Formula 1: Και επίσημα στην Aston Martin ο Νιούι

Ο Άντριαν Νιούι, ανακοινώθηκε σήμερα (10/9) από την Aston Martin για το 2025, σε ζωντανή μετάδοση από τα γραφεία της ομάδας στο Σίλβερστοουν.

Τέλος στο σίριαλ του πού θα πάει ο Άντριαν Νιούι μετά την Red Bull έδωσε σήμερα (10/9) η Aston Martin. Η ομάδα από το Σίλβερστοουν, ανακοίνωσε τον επί εικοσαετία επικεφαλής σχεδιασμού των Αυστριακών με μια ζωντανή μετάδοση από τα κεντρικά της γραφεία και το εργοστάσιό της, τα οποία λένε ότι κέντρισαν τον Βρετανό κατά μια επίσκεψή του τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Νιούι θα ενταχθεί στην Aston Martin από την 1η Μαρτίου 2025, με ορίζοντα το 2026, όταν και αλλάζουν οι κανονισμοί για τα μονοθέσια και θα έχει στη διάθεσή του μια νέα αεροσήραγγα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και μια πιο στενή συνεργασία με την Honda, η οποία συνεργάζεται με την ομάδα του Σίλβερστοουν.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαι κατενθουσιασμένος που θα είμαι μέλος της Aston Martin. Με έχει εμπνεύσει και εντυπωσιάσει το πάθος και η αφοσίωση που έχει φέρει ο Λόρενς Στρολ σε όλα όσα εμπλέκεται εντός της ομάδας. Ο Λόρενς έχει όραμα για μία ομάδα που θα κυριαρχεί. Άλλωστε, είναι ο μόνος ιδιοκτήτης ομάδας στη Formula 1 που ασχολείται ενεργά με το άθλημα. Η αφοσίωσή του φαίνεται στην ανάπτυξη του νέου μας εργοστασίου και της νέας μας αεροσήραγγας, τα οποία εκτός από το υψηλό επίπεδο τεχνολογίας που διαθέτουν είναι και ένα ευχάριστο περιβάλλον για να εργαστείς. Μαζί με τους συνεργάτες μας, την Aramco και την Honda, έχουμε όλα όσα χρειάζονται για μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα».

Τι είπε και ο ιδιοκτήτης της Aston Martin, Λόρενς Στρολ για την πρόσληψη του Νιούι:

«Αυτή είναι μια τεράστια είδηση. Ο Άντριαν είναι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό που κάνει-είναι στο κορυφαίο του επίπεδο- και είμαι ιδιαιτέρως περήφανος που θα τον έχουμε στην Aston Martin. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μας έχει συμβεί από τότε που επέστρεψε το όνομα της Aston Martin στη Formula 1 και αυτή είναι μία ακόμη επίδειξη του οράματός μας να χτίσουμε μια ομάδα που θα παλεύει για παγκόσμια πρωταθλήματα.

Όταν μάθαμε ότι ο Άντριαν έμεινε ελεύθερος, ξέραμε ότι έπρεπε να το κυνηγήσουμε. Οι αρχικές μας συζητήσεις επιβεβαίωσαν την κοινή μας επιθυμία για να συνεργαστούμε σε μία ευκαιρία από αυτές που σου δίνονται μία στο εκατομμύριο. Ο Άντριαν είναι αγωνιστής και ένας από τους πιο ανταγωνιστικούς που έχω γνωρίσει ποτέ.

Όταν είδε αυτό που φτιάξαμε στο Σίλβερστοουν, το εκπληκτικό μας εργοστάσιο, το ταλαντούχο προσωπικό μας και την τελευταίας τεχνολογίας αεροσήραγγά μας, κατάλαβε γρήγορα τι θέλουμε να πετύχουμε. Μιλάμε σοβαρά, το ίδιο και εκείνος. ο Άντριαν μοιράζεται την ίδια δίψα και θέληση για επιτυχία με εμάς, πιστεύει σε αυτό το πρότζεκτ και θα μας βοηθήσει να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Aston Martin ως ομάδα της Formula 1».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News