Ολυμπιακός: Αν δεν ξεμπλέξουν τώρα μαζί του Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, θα το(ν) βρουν μπροστά τους!

Sportday.gr

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν μια ξεκάθαρη ευκαιρία να κατακτήσουν μετά από χρόνια το πρωτάθλημα. Για να το πετύχουν, όμως, πρέπει να… ξεμπερδέψουν μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Μπορούν;

Έχουμε διανύσει το ένα τέταρτο της κανονικής περιόδου της Super League και ήδη το χορτάρι μας δίνει τις πρώτες του απαντήσεις στα ερωτήματα που υπήρχαν στην εκκίνηση της σεζόν.

Το 7 στα 7 του Παναθηναϊκού επιβεβαιώνει απλά το απόλυτα λογικό: Η μόνη ομάδα από τις πέντε μεγάλες που ξεκίνησε τη χρονιά κουβαλώντας κορμό και στέρεες βάσεις από την προηγούμενη, είναι αυτή που φυσιολογικά έχει πάρει προβάδισμα τις πρώτες αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ των τελευταίων 15 ημερών πιστοποιεί ότι με την αύρα του νέου της γηπέδου και τη δεδομένη αναβάθμιση του ρόστερ της σε σχέση με την περσινή σεζόν, θα παίξει πολύ σοβαρό ρόλο στη διεκδίκηση του τίτλου και σε καμιά περίπτωση δεν θα αποτελέσει… κομπάρσο όπως την τελευταία τριετία.

Απλά η «Ένωση» πληρώνει ακριβά μέχρι στιγμής την μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης του μεταγραφικού της σχεδιασμού (ενώ είχε την πολυτέλεια να μην κουβαλάει την πίεση των «πρέπει» των καλοκαιρινών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων), ενώ φυσικά και ο Αλμέιδα χρειάστηκε το χρόνο που χρειάζεται κάθε νέος προπονητής για να μάθει καλύτερα την ομάδα του.

Γιατί η κυνική αποτύπωση της βαθμολογίας λέει αυτή τη στιγμή ότι η ΑΕΚ που εντυπωσιάζει έχει… μόλις ένα βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό των χιλίων προβλημάτων!

Οι δύο εκπρόσωποι της Θεσσαλονίκης (Άρης και ΠΑΟΚ) φαινόταν από το καλοκαίρι ότι θα έμεναν (για διαφορετικούς λόγους) αμέτοχοι στη μάχη της κορυφής.

Ο μεν «Δικέφαλος» γιατί θυμίζει εδώ και μήνες… ακυβέρνητο καράβι που αποφάσισε ξαφνικά να επενδύσει σε ένα νέο project άπειρων ποδοσφαιριστών, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια στηριζόταν στις προσωπικότητες με τις οποίες είχε γεμίσει το ρόστερ του, ο δε Άρης επειδή κάθε λίγο και λιγάκι ξηλώνει παίκτες και προπονητές με αποτέλεσμα να μην έχει την παραμικρή σταθερά που θα σε πείθει ότι είναι έτοιμος για μια ιστορική υπέρβαση.

Υπάρχει, βέβαια, και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός σε μια εξαιρετικά μεταβατική σεζόν, όπως συμβαίνει πάντα στις ομάδες που προχωρούν σε αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας τους μετά από πολλά χρόνια, πόσο μάλλον όταν το πράττουν μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας τους.

Αν πάμε σε κούρσα για τρεις… φαβορί θα είναι η ομάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται τρίτη στη βαθμολογία!

Με αυτά τα δεδομένα πορευόμαστε για τις πιο κρίσιμες τριάντα μέρες της σεζόν. Μπαίνουμε σε ένα πρόγραμμα έξι αγωνιστικών μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου που θα μας δείξει τι πρωτάθλημα θα ζήσουμε το 2023!

Θα ζήσουμε πάλι μια ξέφρενη κούρσα του ενός; Θα καταφέρει ο Παναθηναϊκός να διευρύνει τη διαφορά του από τους διώκτες του μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου;

Θα έχουμε κούρσα για δύο, με την ΑΕΚ να «ψαλιδίζει» σταδιακά τη διαφορά από τους «πράσινους»;

Ή μήπως θα έχουμε κούρσα για τρεις, με τον Ολυμπιακό να μένει ζωντανός και να ελπίζει ότι στη διακοπή του Μουντιάλ θα έχει το χρόνο να… γυρίσει τούμπα το παιχνίδι;

Μην το ψάχνετε! Άλλο σενάριο που να περιλαμβάνει οποιαδήποτε ομάδα εκτός ΠΟΚ για τη διεκδίκηση του φετινού πρωταθλήματος δεν υπάρχει!

