Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Γιόχαν Νέεσκενς!

Ο θρυλικός Ολλανδός Γιόχαν Νέεσκενς, πέθανε σήμερα (7/10) σε ηλικία 73 ετών, βυθίζοντας στο πένθος το ολλανδικό αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα της οικουμένης, καθώς σήμερα (7/10) έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του ολλανδικού ποδοσφαίρου και «Διόσκουρος» του Γιόχαν Κρόιφ, Γιόχαν Νέεσκενς, σε ηλικία 73 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ολλανδικής ομοσπονδίας.

«Με τον Γιόχαν Νέσκενς, ο ολλανδικός και διεθνής ποδοσφαιρικός κόσμος χάνει έναν θρύλο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των «οράνιε», προσθέτοντας ότι ο μέσος «έφυγε» την Κυριακή (06/10) από αδιευκρίνιστη ασθένεια.

Ο Νέσκενς ήταν μέλος της ομάδας του Άγιαξ που κέρδισε τρία συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Κύπελλα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 (1971,1972,1973) και ήταν επίσης μέλος της ολλανδικής ομάδας που έφτασε σε διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1974 και το 1978. Συνολικά αγωνίστηκε σε 69 παιχνίδια με το εθνόσημο.

«Με τα χαρακτηριστικά του τάκλιν, την εξαιρετική διορατικότητα και τα εμβληματικά του πέναλτι, (αυτός) θα παραμείνει για πάντα ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έχει δημιουργήσει ποτέ το ολλανδικό ποδόσφαιρο», δήλωσε η KNVB. Ήταν «ένας πολίτης του κόσμου και ένας ευγενικός οικογενειάρχης που ήταν περήφανος για τα παιδιά και τα εγγόνια του και που μέχρι το τέλος ήξερε πώς να αγγίζει τους άλλους με την αγάπη του για το ποδόσφαιρο». Φυσικά, θα τον τιμήσει δεόντως στα δύο επόμενα παιχνίδια της Ολλανδίας για το Nations League με την Ουγγαρία και τη Γερμανία.

Δείτε τις αναρτήσεις του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα, δύο συλλόγων που υπηρέτησε ο εκλιπών Νέεσκενς:

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News