Θεόδωρος Καρυπίδης: Εργα και ημέρες του «προέδρου»
Το «ντου» στη Φραπάρ δεν είναι η πρώτη αφορμή που δίνει το αφεντικό του Αρη στα ΜΜΕ προκειμένου να ασχοληθούν μαζί του…
Μετά τη διαρροή – κυβίστηση του Αρη ότι δεν κλήθηκε η ομάδα του να παραλάβει τα μετάλλια του τελικού και γι’ αυτό οι παίκτες δεν προσήλθαν στην τελετή απονομής, ποσώς θα μας εκπλήξει αν ακούσουμε τις επόμενες ώρες πως ο Θεόδωρος Καρυπίδης κυνηγούσε τη Στεφανί Φραπάρ όπως ο Γιάννης Βόγλης την Αν Λόμπεργκ: για να της δώσει… μύγδαλα!
Γιατί καλές οι ταρζανιές, αλλά αν οι Ταρζάν δεν είναι αυθεντικός, μόλις διαισθανθεί τον κίνδυνο κι ακούσει κανένα «μπου!», στην καλύτερη περίπτωση αναδιπλώνεται και στη χειρότερη το βάζει στα πόδια.
Η «Εκίπ», πάντως, έγραψε για την επίμαχη σκηνή αυτό που είδαμε όλοι, ότι δηλαδή η Γαλλίδα διαιτήτρια «δέχτηκε επίθεση από τον πρόεδρο του Αρη». Εννοείται πως η ποδοσφαιρική Ελλάδα έγινε πάλι διεθνώς ρεζίλι, αφού κι άλλα ΜΜΕ του εξωτερικού μετέδωσαν την επίδειξη «μαγκιάς» του 45χρο- νου παράγοντα. Επομένως, ό,τι και αν πει ο ισχυρός ανήρ του Αρη, η εικόνα έχει χαραχτεί κι έχει στιγματίσει τον 80ό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Μία καλή ερώτηση, παρεμπιπτόντως, είναι η εξής: αν ο Ιβάν Σαββίδης τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό επειδή μπούκαρε έχοντας στη ζώνη του όπλο, χωρίς ωστόσο να το βγάλει στον Κομίνη, ο Θεόδωρος Καρυπίδης πόσο πρέπει να «φάει» επειδή κινήθηκε για βιαιοπραγία κατά της Φραπάρ, όπως η ίδια σημείωσε στο φύλλο αγώνα;
Το κατ’ αρχήν ερώτημα, βέβαια, είναι τι γύρευε ο Καρυπίδης στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού. Ναι μεν είναι «εν τοις πράγμασιν» αφεντικό του Αρη, αλλά θεσμικά δεν μπορεί να τον εκπροσωπεί, αφού πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΠΑΕ τυγχάνει ή κατά έναν χρόνο μεγαλύτερη αδερφή του, η Ειρήνη Καρυπίδου.
Ο… μικρός, δεν είναι καν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τουλάχιστον βάσει της σύνθεσης που είναι αναρτημένη στο σάιτ της ΠΑΕ. Θα είχε ενδιαφέρον, συνεπώς, να μαθαίναμε με ποια ιδιότητα δηλώθηκε –αν δηλώθηκε- στο φύλλο αγώνα… Πολλά, όμως, θα είχαν εν- διαφέρον να μαθαίναμε για τον ντεμέκ αξιωματούχο του προχθεσινού τελικού, αφού το ψαχτήρι του διαδικτύου βγάζει ένα σωρό πράγματα για την αφεντιά του, καθιστώντας το πρόσωπό του τουλάχιστον αμφιλεγόμενο.
Δεν μιλάμε για αναφορές τίποτα απίθανων ιστοσελίδων, αλλά για δημοσιεύματα από ΜΜΕ κάθε απόχρωσης, πλην όμως στο σύνολό τους διακριτής υπόστασης. Στο «μπουκέτο» των αποτελεσμάτων της ηλεκτρονικής αναζήτησης υπάρχουν τα πάντα: από το εργοστάσιο με παλέτες στην Ημαθία, που αποτέλεσε το επιχειρηματικό εφαλτήριο, μέχρι την ξαφνική και φαινομενικά ανεξήγητη στροφή στα σουπερμάρκετ (αρχικά πέρασαν στην κυριότητά του τα καταστήματα της αλυσίδας «Αρβανιτίδης», ενώ μετά ο Καρυπίδης υπέγραψε συμφωνία δικαιόχρησης με τον «Μαρινόπουλο», η οποία κάποια στιγμή διακόπη- κε…).