Το σίγουρο είναι ένα: Αν οι δύο μνηστήρες θέλουν να καθίσουν στο θρόνο του βασιλιά, τώρα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να το πράξουν! Τώρα που ο «βασιλιάς» Ολυμπιακός είναι πληγωμένος! Τώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να τρέξουν μια απότομη ανηφόρα κρατώντας δύο πολύ βαριά καρπούζια, την ώρα που οι «μνηστήρες» Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μπορούν αμέριμνοι να πηγαίνουν μία φορά την εβδομάδα στη λαϊκή!

Αν «πράσινοι» και «κιτρινόμαυροι» θέλουν να ξεμπλέξουν με τον «επαγγελματία πρωταθλητή» Ολυμπιακό, μόνο τον επόμενο μήνα μπορούν να το πετύχουν. Και με τον όρο «ξεμπλέξουν» εννοώ να δημιουργήσουν από τους Πειραιώτες απαγορευτικές διψήφιες διαφορές που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο – αν όχι απίθανο – να καλυφθούν στη συνέχεια της σεζόν.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ καλούνται να… προλάβουν την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κανονικότητα

Αν, όμως, ο Ολυμπιακός καταφέρει να περάσει τη στενωπό του επόμενου μήνα αλώβητος, αν μπορέσει να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι ξανά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Έχοντας έναν ολόκληρο μήνα προετοιμασίας για να αποκτήσει ρόλους και χημεία, έχοντας βρει το χρόνο που θα χρειαστούν τα μεγάλα του αστέρια για να βρεθούν στην κατάσταση που πρέπει και έχοντας απαλλαγεί από το βάρος των διαδοχικών αγώνων που δημιούργησε το φετινό ασφυκτικό καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ, ο Ολυμπιακός με την επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει βάσιμες πιθανότητες να είναι ένας… κανονικός Ολυμπιακός.

Και ένας κανονικός Ολυμπιακός διαθέτει και την ποιότητα και την τεχνογνωσία για να μένει όρθιος… όταν η μπάλα ζεματάει.

Δύο ντέρμπι που μπορεί είτε να «τελειώσουν» είτε να… απογειώσουν τον Ολυμπιακό!

Τι μας περιμένει όμως μέχρι τις 13 Νοεμβρίου που θα διακοπεί το πρωτάθλημα; Βασικό και κυριότερο δύο εξαιρετικά κομβικά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο επίκεντρο: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου, Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Με εμβόλιμη αγωνιστική για όλους ενδιάμεσα…

Σ’ αυτά τα δύο ντέρμπι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν την ευκαιρία να καταφέρουν ένα καίριο πλήγμα στην καρδιά του πρωταθλητή. Γιατί αν ο Ολυμπιακός υποστεί πχ. δύο ήττες απέναντι στους μεγάλους του αντιπάλους, αυτομάτως η βαθμολογική διαφορά του από την κορυφή θα έχει εκτοξευτεί, ανεξαρτήτως τι θα κάνει η ομάδα του Μίτσελ στα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια της μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου.

Αν αντίθετα καταφέρουν οι Πειραιώτες να πάρουν έξι βαθμούς στα δύο ντέρμπι, τότε όχι μόνο θα έχουν πραγματοποιήσει το πιο σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα, αλλά θα έχουν στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα προς τον ανταγωνισμό, ενόψει… 2023 και playoffs!

Σημειώστε, πάντως, καλού κακού τι περιμένει τους τρεις του ΠΟΚ μέχρι τη διακοπή του Μουντιάλ και κάντε τους υπολογισμούς σας. Μια απλή ανάγνωση του προγράμματος θα σας βοηθήσει να καταλάβετε γιατί Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν μία και μοναδική ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό τον αγωνιστικό μήνα που έρχεται. Αν δεν το καταφέρουν, τότε θα το… βρουν μπροστά τους, γιατί απλά μετά την επιστροφή από τη διακοπή θα βρουν… έναν κανονικό Ολυμπιακό μπροστά τους!

8η αγωνιστική: Λαμία – Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – Ατρόμητος, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Άρης, Λεβαδειακός – ΑΕΚ, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός
10η αγωνιστική: Βόλος – Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – Λαμία
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ
12η αγωνιστική: Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός, ΑΕΚ – ΟΦΗ, Λεβαδειακός – Ολυμπιακός
13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος, Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News