Παναθηναϊκός: Το ΟΑΚΑ του έδειξε τον δρόμο ενόψει Κάουνας και ΣΕΦ

EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3/3 μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, πήρε άριστα (συνολικά) και ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως με την ίδια ενέργεια πρέπει να πορευθεί με Ζαλγκίρις και Ολυμπιακό.

Τα σερί βοηθούν τις νέες ομάδες για να πάρουν τα πάνω τους. Να αναθαρρήσουν και να «χτίσουν» χαρακτήρα και ψυχολογία. Αν αυτά τα σερί συνδυάζονται με πειστικές εμφανίσεις σε μεγάλο βαθμό, ακόμα καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έπρεπε κόντρα σε Βίρτους, Βιλερμπάν και ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» αποκόμισαν πολλά οφέλη σε αυτή την τριάδα των αγώνων. Πρώτα από όλα, απέναντι στην Βίρτους έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία. Σε ένα κλειστό παιχνίδι είχαν τις… λεπτομέρειες για πρώτη φορά. Απέναντι στην Βιλερμπάν πραγματοποίησαν για 30’ το καλύτερό τους φετινό αμυντικό παιχνίδι. Κόντρα στον «δικέφαλο» του βορρά, έβγαλαν ένταση στην άμυνα και είδαν το πόσο απλά μπορούν να γίνουν τα πράγματα.

Αν έχετε ένσταση για το γεγονός πως είχε ως αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, θα σας θυμίσω πως ακόμα και στα ματς της Basket League, οι «πράσινοι» έκαναν δύσκολη τη ζωή τους. Σκεφτείτε την ήττα από τον Αρη, αλλά και τη δυσκολία που είχαν με τον Κολοσσό, για παράδειγμα. Η εβδομάδα έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον Παναθηναϊκό που θέλει να δει ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Η ενέργεια που έβγαλε στο ΟΑΚΑ πρέπει να γίνει οδηγός

Είχα αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, πως ο Παναθηναϊκός οφείλει να έχει πρώτα από όλα ως βάση το ΟΑΚΑ. Να «χτίσει» ένα… φρούριο. Να αντλήσει δύναμη από την έδρα του, αφού πρώτα την κάνει ξανά… έδρα στο αγωνιστικό κομμάτι. Το μήνυμα το έστειλε και μέσα από αυτές τις εικόνες σε επίθεση και σε άμυνα, αλλά και σε πρόσωπα που έκαναν το step up (όπως οι Λι, Μπέικον, Γκουντάιτις), οφείλει να συνεχίσει ενόψει δύο κρίσιμων αγώνων.

Η ψυχολογία έχει αλλάξει, αλλά άπαντες στο ΟΑΚΑ ξέρουν καλά πως ακόμα είναι στην αρχή. Ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο να διανύσει, αλλά πλέον δεν ψάχνει τον σωστό δρόμο, διότι δείχνει να τον έχει βρει. Μέσω της σκληράδας του. Τα δύο ματς με Ζαλγκίρις και Ολυμπιακό μπορούν να του προσφέρουν πολλά για το μέλλον του.

Τι μπορεί να του δώσουν τα δύο ματς σε Κάουνας και ΣΕΦ;

Πρώτα από όλα θα πρέπει να αντιδράσουν σωστά απέναντι σε δύο «καυτές» έδρες. Δύο «καυτές» ατμόσφαιρες. Να έχουν συγκέντρωση και καθαρό μυαλό. Να μην επηρεαστούν. Αλλωστε διαθέτουν παίκτες με προσωπικότητα που έχουν καταγράψει πολλές εργατοώρες σε υψηλό επίπεδο. Η φιλοσοφία και η προσέγγιση πρέπει να είναι ίδια. Φουλ ενέργεια στην άμυνα από την εκκίνηση και καθόλου χαλάρωση (όπως συνέβη στο τελευταίο δεκάλεπτο με την Βιλερμπάν και έκανε έξαλλο τον Ράντονιτς).

Επίσης, το ματς με την Ζαλγκίρις μπορεί να του δείξει τον δρόμο και για τα εκτός έδρας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα μια και ο Δεκέμβρης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τρία σερί εκτός ΟΑΚΑ ματς με Βαλένθια-Μπαρτσελόνα («κολλητά») και Εφές. Η Ζαλγκίριο Αρένα μπορεί να τον… τσιτώσει περισσότερο αμυντικά (πρώτα από όλα) και κατά συνέπεια και επιθετικά.

Από εκεί και πέρα το ντέρμπι στο ΣΕΦ έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Πάντα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό δίνουν το κάτι παραπάνω. Δεν θα αναφερθώ στο βαθμολογικό σκέλος γιατί με βάση τα όσα έχουμε δει τα τελευταία 5-6 χρόνια, δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το αβαντάζ της έδρας ενόψει των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός είναι – σαφώς – πιο «ψημένη» ομάδα με βασικό κορμό τόσα χρόνια, αλλά η εικόνα που θα παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός και στο ΣΕΦ θα έχει τα δικά της μηνύματα ενόψει των επόμενων ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων. Το ξεκαθαρίζω. Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε μέσα σε μια εβδομάδα, σούπερ ομάδα, αλλά ούτε η συντριβή από την Φενέρ έδειξε το φετινό του πρόσωπο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε μέσα σε μια εβδομάδα, σούπερ ομάδα, αλλά ούτε η συντριβή από την Φενέρ έδειξε το φετινό του πρόσωπο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News