Ρονάλντο: Η «κλίκα της Βίβλου» του Κακά στη Μίλαν, ο Πάτο και το «Playboy»

Ο Ρονάλντο είχε πάντα μια ροπή προς τις απολαύσεις της ζωής και σπανίως την αποχωριζόταν, ακόμα και όταν έκανε πρωταθλητισμό στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Ο επικείμενος τέταρτος γάμος του Ρονάλντο Ναζάριο με τη Βραζιλιάνα, μοντέλο, Σελίνα Λοκς αναδεικνύει πρωτίστως το παιγνιώδες της φύσης του Βραζιλιάνου. Είναι γνωστό πως το «φαινόμενο» επηρεάζεται ιδιαιτέρως από το θήλυ και οι τρεις προηγούμενοι γάμοι του γίνεται να αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ένδειξη, που ρέπει προς την απόδειξη.

Η πιο γνωστή ιστορία, που αναπαρήχθη -ή αναπαράγεται, κατά διαστήματα- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν που ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον κάλεσε μια μέρα στο γραφείο του στη Μαδρίτη, με στόχο να τον… ψάλλει για το γεγονός ότι νυχτοβατούσε εντόνως στα κλαμπ της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ήταν 2003 και ο Ρονάλντο, ύστερα από τέσσερα χρόνια έγγαμου βίου με την παίκτρια ποδοσφαίρου και μοντέλο Μιλέν Ροντρίγκες, είχε φτάσει στο αμήν της… σπιτογατοσύνης. Ο Πέρεθ χρησιμοποίησε έναν τρόπο νουθεσίας που δεν είναι ανοίκειος, αν και οι ψυχολόγοι, πια, απαγορεύουν διά ροπάλου στους γονείς για την ανατροφή των παιδιών τους: αναφέρθηκε στη ζωή κάποιου άλλου, ως παράδειγμα.

Το «φαινόμενο« δύσκολα αναχαιτιζόταν

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για τον Λουίς Φίγκο και το γεγονός ότι μένει στο σπίτι του, κάνοντας τη ζωή που πρέπει να διάγει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Η απάντηση του Ρονάλντο ήταν αφοπλιστική: «Αν είχα τη γυναίκα του Φίγκο, κι εγώ θα καθόμουν στο σπίτι».

Ο Πορτογάλος συμπαίκτης του φέρεται να τσαντίστηκε και να μην του μιλούσε για κάποιο διάστημα, αν και περισσότερο έπαινος ήταν που του επιδαψίλευσε ο Βραζιλιάνος στράικερ, παρά έκθεση. Οι κακές γλώσσες αναφέρουν ότι η Έλεν Σβέντιν, με την οποία είναι παντρεμένος από το 2001 ενώ είναι μαζί 27 χρόνια, παρεξηγήθηκε και ζήτησε από το σύζυγό της να ζητήσει το λόγο από τον Ρονάλντο.

Ενώ η ψυχολογική ανάλυση της εν λόγω πράξης, στην περίπτωση που αυτή ισχύει, είναι ενδιαφέρουσα, το αυτί του Ρονάλντο δεν ίδρωσε. Ο Βραζιλιάνος δεν θα τραβούσε από τη μύτη οποιονδήποτε για να γευτεί τη νυχτερινή ζωή του τόπου που ανά διαστήματα διέμενε ή για να φλερτάρει. Η ζωή για τον ίδιο είναι παιχνίδι, το οποίο συνεχίζει να παίζει όπως όταν βρισκόταν στο χορτάρι.

Με την πρώτη σύζυγό του, Μιλέν Ντομίνγκες

Θέλει ισόποσα δύναμη, ικανότητες και ψυχαγωγία και αυτά του τα προσέφερε το ποδόσφαιρο στην υπερβολή. Ο ίδιος ήταν ένας «υπερβολικός» στράικερ, ο κορυφαίος που έχουν δει με τα μάτια τους εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη.

Το χωρατό στον καινούργιο

Ο Ρονάλντο βρισκόταν στη Μίλαν από τον Ιανουάριο του 2007 και φόρεσε τη φανέλα της για ενάμιση χρόνο. Αν και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League, ταξίδεψε στην Αθήνα τον Μάιο του ίδιου έτους, όταν οι «ροσονέρι» κατέκτησαν το τελευταίο τρόπαιό τους στο ΟΑΚΑ, με το 2-1 επί της Λίβερπουλ. Το «φαινόμενο» συμμετείχε και στο περίφημο τρενάκι που έκαναν οι Ιταλοί έξω από τα αποδυτήρια, πιθανώς για να αποφύγουν να κάνουν δηλώσεις στους δεκάδες δημοσιογράφους που τους περίμεναν.

Το ίδιο καλοκαίρι, η βραζιλιανική παροικία στο Μιλάνο έγινε πιο ισχυρή, με την έλευση του Αλεχάντρε Πάτο. Ο τελευταίος μοιάζει να έχει έντονη την οσμή της φορμόλης πάνω του, αλλά θα εκπλαγεί ο αναγνώστης που θα μάθει ότι είναι μόλις 33 χρόνων.

Η Σελίνα Λοκς πρόκειται να γίνει η τέταρτη σύζυγός του

Ο επιθετικός από το Πάτο Μπράνκο βρέθηκε στη Μίλαν μαζί με τους Ρονάλντο και Ρικάρντο Κακά, αλλά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα βρισκόταν ανάμεσά τους. Ύστερα από το γάμο του με το μοντέλο Ντανιέλα Τσικαρέλι για τρεις μήνες το 2005, ο Ρονάλντο είχε γνωρίσει τη Μαρία Μπεατρίς Άντονι, μηχανικό στο επάγγελμα, που θα γινόταν η σύζυγός του το 2008.

Αυτό δεν τον εμπόδισε να είναι ο… εαυτός του. Ύστερα από μία προπόνηση, μέσα στα αποδυτήρια της Μίλαν, ο Ρονάλντο αποφάσισε να του κάνει πλάκα. «Άκου να σου πω, μικρέ», του είπε, «βλέπεις εκεί;»

Ο Πάτο γύρισε το κεφάλι του και κοίταξε τον Κακά, ο οποίος διάβαζε τη Βίβλο. «Θα πρέπει να αποφασίσεις με ποιον θέλεις να είσαι», σχολίασε επιτακτικά και, ανοίγοντας το ντουλάπι του, έπιασε ένα τεύχος του «Playboy». Έπειτα, συμπλήρωσε: «Με την ομάδα Ρονάλντο ή με την ομάδα Κακά».

Για λίγο, ο Πάτο αναρωτήθηκε αν μιλούσε σοβαρά. Στην ούγια, όμως, ο Ρονάλντο συμπεριφερόταν και συνεχίζει να πράττει στη ζωή του όπως έπαιζε: με σλάλομ, ντρίμπλες αλλούτερης ομορφιά, χορογραφίες υψηλής αισθητικής και ποιότητας και μια αίσθηση ζαβολιάς, έναν αισθησιασμό που, σε συνδυασμό με την κραιπάλη, εδώ και χρόνια, έχει αποτυπωθεί στο σώμα του.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News