Πρέλεβιτς για Σφαιρόπουλο: «Ήταν περισσότερο προπονητής απ'ότι εγώ»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, μιλώντας για την αυτοβιογραφία του σε σερβικό Μέσο, αποθέωσε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αναφερόμενος στην μεταξύ τους συνεργασία στον ΠΑΟΚ.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, μιλώντας στην σερβική ιστοσελίδα meridiansport.rs, με αφορμή την αυτοβιογραφία του, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και την συνεργασία που είχαν στον ΠΑΟΚ, αρχικά στο πλευρό του Λευτέρη Σούμποτιτς (2001-02) και στη συνέχεια όταν ο Μπάνε ανέλαβε τα ηνία (2002-05). Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο Σφαιρόπουλος είχε όλα τα προσόντα για να εξελιχθεί, κάτι που φάνηκε τα επόμενα χρόνια, έχοντας πλέον καθιερωθεί στο υψηλό επίπεδο της Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Δουλέψαμε μαζί στον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν βοηθός μου. Ήταν περισσότερο προπονητής από ότι εγώ εκείνη την περίοδο.

Ήμασταν αρχικά και οι δύο ασίσταντ κόουτς, ως μέλη του προπονητικού επιτελείου. Και τότε ο πρόεδρος της ομάδας (σ.σ ο Τάκης Πανελούδης) μου είπε: ‘Μπάνε, ανέλαβε την ομάδα’. Την λέω αυτή την ιστορία στο βιβλίο μου.

Μίλησα τότε με τον πρόεδρο και του είπα: “Όλα καλά Τάκη, αλλά πρώτα πρέπει να μιλήσεις με τον Γιάννη, είναι καλύτερος προπονητής από μένα και είναι περισσότερο καιρό προπονητής. Αν συμφωνήσει να είναι βοηθός μου, θα αναλάβω πρώτος προπονητής’. Φυσικά, ο Γιάννης συμφώνησε. Ακόμα και τότε φαινόταν πως θα εξελιχθεί σε κορυφαίο προπονητή, από τον τρόπο που δούλευε, σκεφτόταν και πόσο αφοσιωμένος ήταν στην δουλειά του”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News