Νίκος Γκάλης: Το φινάλε και η ευχή του «γκάνγκστερ» - «Το μπάσκετ είναι παιχνίδι, υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»

Μια μέρα σαν σήμερα (29/9) το 1995, ο τεράστιος Νίκος Γκάλης, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση, συγκινώντας όλη την φίλαθλη Ελλάδα. Σήμερα πριν αρχίσει η νέα σεζόν, επανέλαβε την τελευταία φράση της ανακοίνωσης του τέλος της καριέρας του.

29 Σεπτεμβρίου 1995. Ο Νίκος Γκάλης, έπειτα από μία καριέρα διαστημικών διαστάσεων, με την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ 1987, πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα και τρεις συνεχόμενες συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ με τον Άρη, βρισκόταν στον Παναθηναϊκό, ο οποίος υπό την διοίκηση των αδελφών Γιαννακόπουλου, του Παύλου και του Θανάση και την καθοδήγηση του Κώστα Πολίτη, του πρωτεργάτη του θριάμβου του ’87, φιλοδοξούσε να λάβει και πάλι την πρωτοκαθεδρία στην εγχώρια μπασκετική σκηνή.

Εκείνη την ημέρα, ο «γκάνγκστερ», όπως ήταν το παρωνύμιο του Γκάλη, αγωνιζόταν με το «τριφύλλι» στο κλειστό των Αμπελοκήπων απέναντι στο Μετς, όταν και τσακώθηκε με τον Κώστα Πολίτη στη μέση του παιχνιδιού. Έφυγε για τα αποδυτήρια χολωμένος και ανακοίνωσε αμέσως μετά το οριστικό τέλος της μεγάλης του καριέρας. Ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε σοκαρισμένη την απόφαση του Γκάλη, καθώς με εκείνον μπροστάρη, είχε ξεκινήσει να διανύει τις καλύτερες μέρες της όσον αφορά το μπάσκετ…

Ο ένας και μοναδικός Νίκος Γκάλης θυμήθηκε το παρελθόν και με ανάρτηση του στα social media στάθηκε σε όσα είχε πει, όταν αποφάσισε να αποσυρθεί:

«Σαν σήμερα ανακοίνωσα το οριστικό και αμετάκλητο τέλος της καριέρας μου. Όπως και τότε έτσι και τώρα, βρισκόμαστε χρονικά στην εκκίνηση μιας αγωνιστικής σεζόν και νιώθω την ανάγκη να επαναλάβω την τελευταία φράση εκείνης της ανακοίνωσης:

“Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος που αρχίζει, κάνοντας μια ευχή: Να μη ξεχνάμε όλοι, ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι και ότι υπάρχουν νικητές και ηττημένοι”».

Ας δούμε τι λέει και ο ίδιος για την απόφασή του να αποσυρθεί:

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News