Λίβερπουλ: Οι διαφορετικές αρμοδιότητες που θα έχει ο Αρνε Σλοτ σε σχέση με τον Κλοπ

Λίβερπουλ: Οι διαφορετικές αρμοδιότητες που θα έχει ο Αρνε Σλοτ σε σχέση με τον Κλοπ

Οι διοικούντες την Λίβερπουλ δεν είχαν στο μυαλό της να βρουν έναν άνθρωπο που θα επωμιζόταν ολόκληρο το φορτίο που κουβαλούσε στους ώμους του ο Κλοπ και το έδειξαν από την πρώτη στιγμή: μέσω της ανακοίνωσης πρόσληψης του Άρνε Σλοτ.

Όταν ο Γιούργκεν Κλοπ παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου ως ο νέος manager της Λίβερπουλ τον Οκτώβριο του 2016, “συστήθηκε” τόσο σε εκείνους όσο και στο φίλαθλο κοινό της ομάδας ως “Normal One” (“Συνηθισμένος τύπος”), ωστόσο η παρουσία του στο Μέρσεϊσαϊντ τα τελευταία 9 χρόνια έδειξε πως ήταν μάλλον Special One.

Όχι, η αναφορά δεν έχει να κάνει με ομοιότητά του -σε στιλ παιχνιδιού ή σε διάθεση για mind games- με τον Ζοζέ Μουρίνιο (έτσι είχε αυτοπροσδιοριστεί ο Πορτογάλος το καλοκαίρι του 2004, κατά την παρουσίασή του από την Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς) αλλά με το γεγονός πως ο Γερμανός τα έκανε… όλα.

Εκείνος ήταν ο προπονητής, εκείνος ήταν ο υπεύθυνος για την αναζήτηση παικτών που θα στελέχωναν την ομάδα, εκείνος είχε ρόλο στη διαχείριση του μπάτζετ για μεταγραφές, εκείνος κοίταζε τα παιδιά των Ακαδημιών, εκείνος έκανε μέχρι τον “ψυχολόγο”.

Ο ρόλος του δεν ήταν ούτε απλός ούτε περιορισμένος, αλλά αντίθετα ήταν πολυσύνθετος και διευρυμένος αφού είχε ισχυρό λόγο και βαρύνουσα άποψη για τα δρώμενα στον σύλλογο, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε να αποχωρήσουν κάποια στιγμή από το “Άνφιλντ” οι κομβικοί “διοικητικοί”, Μάικλ Έντουαρντς και Τζούλιαν Γουόρντ.

Αμφότεροι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική εκτόξευση της Λίβερπουλ έχοντας ευθύνη στον μεταγραφικό σχεδιασμό, με τη φυγή τους να αφήνει ένα μεγάλο κενό αλλά να επιστρέφουν πολύ σύντομα στην αγκαλιά των κόκκινων.

Είτε γιατί η σχέση τους με τον Γερμανό εξομαλύνθηκε μέσα στο πέρασμα των χρόνων είτε γιατί ο Γερμανός θέλησε να πει αντίο στο φινάλε της φετινής σεζόν, και οι δύο άνδρες γύρισαν στο “Άνφιλντ” τους τελευταίους μήνες, με την Fenway Sports Group που ηγείται της Λίβερπουλ να στέλνει μήνυμα συστράτευσης ενόψει της νέας -άκρως απαιτητικής- σεζόν.

Ο άλλοτε αθλητικός διευθυντής Μάικλ Έντουαρντς είναι πλέον διευθύνοντας σύμβουλος στους κόκκινους και ο Τζούλιαν Γουόρντ θα έχει ρόλο τεχνικού διευθυντή, κάτι που σημαίνει πως το συγκεκριμένο δίδυμο θα τρέξει πολλά μεταγραφικά θέματα με στόχο να απαλλάξει τον Άρνε Σλοτ από αυτό το βαρύ φορτίο.

Ο 45χρονος Ολλανδός έκανε εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα του, τόσο με την Άλκμααρ όσο και με την Φέγενορντ, ωστόσο η Premier League είναι μία εντελώς διαφορετική (και σαφώς δυσκολότερη) πίστα και οι άνθρωποι των ρεντς δεν θέλουν με τίποτα να τον “κάψουν”, αλλά επιθυμούν να τον “προστατέψουν”.

Αυτό θα γίνει με το να του αναθέσουν αρμοδιότητες που θα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και όχι εκτός χορταριού, με την ανακοίνωση της πρόσληψής του το απόγευμα της Δευτέρας να στέλνει -με τρόπο- μήνυμα πως ο Σλοτ δεν θα γίνει… Κλοπ.

Πώς; Δεν ανακοινώθηκε ως ο νέος manager των ρεντς όπως είχε γίνει με τον Γιούργκεν Κλοπ τον Οκτώβριο του 2015 αλλά ως ο νέος head coach (πρώτος προπονητής), με αυτή τη μικρή λεπτομέρεια να είναι ενδεικτική του ιδιαίτερου ρόλου που επωμίστηκε επί σειρά ετών ο προκάτοχός του. Και ο οποίος δεν μεταβιβάστηκε…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News