Ολυμπιακός - Αστον Βίλα: Χάνει τον πρώτο ημιτελικό ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ θα απουσιάσει από τον πρώτο ημιτελικό του Conference League απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, καθώς απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε στη διαδικασία των πέναλτι και πέρασε για πρώτη φορά στα 99 χρόνια ιστορίας του σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Στους «4» του Conference League οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Άστον Βίλα.

Η αγγλική ομάδα, στον πρώτο αγώνα ο οποίος θα γίνει στην Αγγλία τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαϊου (22:00) θα παραταχθεί χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα, Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Ο πρωταθλητής κόσμου με τη χώρα του έκανε κάτι πρωτόγνωρο στη ρεβάνς με την Λιλ για τα προημιτελικά του Conference League, αφού αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες χωρίς να αποβληθεί λόγω ενός περίεργου κανονισμού της UEFA. Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνες αντίκρισε την πρώτη κίτρινη στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης και τη δεύτερη στη διαδικασία των πέναλτι, όμως δεν αποβλήθηκε.

Ο λόγος; Ο ιδιαίτερος κανονισμός της UEFA, που αναφέρει ότι αν ένας παίκτης δεχθεί κίτρινη κάρτα στην κανονική διάρκεια ή την παράταση ενός αγώνα, τότε αυτή μηδενίζει στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Αργεντινός, ωστόσο, με τις δύο κίτρινες που αντίκρισε συμπλήρωσε το όριο και έτσι θα απουσιάσει από την εντός έδρας αναμέτρηση της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2015/16 Ρόμπιν Όλσεν .

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News