Ως «σουπερμαρκετάς», πάντως, δεν δοξάστηκε, κάθε άλλο. Εγινε viral, μάλιστα, η ιστορία μίας 42χρονης εργαζόμενης από τα Γιαννιτσά, που αυτοκτόνησε, λέει, ούσα απλήρωτη επί μήνες. Είναι αξιοσημείωτο, δε, πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ανδρέας Νεφελούδης, είχε ανοίξει πόλεμο μαζί του και τον είχε χαρακτηρίσει – μεταξύ άλλων- σε δηλώσεις του «το μεγαλύτερο λαμόγιο της ελληνικής επιχειρηματικότητας».
Ανοίκειο μεν, αλλά το είπε, έτσι ακριβώς.. Ανοίγοντας τη βεντάλια με τ’ αποτελέσματα της αναζήτησης, θα πέσει κανείς και στο γεγονός ότι ο Καρυπίδης οδηγήθηκε στα δικαστήρια από τον πατέρα του Ζήση Βρύζα και τον ξάδερφο του legend του 2004. Η πλευρά Βρύζα είχε πετύχει και καταδίκη του αντιδίκου της, για απάτη σε υπόθεση αγοράς ακτινιδίων -κοινώς ο Καρυπίδης δεν (τα) είχε πληρώσει. Τελικά, το αφεντικό του Αρη τα πτώχευσε τα σουπερμάρκετ και το προσωπικό ακόμη ωρύεται κατά του ποντιακής καταγωγής επιχειρηματία…
Πολλά έχουν γραφτεί, επίσης, για τις δουλειές με φούντες που άνοιξε ο πολυπράγμων Καρυπίδης την εποχή της πανδημίας, κυρίως με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, όπου κατά σύμπτωση επικεφαλής και στα δύο ήταν ο Γιώργος Πατούλης. Η «Amani Swiss (Cyprus) Limited» των αδελφιών Καρυπίδη προμήθευσε ράπιντ τεστ και μάσκες, χωρίς να λείπουν τότε οι καταγγελίες για υπερτιμολογήσεις και οσμές σκανδάλων.
Στο διαδίκτυο θα βρει ακόμη κανείς εκθέσεις ορκωτών λογιστών, ειδήσεις περί προσημειώσεων υποθήκης σε περιουσιακά στοιχεία του Καρυπίδη, για μία μεζονέτα στη Χαλκιδική που βγήκε σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και ένα σωρό άλλα για την επιχειρηματική δράση του και την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασής του, τα οποία δεν χωράνε σε μία σελίδα.
Μέχρι και χλευαστικά σχόλια του Αχιλλέα Μπέου για τις ενδυματολογικές επιλογές του Θεόδωρου / Θοδωρή Καρυπίδη είναι αποθηκευμέ- να στο «παγκόσμιο χωριό», αλλά για να είμαστε δίκαιοι το τι φοράει ο καθένας είναι προσωπική του υπόθεση. Δικαίωμα του κάθε δημόσιου προσώπου είναι ντύνεται σαν τσιρκολάνος ή Ταμτάκος, φτάνει η δραστηριότητά του να είναι υγιής και δίχως σκιές. Εκεί είναι που (πρέπει να) κρίνεται ο Καρυπίδης κι ο κάθε Καρυπίδης.
Πάντως, στην τελευταία του αναφορά στον Καρυπίδη ο δημάρχος Βόλου μίλησε και για καθυστέρηση μερικών μηνών στις πληρωμές του Αρη. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα ο ισχυρός ανήρ των «κιτρίνων» φημιζόταν για την ευλαβική συνέπειά του στις πληρωμές. Μάλιστα, κάποια στιγμή η οικογένεια του αυτόχειρα ποδοσφαιριστή Νίκου Τσουμάνη τον είχε «βγάλει στη σέντρα» -διά του δικηγόρου της, Γιώργου Παναγόπουλου- για μη τήρηση των υπεσχημένων.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορείΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αρης: 20 προσαγωγές από τους «διαπιστευμένους» οπαδούς του στον τελικό Κυπέλλου
- Άρης: Με τι μούτρα θα πάει στην UEFA μετά τα αίσχη του Καρυπίδη;
- Θόδωρος Καρυπίδης: Εκπροσωπεί τον Αρη χωρίς να φαίνεται επισήμως πουθενά!
- Αντώνης Καρπετόπουλος: Το «ντου» του Καρυπίδη και η γλυκιά ανακούφιση του Παναθηναϊκού
- Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Το τρένο και το αγκομαχητό